fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Palletwagens

Een palletwagen is bekend onder verschillende benamingen zoals, transpallet, palletwagen, pallethefwagen en pompwagen. Een palletwagen is een transpor Lees meer...

Een palletwagen is bekend onder verschillende benamingen zoals, transpallet, palletwagen, pallethefwagen en pompwagen. Een palletwagen is een transportmiddel waar verschillende lasten en goederen mee verplaatst kunnen worden wanneer deze op pallets geplaatst zijn.  

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Palletwagens

Een palletwagen is bekend onder verschillende benamingen zoals, transpallet, palletwagen, pallethefwagen en pompwagen. Een palletwagen is een transportmiddel waar verschillende lasten en goederen mee verplaatst kunnen worden wanneer deze op pallets geplaatst zijn.

Palletwagen kopen?

Palletwagens worden op veel werkplaatsen gebruikt. Vooral in de magazijnen zijn palletwagens van onmisbare waarde. Wil je ook beschikken over één of meerdere palletwagens? Dan ben je op de juiste plek terechtgekomen. Bij Kippers kunnen we je door middel van ons diverse assortiment helpen aan de perfecte palletwagen die je nog lang kunt gaan gebruiken in jouw bedrijf. Dit assortiment is hieronder te bekijken. Daarnaast bespreken we alle aspecten van dit bruikbare middel.

Wat zijn palletwagens?

Palletwagens zijn wagens die ervoor zorgen dat je pallets (en in sommige gevallen andere materialen) gemakkelijk kunt verplaatsen. Pallets worden in nagenoeg alle magazijnen gebruikt doordat je gemakkelijk materialen, dozen en andere dingen erop kunt plaatsen. Door middel van een palletwagen kun je de pallets vervolgens verplaatsen. In de meeste gevallen worden pellets gemaakt van hout, maar er zijn ook pallets van kunststof en van metaal. De meeste palletwagens lijken op elkaar. Ze zijn namelijk allemaal voorzien van twee vorken die je in de pallets kunt steken. Ook beschikt elke palletwagen over een handvat waarmee je de wagen gemakkelijk kunt verplaatsen. 

Als je het hebt over palletwagens, zijn er verschillende mogelijkheden als bestuurder van de palletwagen. Je hebt namelijk de simpele pompwagens die je met spierkracht omhoog moet tillen. Echter zijn er ook andere palletwagens, namelijk de elektrische. Deze wagens worden door middel van elektriciteit omhoog verplaatst. Het prettige aan deze palletwagens is dat je een meerijplateau hebt. Dit plateau zorgt ervoor dat je zelf op de wagen mee kan rijden. Op dezelfde plek is de wagen dan te bedienen.

De werking van palletwagens

De zogenaamde vorken van de palletwagen steken precies in de openingen van de pallets waardoor deze vastzetten en de pallet eenvoudig omhoog getild kan worden. Aan de voorkant van de pompwagen bevindt zich besturingssysteem waarmee de palletwagen mee in beweging gebracht kan worden. Hier bevindt zich ook de bediening om de palletwagen omhoog en omlaag te laten bewegen, het heffen. Een standaard palletwagen kan een vracht tot ongeveer 20 centimeter omhoog heffen. Palletwagens worden, naast heftrucks, veel gebruikt in magazijnen. Ook worden ze veelvuldig gebruikt in distributiecentra of in vrachtwagens. Het is niet mogelijk om met een palletwagen vracht te stapelen, de hefhoogte is namelijk te laag. Hiervoor is het beter om een vorkheftruck of een mechanische palletstapelaar te gebruiken. Zorg er in ieder geval te alle tijde voor dat jij of ée’n van je werknemers rustig en veilig te werk gaat met de palletwagen. Zo voorkom je het risico op ongevallen.

