fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Elektrische takels

Takels zijn ideale hulpmiddelen om op een gemakkelijke en veilige manier objecten verticaal te verplaatsen. Wel kan het alsnog veel spierkracht en moe Lees meer...

Takels zijn ideale hulpmiddelen om op een gemakkelijke en veilige manier objecten verticaal te verplaatsen. Wel kan het alsnog veel spierkracht en moeite kosten om met deze werkzaamheden bezig te gaan. Kies daarom voor een elektrische takel, en je voorkomt deze problemen. 

51 resultaten
Sorteer op
Filters

Op deze productpagina kun je meer lezen over het gebruik en de werking van elektrische takel, de voordelen van dit product en de kosten ervan. Op deze pagina staat zoveel nuttige informatie dat je na het lezen ervan over heel veel nieuwe en relevante kennis beschikt omtrent elektrische takels.

Elektrische takels

Met dit hulpmiddel kun je de takel automatisch en elektrisch zijn werk laten gaan, waardoor jij of je werknemers er verder geen moeite hoeft in te steken. Het hijsen van materialen en objecten was nog nooit zo makkelijk! Meer weten of elektrische takels? Dan ben je op de juiste plek aanbeland. Op deze pagina staat het gehele assortiment weergeven en bovendien bespreken we hier ook alle belangrijke details van elektrische takels.

Wat is een elektrische takel?

Een elektrische takel is het perfecte hulpmiddel om diverse soorten materialen en objecten op een verticale en automatisch manier te laten verplaatsen. Hoewel het takelmechanisme al vele eeuwen bestaat, is de elektrische takel relatief nieuw. We kunnen wel stellen dat het een hele belangrijke uitvinding was voor veel bedrijven, met name op de bouw. Het verticaal verplaatsen van materialen is namelijk geen simpele klus, maar een elektrische takel maakt het wel een stuk gemakkelijker. Een elektrische takel bestaat standaard uit een ketting, veiligheidshaak en een motor. Sommige elektrische takels beschikken daarnaast over extra’s zoals een afstandsbediening of een draadloze kabel.

Hoe werkt een elektrische takel?

Elektrische takels zijn niet heel ingewikkeld om onder de knie te krijgen. Allereerst bevestig je de takel aan het materiaal dat je omhoog wilt tillen. Vervolgens controleer je of deze goed vast zit, zodat het materiaal niet naar beneden kan vallen. Daarna druk je de desbetreffende knop in zodat je de verplaatsing handeling uit kunt voeren. Dit kost geen spierkracht, en zal ook niet leidden tot rugklachten. Als het desbetreffende materiaal verplaatst is, ontkoppel je de elektrische takel.

De voordelen van een elektrische takel

Een elektrische takel biedt vele voordelen ten opzichte van een reguliere takel. Allereerst is er voor het gebruik van een elektrische takel een stuk minder moeite nodig dan bij het gebruik van een reguliere takel. Er is namelijk niemand die het materiaal omhoog hoeft te takelen. Dit bespaart heel veel moeite en daarnaast ook nog eens heel veel tijd. Ook is het gebruik van een elektrische takel veiliger. In het geval van een reguliere takel, kan het voorkomen dat iemand de takel loslaat, waardoor het object naar beneden valt. Bij een elektrische takel zal dit in principe niet voorkomen, waardoor dit type takel een stuk veiliger is.

Het belang van automatisme

Er zit een enorm verschil tussen het gebruik van een elektrische takel en het gebruik van een handmatige takel. Allereerst zorgen elektrische takels ervoor dat je de werkzaamheden een stuk sneller uit kunt voeren. Het slepen met zware materialen met mankracht kost namelijk veel tijd. Met een elektrische takel kunnen deze verplaatsingen sneller gerealiseerd worden. Daarnaast voorkomt automatische blessures en ongevallen. Het handmatig verplaatsen van zware pallets, machines of onderdelen brengt namelijk risico’s met zich mee. Werknemers kunnen wel eens iets laten vallen. Gebruik je hiervoor een elektrische takel? Dan verklein je dit risico bij normaal gebruik. Ook zullen werknemers een stuk fitter en gezonder blijven, de kans op rugklachten en spierblessures wordt door elektrische takels aanzienlijk verkleint.

