fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Olie- & vetpompen

Elke werkplaats of garage heeft dagelijks te maken met olie. Olie is immers het smeermiddel van een motor en waar zouden we zijn zonder? Aan het werke Lees meer...

Elke werkplaats of garage heeft dagelijks te maken met olie. Olie is immers het smeermiddel van een motor en waar zouden we zijn zonder? Aan het werken met olie zijn vandaag de dag nogal wat milieuregels en procedures verbonden. Een aantal van deze regels komen voor uit wetgeving. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste tools gebruikt voor het werken met en het verwerken van olie. Onder de noemer “olie distributie” heeft Kippers Rijssen hiertoe voor u een uitgebreid assortiment producten opgenomen in de webwinkel.

99 resultaten
Sorteer op
Filters

Wat valt er onder olie distributie?

Olie distributie heeft in een werkplaats of garage alles te maken met het verwerken van en het werken met olie. Er vallen dan ook verschillende artikelen en/of producten in deze categorie. Hierbij moet u denken aan onder andere:

  • Opslagtanks
  • Olie (het product zelf)
  • Jerrycans
  • Trechters

Opslagtanks zijn misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van olie distributie. Deze opslagtanks worden namelijk gebruikt voor het transporten van o.a. olie, diesel en benzine. Uiteraard ontbreekt een pomp niet bij deze tanks. Ook voor het product zelf, olie dus, heeft Kippers een ruim assortiment tegen scherpe prijzen te bieden. Dit zelfde geldt voor praktische hulpmiddelen als jerrycans en trechters. Kippers Rijssen is de totaalleverancier van alles wat te maken heeft met het werken met en het verwerken van olie.

Oliepomp

Een oliepomp komt goed van pas als je een lastige stof zoals olie wilt gaan pompen. Ondanks dat olie een nuttige stof is die in veel machines gebruikt wordt, is het ook lastig om mee te werken. Dit komt voornamelijk door de kwaliteiten van de olie. Dit is natuurlijk voor verschillende toepassingen handig, maar ook is het lastig als je de olie wilt pompen. Daarom is er een speciale oliepomp om dit te doen.

De oliepomp is ook in een auto te vinden. Om de motor goed te laten werken, is het essentieel om een oliepomp te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de motor goed gesmeerd wordt. Ook als je bepaalde apparatuur schoon wilt maken of olie wilt verplaatsen, komt zo’n pomp goed van pas. In veel gevallen is deze daarom ook onmisbaar als je veel met machines en olie werkt. Voor veel werkplaatsen is de oliepomp daarom essentieel.

Wat is een oliepomp?

Als eerste is het handig om te weten wat een oliepomp precies is. Een oliepomp is een pomp die gemaakt is voor het pompen van olie. Dit houdt in dat de olie aangezogen wordt om van punt A naar punt B te komen. Dit kan in een automotor zijn, maar ook als je olie uit een bepaald apparaat wilt pompen om deze schoon te maken, wordt een pomp gebruikt.

In veel gevallen is het erg belangrijk om een oliepomp te gebruiken. In een motor wordt deze gebruikt om voldoende smering aan te brengen. Zonder het gebruik van olie in de motor neemt de slijtage sterk toe, waardoor een motor veel minder lang te gebruiken is. In sommige gevallen is het nodig om de olie eerst helemaal uit een apparaat te pompen om hem vervolgens weer te vullen met een andere olie. Deze pompen komen daar goed voor van pas.

Waar op letten bij een oliepomp?

Het is belangrijk om op een aantal punten te letten als je een oliepomp wilt kopen. Een oliepomp is in verschillende vormen en maten te vinden. Kijk daarom als eerste goed naar de soort oliepomp die je koopt. Er zijn twee vormen van aandrijving te vinden. Zo heb je een oliepomp die aangedreven is met elektriciteit en een pneumatische pomp. In de meeste gevallen zijn de pneumatische opties het krachtigst. Zoek je een pomp met de meeste kracht? Dan is deze meestal de beste optie.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de soorten olie die je kunt pompen. Er zit nog best een groot verschil tussen soorten olie die gepompt kunnen worden. Kies daarom het liefste voor een pomp waar je zoveel mogelijk soorten olies mee kunt pompen. Hierdoor krijg je de meest veelzijdige pomp waar je gebruik van kunt maken.

Voordelen oliepomp

Er zitten verschillende voordelen aan een oliepomp. Voor in de auto is de oliepomp niet alleen voordelig om te hebben. Het is zelfs essentieel om deze te hebben als je een grote hoeveelheid slijtage wilt voorkomen. Door een goede oliepomp in de auto te hebben, voorkom je dat je motor snel slijt en vervangen moet worden. Zorg er daarom altijd voor de pomp in je auto goed werkt.

Daarnaast is het handig om een geschikte pomp voor olie te hebben in een werkplaats. Als je een machine of apparaat moet ontdoen van olie, is het belangrijk om dit met een pomp te kunnen doen. Als je deze niet hebt, duurt het erg lang om alle olie uit een machine te krijgen. De oliepomp versnelt alle werkzaamheden dus flink. Voor iedereen is het voordelig om hier gebruik van te maken als je in een werkplaats of garage werkt.

 

Bestel snel en voordelig in de webwinkel

Alle artikelen die vallen in de categorie olie distributie bestelt u snel en eenvoudig in onze webshop. Het overgrote deel van deze artikelen hebben wij op voorraad , waardoor wij u korte levertijden kunnen garanderen. Zo heeft u in verreweg de meeste gevallen uw bestelling al binnen twee werkdagen in huis. Let ook eens op de scherpe prijzen die Kippers Rijssen rekent. Genoeg reden om ook eens verder te kijken dan de artikelen die vallen onder olie distributie. Kippers heeft een uitgebreid assortiment aan gereedschap, werkplaatsinrichting en machines voor zowel de professionele vakman als de professionele doe-het-zelver.