De toegevoegde waarde van een palletwagen

Palletwagens zijn in principe onmisbaar voor in het magazijn. Zonder een palletwagen is het heel ingewikkeld om pallets op een gemakkelijke manier te kunnen verplaatsen. Wel is het zo dat de laatste jaren de elektrische pallettruck zijn opwachting heeft gemaakt. Deze wordt elektrisch aangedreven, waardoor er eigenlijk geen mankracht of spierkracht voor nodig is. Deze pallettruck is echter wel een stuk prijziger dan een palletwagen, waardoor de meeste bedrijven er toch voor kiezen om een palletwagen te blijven gebruiken. Indien je werknemers hebt die wat lichamelijke klachten hebt, dan is de pallettruck echter wel een goed alternatief. Is dit niet het geval, kies dan voor de palletwagen! Vaak is het ook verstandig om meerdere palletwagens aan te schaffen. Dit is namelijk nodig als je met meerdere personen tegelijk pallets wilt gaan verplaatsen. Het zou zonde zijn als de helft van de medewerkers simpelweg moet toekijken omdat er niet genoeg palletwagens beschikbaar zijn.

Palletwagen soorten

Er worden verschillende soorten palletwagens gebruikt in de praktijk. Om te beginnen zijn er handpompwagens. Deze palletwagens moeten handmatig omhoog gekrikt te worden. Deze pompwagens worden ook door middel van spierkracht in beweging gebracht. Deze palletwagens zijn vrij standaard. Er zijn ook elektrische palletwagens verkrijgbaar. Deze beschikken vaak over een meerijdplateau. Deze palletwagens worden aangedreven door middel van elektriciteit. Dit betekent dat het heffen van de palletwagen en het rijden zelf elektrisch gebeurt. Aan deze pompwagen zit een plateau bevestigd waar de bestuurder op kan staan zodat hij zelf ook mee kan rijden. Deze zijn vooral interessant wanneer er langere afstanden afgelegd moeten worden. Er zijn echter ook elektrische palletwagens zonder meerijdplateau. Deze werken in principe volledig hetzelfde als een elektrische palletwagen met meerijdplateau, alleen het meerijdplateau ontbreekt. Daarnaast zijn er nog meeneempompwagens. Deze kunt u makkelijk vervoeren in een bestelbus.

Tot slot zijn er ook nog palletwagens met een hydraulisch systeem. Bij deze palletwagens is er minder kracht nodig om te kunnen pompen. Een ander voordeel van deze soort palletwagens is de gelagerde wielen die de noodzakelijke trekkracht verkleinen. Bij Kippers kun je dus kiezen uit het assortiment:

Waar op letten bij palletwagens?

Wanneer je een palletwagen gaat kopen is het belangrijk om te letten op het hefvermogen van de palletwagen. Je moet er zeker van zijn dat je vracht niet zwaarder zal zijn dat het hefvermogen van de palletwagen om te voorkomen dat de palletwagen het zal begeven. Tijdens het werken met een palletwagen zijn er ook een aantal punten waar u op moet letten om de veiligheid te waarborgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de palletwagen altijd trekt en niet duwt. Zo heb je meer zicht en verklein je de kans op blessures aan je rug en schouders. Zorg er daarnaast voor dat de vorken van de palletwagen goed onder de vracht zijn geplaats, dat de vracht stabiel en stevig op de palletwagen rust en dat je niet abrupt remt. Draag tot slot veiligheidsschoenen en rijdt op de juiste paden.

De vloer waar de palletwagen op gebruikt wordt

Het is bij palletwagens belangrijk om naar veel dingen te kijken. Zo kan het ook belangrijk zijn om te kijken naar de vloer waar de palletwagen op kan werken. De meeste palletwagens zijn alleen geschikt voor droge, schone en vlakke vloeren. Als je bedrijf dit niet heeft, zijn er gelukkig ook palletwagens te vinden die je kunt gebruiken op natte, oneffen vloeren. Ook zijn er palletwagens te vinden van RVS zodat deze in natte, zoute omgevingen goed kunnen werken.

De grootte van de pallets

Als je een palletwagen koopt, kan het ook handig zijn om te kijken naar de grootte van de pallets. Als je te maken hebt met kleinere pallets, in een magazijn met smalle doorgangen, is een kleinere palletwagen een betere optie om voor te gaan. Een standaard palletwagen heeft een vork van 115 cm. Een kleiner model heeft een vork van 80 cm. Hierdoor kan het makkelijker zijn om je door smalle doorgangen te manoeuvreren.

