fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Oprijplaten

Aanhangers, opleggers en bedrijfswagens zijn uiterst praktisch en vaak voorzien van handige accessoires om het praktisch gebruik verder te vergemakkel Lees meer...

Aanhangers, opleggers en bedrijfswagens zijn uiterst praktisch en vaak voorzien van handige accessoires om het praktisch gebruik verder te vergemakkelijken. Waar deze voertuigen niet standaard mee zijn uitgerust, zijn oprijplaten. Oprijplaten vergemakkelijken het plaatsen van bijvoorbeeld kruiwagens, motorfietsen en ander rollend materieel in een aanhangwagen of bedrijfswagen. Ook zijn deze platen onmisbaar bij het plaatsen van een auto op een oplegger. Bij Kippers Rijssen vind u een groot assortiment oprijplaten. Bekijk snel het volledige aanbod!

Filters

Wat zijn oprijplaten?

Oprijplaten zijn platen die het makkelijker maken om voertuigen of hulpmiddelen met wielen op een verticale manier te verplaatsen. Om bijvoorbeeld een heftruck in een vrachtwagen te krijgen, is het heel handig om over oprijplaten te beschikken. Oprijplaten kunnen van diverse soorten materiaal worden gemaakt, maar oprijplaten van aluminium of staal komen het meeste voor. Deze zijn ook het meest betrouwbaar. In principe heb je altijd 2 oprijplaten nodig om een voertuig of hulpmiddel te kunnen verplaatsen. Zo kun je de linker wielen op de linker oprijplaat plaatsen, en de rechterwielen op de rechter oprijplaat. Vervolgens kun je gemakkelijk het voertuig of hulpmiddel naar boven of naar beneden verplaatsen. De oprijplaten garanderen stabiliteit doordat ze verbonden zijn met zowel het hoge punt als het lage punt. Hierdoor kun je op een veilige manier te werk gaan.

De voordelen van oprijplaten

Oprijplaten bieden in principe één heel belangrijk voordeel. Ze zorgen er namelijk voor dat je zonder al teveel moeite een voertuig of iets anders met wielen verticaal kunt verplaatsen. Indien je niet over oprijplaten beschikt, is het noodzakelijk om te tillen. Dit is loeizwaar, en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Oprijplaten maken het gehele proces dus een stuk gemakkelijker en bovendien ook veiliger. Bovendien zijn oprijplaten heel praktisch. Je plaatst ze simpelweg op het lage stuk en het hoge stuk, en vervolgens kun je er al gebruik van maken. Heb je alles verplaatst wat je wilde verplaatsen? Geen nood, dan kun je de oprijplaten weer gemakkelijk opbergen. Daarnaast zijn de kosten van oprijplaten vrij laag. Je kunt ze namelijk voor een hele lange periode, namelijk vele jaren, gebruiken zonder dat de kwaliteit ervan wordt veranderd. Ook nemen oprijplaten niet al te veel ruimte in beslag qua breedte. Ze zijn wel lang, maar je kunt ze gemakkelijk ergens neerleggen indien je genoeg horizontale ruimte hebt. Qua gewicht kunnen oprijplaten zonder problemen veel kilo’s aan. Zo zijn er rijplaten die je kunt gebruiken met voertuigen tot wel 2500 kilo.

Waar worden oprijplaten toegepast?

Oprijplaten worden in diverse soorten industrieën toegepast. Allereerst zijn ze cruciaal in de transportsector. Als er goederen ingeladen of uitgeladen moeten worden, dan maakt men vrijwel altijd gebruik van rijplaten. Ook op de bouw, in autogarages en voor vervoersbedrijven zijn rijplaten onmisbaar. Voor supermarkten, vrachtwagenchauffeurs of bepaalde taxi’s zullen rijplaten nog voor hele lange tijd handige hulpmiddelen zijn. Wees daarom verstandig en schaf er een aantal aan, zodat je personeel zonder problemen te werk kan gaan.

Oprijplaten, lichtgewicht krachtpatsers!

Het overgrote deel van de oprijplaten uit ons assortiment zijn vervaardigd uit aluminium. Dit heeft als grote voordeel dat ze zeer licht van gewicht zijn. Hierdoor zijn ze zonder al teveel fysieke inspanning eenvoudig mee te nemen. Aluminium heeft daarnaast als voordeel dat het een heel sterk materiaal is. Bij elk type oprijplaat staat duidelijk aangegeven met welk maximaal gewicht de platen te belasten zijn. Je begrijpt dat het uitermate belangrijk is om deze maximale belastbaarheid niet te overschrijden.

Verschillende afmetingen oprijplaten

Standaard oprijplaten bestaan feitelijk gezien niet. Ze zijn dan ook in verschillende lengtes verkrijgbaar. Welke lengte oprijplaat het beste bij u past hangt af van je werkzaamheden. Om je een voorbeeld te geven van de verschillende opties die je hebt geven wij je hier graag een aantal voorbeelden van:

Speciaal voor rolstoelen hebben we een tweetal rolstoel-oprijplaten in het assortiment opgenomen, beide met een maximale belastbaarheid van 270 kilo.

De kosten van oprijplaten

Oprijplaten zijn onmisbaar voor sommige beroepen. Gelukkig hoeven ze niet veel te kosten, en al helemaal niet bij Kippers. Wist je dat we vanaf zo’n 50 euro al kunt beschikken over prima oprijplaat? Niet verkeerd toch! Indien je een oprijplaat nodig hebt die veel gewicht aankan, dan zal het prijskaartje wel iets hoger zijn. Toch kun bij Kippers beschikken over oprijplaten van zeer goede kwaliteit, en dat tegenover scherpe prijzen.

Gerelateerde producten van oprijplaten

Oprijplaten zijn zeer handige producten. Toch zijn er nog vele andere wagens en hulpmiddelen die een toegevoegde waarde kunnen hebben in je bedrijf. Wij beschikken bij Kippers namelijk ook over:

Oprijplaten eenvoudig bestellen, snelle levering!

Dit transportmateriaal bestellen? Dit doe je snel, eenvoudig en in slechts een beperkt aantal stappen in onze webwinkel. Lees voor je bestelt de uitgebreide productbeschrijving en technische details, zodat je er zeker van bent de juiste keuze gemaakt te hebben. Kies de door je gewenste betaalwijze en in de meeste gevallen heb je de volgende werkdag jouw bestelling al in huis.

Waarom oprijplaten kopen bij Kippers?

Oprijplaten zijn cruciaal in bepaalde bedrijfstakken. Kun jij wel een aantal oprijplaten gebruiken? Kom dan eens langs bij Kippers om deze ideale hulpmiddelen te bezichtigen. Doordat we oprijplaten inkopen van bedrijven die zeer hoge kwaliteit garanderen, zijn klanten bij Kippers nagenoeg altijd tevreden. De levertijd is snel, de kosten zijn laag en de oprijplaten kun je nog voor vele jaren gebruiken. En zelfs als je toch niet tevreden bent, dan kun je de oprijplaten binnen een maand, zonder problemen retourneren. Wij willen namelijk dat jij als klant zeer tevreden bent. Hopelijk kun je op de lange termijn gebruik maken van zeer handige oprijplaten!