fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Stapelaars

Ben je op zoek naar een stapelaar of wil je er simpelweg meer over weten? Dan ben je beland op de juiste pagina! Stapelaars zijn een zeer handig midde Lees meer...

Ben je op zoek naar een stapelaar of wil je er simpelweg meer over weten? Dan ben je beland op de juiste pagina! Stapelaars zijn een zeer handig middel om te gebruiken in je bedrijf en zonder een stapelaar kost het simpelweg veel meer tijd en moeite om de werkzaamheden in het magazijn uit te voeren.  Hieronder kun je meer lezen over wat een stapelaar precies is, de verschillende soorten, de kosten en daarnaast geven we nog wat tips bij het kopen van een stapelaar en leggen we uit waarom het zeer verstandig is om een stapelaar te kopen bij Kippers Rijssen. 

Filters

Stapelaars

Ben je op zoek naar een stapelaar of wil je er simpelweg meer over weten? Dan ben je beland op de juiste pagina! Stapelaars zijn een zeer handig middel om te gebruiken in je bedrijf en zonder een stapelaar kost het simpelweg veel meer tijd en moeite om de werkzaamheden in het magazijn uit te voeren.  Hieronder kun je meer lezen over wat een stapelaar precies is, de verschillende soorten, de kosten en daarnaast geven we nog wat tips bij het kopen van een stapelaar en leggen we uit waarom het zeer verstandig is om een stapelaar te kopen bij Kippers Rijssen.

Wat is een stapelaar?

Een stapelaar is een middel om pallets mee te verplaatsen. Het wordt daarom ook wel een pallettruck genoemd. Dit is mogelijk aangezien de vorken van de stapelaar zowel omhoog als omlaag kunnen. De vorken kunnen allereerst de pallets van onder bereiken, waarna je het complete pallet omhoog kunt halen. Vervolgens kun je het pallet gemakkelijk verplaatsen. Stapelaars worden eigenlijk in bijna elk magazijn gebruikt omdat ze simpelweg heel erg bruikbaar zijn. Het is daarom aan te raden om een stapelaar te kopen voor je bedrijf!

Bij het gebruik van een stapelaar is het noodzakelijk dat de pallets geschikt zijn. Ze moeten namelijk beschikken over openingen in de onderkant die het gebruik van een stapelaar mogelijk maken. Indien de pallets niet open zijn aan de onderkant is dan uiteraard niet mogelijk om ze te verplaatsen.

Waar worden stapelaars toegepast?

Er zijn verschillende locaties waar stapelaars toegepast kunnen worden. In de meeste gevallen worden stapelaars gebruikt in magazijnen. Hier komen ze vaak het beste tot hun recht omdat dit de plek is waar pallets worden opgeslagen. Echter zijn er nog veel meer toepassingen voor stapelaars. We zien dit middel vaak ook op industrieterreinen, havens en reguliere werkplaatsen.

De toegevoegde waarde van een stapelaars

Stapelaars zijn onmisbare apparaten op de werkvloer. Ze bieden een heleboel voordelen en kunnen op zowel de korte als op de lange termijn zorgen voor forse toenames in productiviteit en efficiëntie. Ten eerste zorgen stapelaars ervoor dat het verplaatsen van pallets razendsnel gaat. Pallets met de hand verplaatsen, of met andere apparaten, duurt simpelweg een heel stuk langer.

Als je personeel over een aantal stapelaars kan beschikken over pallets te verplaatsen, dan zullen alle werkzaamheden veel sneller uitgevoerd worden. Ook zal de snelheid van het verwerken van de pallets toenemen, waardoor de ontvanger van de producten/goederen ook tevreden zal zijn over de snelle levering. Bovendien is de prijs/kwaliteitsverhouding van stapelaars uitstekend. Ze zijn relatief goedkoop, duurzaam en bovendien bespaar je enorm op andere kosten door de handigheid van deze apparaten.

Daarnaast kunnen stapelaars een heleboel lichamelijke klachten voorkomen. Het is namelijk niet meer nodig om loodzware materialen te tillen om ze verticaal te verplaatsen. Je zet ze gewoon op een pallet, en vervolgens doet de stapelaar al het zware werk . Beschik je over een elektrische stapelaar? Dan is het gebruiksgemak nog groter! Je hoeft dan namelijk niet eens meer de pallets handmatig te verplaatsen, dit regelt de machine. Met het gebruik van elektrische stapelaars kunnen daardoor vele blessures voorkomen worden op de werkvloer.

