fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Luchtkrikken

Bij Kippers staan luchtkrikken ook in het assortiment. Met luchtkrikken kunt u gemakkelijk vrachtauto’s liften. De capaciteit van deze krikken is teve Lees meer...

Bij Kippers staan luchtkrikken ook in het assortiment. Met luchtkrikken kunt u gemakkelijk vrachtauto’s liften. De capaciteit van deze krikken is tevens enorm, het is mogelijk om tot wel 80 ton te liften. Hiermee is het mogelijk om vrachtwagens op een veilige manier op de gewenste hoogte te brengen. Ook beschikken de krikken over diverse stempels met verschillende afmetingen, waardoor er altijd wel een geschikte stempel voor u bijzit. 

Filters

Wat is een luchtkrik?

Een luchtkrik is een hulpmiddel dat in de garage niet kan missen. Het is belangrijk om een zware machine omhoog te kunnen krikken. De krik is de beste manier om dit te kunnen doen. Voor vrachtwagens en andere zware machines zijn er speciale hulpmiddelen nodig. Deze krik is hier de beste optie voor. Een luchtkrik is ideaal aangezien deze met lucht aangestuurd wordt. In sommige gevallen wordt er een combinatie van lucht en hydrauliek gebruikt.

Om een voertuig, zoals een vrachtwagen of een grote machine snel omhoog te krijgen, is een krik erg belangrijk. Een andere naam voor de luchtkrik is ook wel hydraulische of pneumatische krik. Deze krikken worden eigenlijk alleen maar door professionals gebruikt. De capaciteit van deze krikken is erg hoog. Dit zorgt ervoor dat zware machines hierdoor de lucht in getild kunnen worden. De capaciteit van zo’n krik zit in de tientallen tonnen. Zo’n krik is te besturen met een pedaal of een hefboom.

Waar moet je op letten bij een luchtkrik?

Als je een luchtkrik wilt kopen, is het wel handig om op een aantal dingen te letten. Dit komt omdat er verschillende dingen zijn die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Het is altijd belangrijk om als eerste te kijken naar de capaciteit van een krik. Dit kan een hele grote invloed hebben op waar je deze voor kunt gebruiken. Als je met hele zware machines werkt, is het belangrijk om te kiezen voor een krik die zoveel mogelijk aankan.

De veiligheid van de krik is daarna een punt waar je naar moet kijken. Een zware machine of een vrachtwagen heeft natuurlijk een enorm gewicht. Daarom is het belangrijk dat de krik zo veilig mogelijk is. Zo is het belangrijk dat de krik stabiel is. Daarnaast is het handig dat de krik verschillende hoogtes kan tillen. Hierdoor weet je zeker dat alle machines met een luchtkrik op te tillen zijn.

Voor wie is een luchtkrik handig?

Een luchtkrik kan voor veel verschillende mensen erg goed van pas komen. Eigenlijk altijd worden deze in professionele situaties gebruikt, zoals een garage. In garages voor auto’s komen deze krikken wel eens voor, maar zijn ze relatief schaars. In garages voor grote voertuigen waaronder vrachtwagens of andere grote machines, is het belangrijk om een luchtkrik te hebben. Deze krik is optimaal voor deze situaties.

Het is bijna niet mogelijk om een zware machine omhoog te krijgen zonder gebruik te maken van een luchtkrik. Dit heeft ermee te maken dat deze machines zo zwaar zijn dat je tientallen tonnen aan capaciteit nodig hebt om deze machines omhoog te krijgen. Een krachtige krik is daarom erg handig om te hebben als je met deze machines. Voor onderweg kan dit ook erg belangrijk zijn. Een vrachtwagenchauffeur kan dit bijvoorbeeld ook goed gebruiken.

Voordelen van een luchtkrik

Er zitten veel voordelen aan een luchtkrik. Het zijn betrouwbare krikken die voor zware machines te gebruiken zijn. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Hierdoor is het voor veel monteurs ideaal om deze te gebruiken. Vooral door de enorme draagkracht is dit een groot voordeel. De draagkracht maakt dat het één van de weinige mogelijkheden is om een vrachtwagen of grote machine omhoog te krijgen.

