fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers zijn uiterst belangrijk om gehoorschade te voorkomen en om je werk op een dusdanige wijze uit te voeren dat je geen last ondervindt Lees meer...

Gehoorbeschermers zijn uiterst belangrijk om gehoorschade te voorkomen en om je werk op een dusdanige wijze uit te voeren dat je geen last ondervindt van je omgeving. Bij Kippers zien wij het belang van gehoorbeschermers in, en bieden wij alleen gehoorbeschermers aan van een hoge kwaliteit.

Filters

Het belang van gehoorbeschermers bij het werk

Gehoorbeschermers zijn cruciale producten die aanwezig moeten zijn bij jouw werkplaatsinrichting. Het aantal mensen met een gehoorbeschadiging neemt al jaren toe, mede doordat veel werknemers weigeren of niet de mogelijkheid hebben om bescherming voor de oren te gebruiken.

Gehoorschade is iets dat niet meteen merkbaar is. Vaak hoor je een eerst een piep in de oren. Deze verdwijnt na verloop van tijd, waardoor je denkt dat je geen gehoorschade hebt opgelopen. Dis is een misvatting, want de trilhaartjes in het gehoororgaan kunnen wel degelijk beschadigd zijn.

Een aantal jaren geleden was gehoorschade nog de meest voorkomende beroepsziekte van Nederland. Hoewel dit is veranderd, mede door het toenemende gebruik  van gehoorbeschermers, zijn er nog steeds vele problemen. Met name in de bouw, waar 90% van de meldingen over gehoorschade vandaan komen.

Vanaf wanneer gehoorbeschermers gebruiken

Het risico van slechthorendheid begint vanaf een dagdosis van 80 decibel. Vanaf 85 decibel is het zelfs noodzakelijk om het te gebruiken. Volgens de Arbowet is een werkgever ook verplicht een werknemer van gehoorbescherming te voorzien vanaf 80 decibel.

Een veelvoorkomende vraag is hoe hard de te horen geluiden zijn. Hieronder een indicatie:

Geluid - dB (A)
Menselijke stem - 55 dB
Stofzuiger - 70 dB
Drukke weg - 83 dB
Drilboor - 95 dB
Brandweer - 120 dB

Aangezien er in de bouw of industriesectoren vaak wordt gewerkt in omgevingen waar apparaten als drilboren of andere machines met een soortgelijk decibelaantal voorkomen, wordt het aanschaffen van gehoorbeschermers sterk aangeraden.

Soort gehoorbeschermers bij Kippers

Bij Kippers bieden wij de 3M Peltor Optime oorkappen aan. Deze zijn van hoge kwaliteit en voorzien je of je werknemers van uitstekende bescherming, zowel voor de korte als voor de lange duur. Deze gehoorbeschermers zijn voorzien van hoofdband, waardoor het dragen ervan erg comfortabel is.

De oorkappen beschermen tegen verschillende soorten lawaai dat zowel op de werkplaats als in je vrije tijd kan voorkomen.  

Kosten van gehoorbeschermers

De standaardprijs van deze gehoorbeschermers bedraagt €24,14. Door acties of kortingen bij Kippers kan deze prijs lager uitvallen. De standaardprijs exclusief btw is €15,04. Indien je als bedrijf aankopen doet, kan de btw teruggevorderd worden. Als je het product voor 16.00 besteld, wordt het de volgende dag al geleverd.

Andere beschermende producten bij Kippers

Bij Kippers bieden wij meerdere soorten producten die je beschermen tegen gevaar of gevaren. Een aantal voorbeelden staan hieronder beschreven:

  • Beschermende kleding
  • Spanbanden
  • Lashelmen

Waarom kiezen voor Kippers?

Bij Kippers een aankoop doen biedt vele voordelen. Allereerst is de levertijd erg snel, in de meeste gevallen namelijk al de volgende werkdag, in de gehele Benelux! Daarnaast is ons assortiment enorm, en beschikken wij over de nieuwste producten en materialen. Ook streven wij naar een assortiment van producten met een hoge kwaliteit.

Voor vragen of advies kun je overigens langskomen bij onze showroom in Rijssen. Deze showroom is erg groot, namelijk 1100m2, waardoor je werkelijk je ogen uit kunt kijken. Wij beschikken bijvoorbeeld over:

Ons assortiment handgereedschap bestaat uit:

Online bestellen is uiteraard ook mogelijk. Al onze producten zijn via de webshop te bestellen en er zijn diverse betaalmogelijkheden.

Bij vragen zijn wij telefonisch te bereiken. Een mailtje sturen of het contactformulier op de website invullen kan uiteraard ook.