Waar wordt een elektrische takel toegepast?

De meeste elektrische takels zien we terug op de bouw. Dit is uiteraard ook logisch, hier worden namelijk vaak materialen en objecten van de grond naar een hogere plek verplaatst. Maar wist je dat elektrische takels voor nog veel meer zaken toegepast kunnen worden? Zo zien we elektrische takels ook terug in andere industrieën en zijn ze zelfs handig voor bepaalde randzaken zoals verhuizen.

Veiligheid bij het gebruik van elektrische takels

Veiligheid dient in principe altijd van hoge prioriteit te zijn. Ongelukken kunnen namelijk tot verschrikkelijke consequenties leidden. Gelukkig is dit met de juiste voorzorgsmaatregelen te voorkomen, en dit geldt ook voor bij het gebruik van elektrische takels. Zo is het ten eerste belangrijk dat de maximale capaciteit van elektrische takels niet wordt overschrijden. Daarom moet je goed kijken naar zowel de capaciteit van de takels, als het gewicht van datgene dat wordt opgetild. Controleer vervolgens altijd dat de takel op de juiste wijze is bevestigd. Daarnaast is het belangrijk om voldoende afstand te nemen van de takel als deze wordt gebruikt. Zelfs als er dan iets misgaat, dan worden blessures voorkomen. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat de elektrische takels op een veilige manier worden gebruikt.

De verschillende soorten elektrische takels bij Kippers

Bij Kippers kun je kiezen uit een divers aanbod aan elektrische takels. Er zit vast wel een takel bij die je goed kunt gebruiken. Zo beschikken we over takels me een draadloze kabel, kabels die meer dan 500 kilo gewicht kunnen tillen of takels met een afstandsbediening. Twijfel je over welk soort takel het meest nuttig is? Neem dan contact met ons op via de chatbox, de mail of pleeg een simpel telefoontje. Daarnaast kun je ook bij onze zaak in Rijssen langskomen om de elektrische takels te kunnen bezichtigen. Zo is het gemakkelijk om uiteindelijk een keuze te maken.\

De kosten van een elektrische takels

De prijs van een elektrische takel hangt af van de product specificaties en het merk. Wel is het zo dat je bij Kippers al vanaf ongeveer 50 euro een elektrische takel aan kunt schaffen. De elektrische takels uit het premium segment zijn uiteraard wat hoger geprijsd. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van de elektrische takel. Denk hierbij aan de capaciteit, het systeem en het merk. Ook extra’s, zoals een afstandsbediening of langere kabel hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Schaf je de elektrische takel aan via de website? Dan wordt deze al binnen enkele werkdagen op de gewenste locatie geleverd.

Belangrijke technische gegevens van elektrische takels

Er zijn een aantal technische gegevens die belangrijk zijn om in overweging te nemen als je de beschikbare elektrische takels gaat vergelijken. Deze technische gegevens hebben invloed op de kwaliteit, de werking, de duurzaamheid en de mogelijkheden van de elektrische takels. Het gaat hierbij om de volgende technische aspecten:

  • Spanning (in volt)
  • Capaciteit (in kg)
  • Vermogen (in kW)
  • Hefhoogte
  • Hefsnelheid
  • Gewicht
  • Afmetingen van het kastje
  • Totale afmeting

Weet je niet helemaal wat voor invloed bepaalde technische aspecten hebben op het gebruik van de elektrische takel? Niet getreurd, je kunt bij ons altijd terecht als je advies nodig hebt!

Waarom een elektrische takel kopen bij Kippers?

Zoek je een elektrische takel van topkwaliteit? Voor een lage prijs? Dan kunnen wij bij Kippers je bijstaan! We bieden namelijk alleen elektrische takels aan die betrouwbaar zijn en door klanten worden gewaardeerd. Bestel je de elektrische takel online? Dan wordt deze ook nog eens binnen enkele dagen geleverd.