fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Staaldraadtakels

Een staaldraadtakel is een multifunctionele tool die u van dienst is bij hijs, trek –en spanwerkzaamheden. Eén van de voordelen van dit werktuig is da Lees meer...

Een staaldraadtakel is een multifunctionele tool die u van dienst is bij hijs, trek –en spanwerkzaamheden. Eén van de voordelen van dit werktuig is dat deze makkelijk in gebruik is en eenvoudig te bedienen is. Dit draagt er toe bij dat een staaldraadtakel een graag geziene gast is in menig werkplaats en op verschillende hulpverleningsvoertuigen. Een veelzijdig artikel als dit ontbreekt niet in het assortiment van Kippers Rijssen.

Filters

Op de rest van deze pagina bespreken we het nut van staaldraadtakels, de werking en de voordelen tot in detail. Bovendien hebben we het ook over het veelzijdige assortiment aan staaldraadtakels bij kippers

Wat zijn staaldraadtakels?

Een staaldraadtakel wordt gebruikt voor het verplaatsen of stabiliseren van zware lasten. Dit hulpmiddel, dat ook bekend staat als een tirfor, is als het ware een constructie dat het mogelijk maakt om staaldraad vast te klemmen door middel van de stalen klauwen van de constructie. De staaldraadtakel bestaat normaal gesproken uit een stevige behuizing, stalen klauwen, hendels en een haak. Deze haak kan gebruikt worden om de last vast te maken aan de staaldraadtakels, zodat de verplaats- of stabilisering werkzaamheden kunnen beginnen. Staaldraadtakels zijn meestal nog geen meter lang en ongeveer een halve meter breed. Wel zijn ze zwaar, een reguliere staaldraadtakel zal tussen de 20 en 40 kilo wegen. Een stevige behuizing is echter wel nodig om zware materialen, die soms wel enkele tonnen zwaar zijn, te kunnen verplaatsen.

Hoe werken staaldraadtakels?

Staaldraadtakels werken volgens een specifiek mechanisme. Allereerst dient er een staaldraad door de staaldraadtakel gevoerd te worden. Dit kan bij de meeste staaldraadtakels zowel verticaal als horizontaal. Deze kabel dient vervolgens vast te worden geklemd door de stalen klauwen. Daarna kan de haak gebruikt worden om de kabel te verbinden met de last. Normaal gesproken kan men dan één van de twee hendels gebruiken voor het verplaatsen. De ene hendel is voor het voorttrekken, terwijl de andere hendel voor het achteruit vieren dient. Vaak zijn de takels ook voorzien van een breekbout, waardoor het risico dat de kabel breekt wordt verminderd.

De voordelen van staaldraadtakels

Staaldraadtakels kunnen heel handig zijn voor bepaalde toepassingen. Allereerst worden ze in veel industriële bedrijven gebruikt om zwaar materiaal te kunnen verplaatsen. Voor fabrieken of magazijnen zijn ze misschien zelfs onmisbaar. Een reguliere kabel, zoals bijvoorbeeld een vezelkabel, is namelijk niet in staat extreem zware materialen of objecten te tillen. Met een staaldraadtakel is dit wel mogelijk. Wil je bijvoorbeeld een machine verplaatsen, dan kan dit gevaarlijk zijn met een standaard kabel. Door het gebruik van een staaldraadtakel beschik je over meer capaciteit, waardoor het veilig verplaatsen wellicht wel mogelijk is. Een ander voordeel van de staaldraadtakel is het feit dat het een heel compact hulpmiddel is. Door de smalle afmetingen neemt de staaldraadtakel slechts een klein beetje ruimte in beslag. In vergelijking met andere opties is de staaldraadtakel makkelijk en veilig te gebruiken. Door de breekpen en het gebruik van hendels zal er niet snel iets misgaan met het gebruik van dit hulpmiddel.

Aandachtspunten staaldraadtakels

Net zoals alle andere werktuigen die worden gebruikt voor hijs, trek –en spanwerkzaamheden is het ook bij het werken met staaldraadtakels belangrijk om de maximale belasting niet uit het oog te verliezen. Kippers Rijssen bied je graag voldoende keus en daarom kun je kiezen uit verschillende varianten van dit werktuig. De meest voordelige variant kan een maximale belasting aan van 800 kilo. Het topstuk uit ons assortiment kan een maximale belasting aan van maar liefst 3200 kilo. Bovendien voeren wij nog een zogenaamde handtakel in ons assortiment welke goed is voor een maximale belasting van 4000 kilo.

Veiligheid staat voorop bij staaldraadtakels

De veiligheid en die van je medewerkers is voor Kippers Rijssen net zo belangrijk als voor jouw. Daarom hebben wij er heel bewust voor gekozen om de staaldraadtakels van het merk Torso in ons assortiment op te nemen. De Torso staaldraadtakel voldoet uiteraard aan alle wet- en regelgeving en kent bovendien een uiterst aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. De in dit werktuig aanwezige breekpen zorgt ervoor dat de maximale belasting niet kan worden overschreden.

Staaldraadtakels; Compleet geleverd

Wanneer je bij Kippers Rijssen een staaldraadtakel koopt, dan koop je een compleet pakket. Dit betekent dus dat je niet alleen de takel ontvangt, maar ook een staalkabel van maar liefst 20 meter, inclusief haak. Bestellen doe je eenvoudig en in slechts enkele stappen in onze zeer uitgebreide en gebruiksvriendelijke webwinkel. Wij zien je bestelling graag tegemoet en zorgen er natuurlijk voor dat deze snel bij je wordt afgeleverd.  Heb je nog vragen over staaldraadtakels? Neem dan contact met ons op.

De kosten van staaldraadtakels

De kosten van staaldraadtakels kunnen variëren. We raden wel aan om een betrouwbare staaldraadtakel van hoge kwaliteit aan te schaffen. Indien je tweedehands staaldraadtakels of staaldraadtakels van onbetrouwbare producten koopt, dan kun je nooit helemaal zeker zijn van de kwaliteit. Hierdoor worden de veiligheidsrisico’s verhoogd. Bij Kippers kun je al  een staaldraadtakel kopen vanaf zo’n 130 euro. Dan beschik je ook meteen over staalkabel én een haak. Hierdoor kun je meteen aan de slag. De prijs van de staaldraadtakel met een hoge capaciteit ligt uiteraard hoger dan de prijs van een reguliere takel. Heb je echter alleen een staalkabel nodig of wil je een staalkabel als reserve? Geen probleem, die hebben we namelijk ook in ons assortiment!

Waarom staaldraadtakels bestellen bij Kippers Rijssen?

Het bestellen van staaldraadtakels bij Kippers Rijssen is een verstandige keuze. Je kunt namelijk in één keer alle benodigdheden van een werkende staaldraadtakel set kopen (takel, haak én kabel). Daarnaast zijn deze ook nog eens betrouwbaar én verkrijgbaar voor scherpe prijzen. Wacht dus niet te lang en sla je slag! Dan kun je binnen enkele dagen al gebruikmaken van een staaldraadtakel van hoge kwaliteit.