Het gebruik van de palletwagen

De hoeveelheid die je een palletwagen gebruikt, kan ook een grote invloed hebben op waar je moet letten. Als je heel vaak gebruik maakt van een palletwagen, is het aan te raden om een kwaliteit wagen te nemen. Als je hier niet zoveel gebruik van maakt, is de kwaliteit minder belangrijk. Bij het veel gebruik maken van een palletwagen is het aan te raden om te kiezen voor een elektrische. Hierdoor belast je je schouders en gewrichten een stuk minder.

Veilig een palletwagen gebruiken

Als je gebruik wilt maken van een palletwagen, is het wel zo prettig om dit veilig te doen. Door ervoor te zorgen dat je dit veilig kunt doen, is het mogelijk om ook vaker gebruik te maken van een palletwagen. Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om naar te kijken bij een palletwagen.

Last van armen, schouders en rug

Bij een zware palletwagen komt het nog wel eens voor dat je veel kracht moet zetten met je armen, je schouders en je rug. Daarom is het belangrijk om voor het zware werk een bestuurbare palletwagen te hebben. Door een bestuurbare palletwagen te hebben, hoef je een stuk minder stress op je armen, schouder en rug te zetten.

Veilig rijden

Als je een palletwagen veilig wilt gebruiken, is het ook belangrijk om veilig te rijden. Het is als eerste voor jezelf belangrijk om ervoor te zorgen dat je je voeten, vingers, enkels en tenen weg houdt bij bewegende delen van de palletwagen. Verder is het belangrijk om uit te kijken met andere mensen, goederen, stellingen of machines.

De lading goed plaatsen

Het komt bij het gebruik van palletwagens ook wel eens voor dat de lading niet goed geplaatst is. Als dit het geval is, is de kans aanwezig dat deze om kan vallen. Het is belangrijk om dit te voorkomen. Tijdens het rijden kan de lading kantelen of vallen. Dit kan vervolgens weer voor schade zorgen. Voordat je zomaar gaat rijden met de palletwagen, is het daarom aan te raden om te controleren of de lading goed geplaatst is.

Hoe duur is een palletwagen?

Palletwagens zijn relatief goedkope producten, helemaal als we ons realiseren dat palletwagens heel handig zijn, veel jaren meegaan en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook vergeleken met de pallettruck, zijn palletwagen erg goedkoop. Bij Kippers kun je vanaf ongeveer 500 euro over een standaard palletwagen beschikken. Heb je een palletwagen nodig die meer gewicht kan dragen of die semi-elektrisch of elektronisch is aangedreven? Dan zul je uiteraard iets meer betalen. Wel is het zo dat alle palletwagens bij Kippers over een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding beschikken. Je zult absoluut geen spijt krijgen van de aankoop van deze ideale hulpmiddelen!

Overige producten bij Kippers Rijssen

Uiteraard kun je niet alle transporttaken uitvoeren in een bedrijven als je alleen maar over palletwagens beschikt. Je hebt ook andere hulpmiddelen nodig zodat het zo efficiënt en effectief mogelijk eraan toegaat op de werkplaats. Naast Palletwagens bieden wij bij Kippers daarom een uitgebreid assortiment transportmateriaal aan, zoals:

Waarom palletwagens kopen bij Kippers?

Een palletwagen aanschaffen bij Kippers is zonder meer een hele slimme zet. Deze wagens zijn namelijk heel handig in de werkplaats, gaan vele jaren mee en beschikken bovendien over een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Twijfel daarom niet en schaf één of meerdere geweldige palletwagens aan bij Kippers! Heb je toch nog vragen? Neem dan even contact op met één van onze werknemers. Dit kan online, maar je kunt ook een keer langskomen bij onze zaak in Rijssen. Dan is het uiteraard ook mogelijk om de palletwagens te bekijken alvorens je een keuze maakt.