fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lijmtangen

Een lijmtang kunt u tegenkomen onder verschillende benamingen. Een aantal benamingen zijn sergeant, lijmtang, lijmknecht of serre joint. Een lijmtang Lees meer...

Een lijmtang kunt u tegenkomen onder verschillende benamingen. Een aantal benamingen zijn sergeant, lijmtang, lijmknecht of serre joint. Een lijmtang wordt gebruikt voor het klemmen van twee onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden, of te wel het fixeren van verbindingen. Een lijmklem kan ook gebruikt worden voor het opdikken van hout, wanneer u bijvoorbeeld een tafelblad van latten wilt maken. Hiernaast is een lijmklem ook nuttig wanneer u een werkstuk wilt vastzetten, zodat deze niet beweegt of wegschiet tijdens het bewerken. Tot slot kunt u met behulp van een lijmklem een geleidelat op een plaat vastzetten om een rechte zaagsnede te garanderen. Bij Kippers heeft u de keuze uit een zeer ruim aanbod aan verschillende soorten en modellen aan lijmklemmen.

29 resultaten
Sorteer op
Filters

Soorten lijmtangen

Er bestaan vele verschillende soorten lijmklemmen. Niet elke lijmklem is zo gebruikelijk als de ander en u zult deze ook zeker niet allemaal nodig hebben voor uw werkstukken. De drie meest gebruikte lijmklemmen vindt u bij Kippers, deze zijn:

  • De traditionele lijmtang
  • De snelspanlijmklem
  • De eenhandklem

De traditionele lijmtang is een lijmtang met een geribbelde geleider en een losse spanarm. Deze spanarm beweegt over de geleider. In de spanarm zit een schroefspil met een handvat en wanneer u twee stukken hout gaat klemmen, schroeft u de schroefspil volledig naar beneden. Daarna duwt u de spanarm tegen het hout en draait u de schroefspil weer aan. Traditionele lijmklemmen komen voor met verschillende bekdieptes en lengtes. Deze factoren hebben invloed op het klembereik.
De snelspanlijmtang is bedoeld voor lichtere klussen. Door de snelschuifinstelling is de lijmklem makkelijk in te stellen. Wanneer u de klem op de juiste maat heeft ingesteld, kunt het handvat aandraaien om de spanning te verhogen. Bij andere snelspanlijmklemmen maakt u een hefboombeweging na het instellen van de juiste maat en hoeft u het handvat dus niet aan te draaien.
De eenhandklem is ook bekend als spreidklem en is met een hand te gebruiken. Door in het handvat te knijpen, zet u het hout vast tussen de klemmen. Erg eenvoudig en u houdt zo uw andere hand vrij. De klemkracht van de eenhandklem kan per soort verschillen.

Bessey lijmtang

Een van de populaire soorten lijmtangen komt van het merk Bessey. Dit bedrijf is sinds 1936 gespecialiseerd in handgereedschappen en u kunt er dus op vertrouwen dat de Bessey lijmtangen van goede kwaliteit zijn. Bij Kippers heeft u keuze uit zowel traditionele Bessey lijmtangen en Bessey snelspanlijmklemmen die allen variëren in prijs en eigenschappen. Voor vragen ben u welkom langs te komen in de showroom of om contact op te nemen via 0548-517575.