Daarnaast is een luchtkrik één van de weinige mogelijkheden om veel stabiliteit te bieden. Een luchtkrik is erg stabiel. Dit is ook erg belangrijk voor het sleutelen onder een grote machine. Voor intensief gebruik zijn ze ook ideaal. Een krik kan erg lang meegaan en ook lang op dezelfde positie blijven staan. Dit zorgt ervoor dat je het meeste uit je krik kunt gaan halen!

 

Hoe werkt een luchtkrik?

Indien u succesvol een vrachtwagen wilt liften, dan is het uiteraard wel handig als u weet wat de beste manier is om dit te doen. Gelukkig is dit een erg makkelijk proces, waardoor u direct na aanschaffing zonder problemen gebruik kunt maken van uw luchtkrik.

Zorg dat het voertuig zich op een stevige ondergrond bevindt
Het is van belang dat het voertuig te allen tijde stil blijft staan om (levens) gevaarlijke situaties te voorkomen. Dit betekent niet alleen dat het voertuig op de rem hoort te staan, maar ook dat de ondergrond stevig genoeg is dat het voertuig niet in beweging komt. Vervolgens kunt u de krik gebruiken door het gedeeltelijk onder het voertuig te plaatsen. Uiteraard is het nodig dat het handvat van de krik vanaf de buitenkant van het voertuig bedienbaar is. Nu kunt u het voertuig opkrikken en met u werkzaamheden bezig gaan. Als u daarna klaar bent met de werkzaamheden (of als u het voertuig door middel van andere middelen omhoog kunt houden) , dan kunt u de luchtkrik op een veilige manier weghalen.

De soorten luchtkrikken bij Kippers

Bij Kippers bieden wij diverse soorten luchtkrikken aan. De voornaamste is de vrachtwagenkrik. Deze zijn geschikt om zwaardere voertuigen als vrachtwagens te liften. Door de aanwezigheid van meerdere stempels kunt u tevens ook verschillende soorten vrachtwagens liften met dezelfde luchtkrik. De luchtkrikken zijn pneumatisch te bedienen. Dit betekent dat ze op samengeperste lucht werken.

De krikken verschillen in afmetingen, luchtdruk, het aantal liftstempels en in prijs. Allereerst is er de reguliere vrachtwagenkrik beschikbaar. Deze is inclusief 3 liftstempels, en beschikt over een luchtdruk van 7,5 – 8,5 bar. De afmetingen bedragen 675 x 345 x 250 millimeter.

Daarnaast bieden we ook luchtvloerkrikken aan. Deze worden uitgebracht door het merk Mammuth, en bieden een breed scala aan voordelen. Denk hierbij aan:

  • Optimale stabiliteit door brede basis
  • Gebruiksgemak door dodemans bediening (krik schakelt zichzelf uit bij loslaten van joystick)
  • Reduceerklep voor vertraging tijdens het zakken
  • Grote en stevige rubberen wielen

Aangezien er veel soorten luchtvloerkrikken van Mammuth beschikbaar zijn, kun je er zeker van zijn dat er wel iets passends voor je bij zit. We bieden luchtkrikken aan met extreem hoge capaciteiten (denk hierbij aan 80 ton capaciteit!) , maar ook luchtvloerkrikken met een lagere capaciteit, die uiteraard goedkoper zijn. Als u op zoek bent naar een luchtkrik voor industrieel gebruik, dan is Mammuth een verstandig keuze.

De prijs van een luchtkrik bij Kippers

De kosten van een luchtkrik hangen erg af van het type. Bij Kippers kunt u al wel vanaf 255 euro (exclusief BTW) beschikken over een gloednieuwe luchtkrik! De luchtkrikken van het merk Mammuth zijn wat prijziger, maar bieden ook meerdere voordelen die hiervoor beschreven zijn.

Waarom een luchtkrik kopen bij Kippers Rijssen?

Een luchtkrik kopen bij Kippers biedt vele voordelen. Allereerst worden ze aangeboden voor een lage prijs, en is er altijd een groot assortiment beschikbaar. Hierdoor krijgt u niet te maken met onnodige bezorgtijden. Bent u van plan om de luchtkrik online te bestellen? Dan wordt deze al binnen 2 werkdagen geleverd! Uiteraard kun je ook langskomen in onze zaak (in Rijssen) , hier kunnen we je ook van advies over de producten voorzien.