Het verschil tussen een stapelaar en een palletwagen

Stapelaars en palletwagens lijken veel op elkaar. Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen tussen de twee soorten hulpmiddelen. Ten eerste kunnen bij stapelaars de pallets verticaal worden verplaatst. Dit is bij palletwagens niet het geval. Zo kun je dus pallets van hogere geplaatste magazijnen halen, en deze bovendien ook op een verticaal hoger of lager gelegen punt weer neerzetten. Door deze eigenschap zien de verschillende wagens er ook anders uit.  Zo beschikt een stapelaar normaal gesproken over een veiligheidsrooster, terwijl een palletwagen dit niet heeft. Een stapelaar heeft dus meer voordelen dan een reguliere palletwagen. Toch kiest men ook regelmatig voor palletwagens, de prijzen hiervan zijn namelijk lager dan bij stapelaars. Mensen kunnen dus het beste een persoonlijke afweging maken en op basis daarvan bepalen welk type het meest geschikt is voor de werkzaamheden. 

Soorten stapelaars

In principe zijn er twee soorten stapelaars, namelijk de elektrische stapelaar en de handmatige stapelaars. Elektrische stapelaars kosten vaak wat meer, maar vereisen dan weer een stuk minder moeite om te gebruiken.

Daarnaast zijn er veel onderlinge verschillen omtrent stapelaars. Deze verschillen zitten voornamelijk in de volgende aspecten:

  • Capaciteit
  • Grootte
  • Aandrijving (elektrisch of manueel)
  • Doorrijhoogte
  • Materiaal
  • Hefhoogte
  • Kleur
  • Gewicht

Wat kost een stapelaar?

De kosten van een stapelaar hangen vooral af van het type. Toch is er wel een schatting waar je rekening mee kunt houden. Bij Kippers kun je een stapelaar aanschaffen vanaf €799,00. Als je een hoger budget hebt kun je beschikken over een stapelaar met meer mogelijkheden en een beter functionaliteit. Toch zal je voor een reguliere manuele stapelaar niet meer dan 1000 euro kwijt zijn. De kosten van een stapelaar zijn het echter wel waard als je ziet hoe handig het gebruik ervan is. Andere middelen om pallets te verplaatsen zijn vaak ook duurder en een stuk gecompliceerder. Het gebruik van een stapelaar is erg simpel waardoor het voor werknemers makkelijk is om het onder de knie te krijgen. Het is daarom ook niet nodig om een uitgebreide cursus te volgen om het gebruik ervan onder de knie te krijgen. Het is echter wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de veiligheid. Ondanks dat stapelaars simpel te gebruiken is zijn er wel risico’s. Zolang de stapelaar op een normale manier wordt gebruikt, zoals in de handleiding wordt aangegeven, worden er ongelukken en incidenten voorkomen.

Ander transportmateriaal

Hoewel stapelaars heel handig kunnen zijn, is het zo dat er nog veel meer transportmateriaal een toegevoegde waarde kan hebben in jouw bedrijf. Het verplaatsen van pallets is natuurlijk bij lange na niet het enige wat er gebeurd op de werkvloer. Met het gebruik van diverse soorten wagens en machines kunnen zowel de efficiëntie evenals de snelheid van de werkzaamheden significant worden verbeterd. Neem daarom eens een kijkje bij het andere transportmateriaal dat wordt aangeboden bij Kippers Rijssen:

We beschikken bij Kippers over allerlei middelen voor uw transport:

Waarom een stapelaar kopen bij Kippers Rijssen?

Het kopen van een stapelaar bij Kippers biedt vele voordelen. Allereerst beschikken we over jarenlange kennis, ervaring en expertise. Wij kopen dan ook alleen producten in waarvan we weten dat de kwaliteit hoog is, net als de kwaliteit. Daarnaast is het ook mogelijk om stapelaars online te bestellen en je kunt al snel over een stapelaar beschikken aangezien onze levertijd 2 werkdagen is. Er zijn diverse betaalmethodes en we hebben een hoge klanttevredenheid. Voor vragen kun je uiteraard online contact met ons opnemen of even langskomen bij onze mega showroom (van wel 1100 meter) in Rijssen. Hier kun je dan ook onze stapelaars bezichtigen, evenals de andere producten die wij aanbieden.