Stapelaar handmatig
Stapelaar handmatig
Als je een magazijn of werkplaats hebt met stellingen die in de hoogte werken of veel pallets met goederen hebt die op elkaar gestapeld moeten worden, is een stapelaar handmatig een goede optie om voor te gaan. Een stapelaar is gemaakt om goederen op pallets op een makkelijke manier te verplaatsen. Dit gaat niet alleen om het optillen en vervoeren van de pallets, maar ook het plaatsen van de pallets op een bepaalde hoogte.
Een stapelaar handmatig is afhankelijk van de uitvoering overal voor te gebruiken. Zo is het ook mogelijk om een stapelaar te gebruiken voor het uitladen van een vrachtwagen of het plaatsen van pallets in de stellingen van je magazijn. Echter is het hierbij wel belangrijk om de juiste stapelaar handmatig te kopen. Daarom kan het handig zijn om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een stapelaar.
Wat is een stapelaar handmatig?
Een stapelaar is een hefvoertuig. Stapelaars lijken heel erg op een palletwagen. Het grote verschil tussen deze twee is echter dat een stapelaar ook de hoogte in kan. Een palletwagen is al snel gelimiteerd tot 20 cm van de grond. Een stapelaar is gemaakt om goederen op pallets soms een aantal meter de lucht in te krijgen. Dit is vooral afhankelijk van het design van de stapelaar.
Dat de stapelaar handmatig is, houdt in je de stapelaar handmatig in de lucht moet krijgen. Dit is echter minder lastig dan je denkt. De stapelaar heeft een speciale hendel die ervoor zorgt dat het een stuk minder lastig is om een lading omhoog te krijgen. Dit kun je namelijk voor elkaar krijgen met een pompende beweging.
De aanschaf van een stapelaar
Op het moment dat je een stapelaar handmatig wilt kopen, zijn er bij de aanschaf een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dit komt omdat niet elke stapelaar voor elke situatie geschikt is. Daarom zijn er een aantal dingen waar je naar kunt kijken.
Het maximale gewicht
Het is als eerste belangrijk om te kijken naar het maximale gewicht dat een stapelaar aankan. Als je het over een stapelaar hebt, zijn er vaak verschillende gewichten die deze aankan. Bij ons is het mogelijk om een stapelaar handmatig te vinden die 1000 kg aankan.
De hoogte van de stapelaar
Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoogte die een stapelaar aankan. Op het moment dat je het over een stapelaar hebt, zijn er verschillende mogelijkheden. Wij hebben 3 verschillende hoogtes te bieden. Zo hebben wij stapelaars van 1,6 m, 2,5 m en 3 m.
De grootte van de vorken
Het is ook handig om te kijken naar de grootte van de vorken. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over de lengte van de vorken. Zo heb je het standaard formaat. Deze vorken hebben een lengte van 1150 mm en een breedte van 520 mm tot 540 mm. Ook heb je kleinere vorken om beter te kunnen manoeuvreren. Hiernaast heb je nog extra brede vorken. Deze zijn geschikt voor grotere pallets.
De banden van de stapelaar
Verder is het belangrijk om te kijken naar de banden van de stapelaar. Er zijn drie vormen van banden waar je voor kunt gaan. Zo is het als eerste mogelijk om te gaan voor banden van polyurethaan. Dit materiaal is vooral geschikt voor harde en kwetsbare vloeren. Ook heb je nylon. Dit materiaal is vooral geschikt voor gladde oneffen vloeren. Als laatste heb je rubber. Rubber wordt vooral in de nacht gebruikt in plaats van nylon. Dit komt omdat rubber een stuk minder geluid maakt bij gebruik. Bekijk ook de Elektrische stapelaars