fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Bosmaaier

Een bosmaaier is natuurlijk ideaal als je het belangrijk vindt om een goed gemaaid gazon te hebben. Het maaien van het gras wordt makkelijk met een gr Lees meer...

Een bosmaaier is natuurlijk ideaal als je het belangrijk vindt om een goed gemaaid gazon te hebben. Het maaien van het gras wordt makkelijk met een grasmaaier gedaan, maar als je een boom, een muur of een schutting in je tuin hebt, blijft hier vaak een rand met gras staan.

Filters

Bosmaaier

Een bosmaaier is ideaal om hiervoor te gebruiken. Voor het maaien van de randen van het gazon, is de bosmaaier ideaal.

Als je veel te maken hebt met lastige ruimtes met gras of struiken die je wilt maaien, is een bosmaaier de beste optie die je hebt. Voor het maaien van de randen van je gazon, het verwijderen van onkruid of het snoeien van een struik, is het ideaal om een bosmaaier te hebben. Ook voor het grove werk kan de bosmaaier goed gebruikt worden.

Wat is een bosmaaier?

Een bosmaaier is eigenlijk een soort ronddraaiende grasmaaier die gebruik kan worden voor precies werk. Een bosmaaier heeft een ronddraaiende draad of een mes. Deze zorgen ervoor dat het gras en het onkruid goed afgesneden kan worden. Een bosmaaier lijkt een beetje op een grastrimmer, maar is een heel stuk krachtiger. Het prettige hieraan is dat een bosmaaier ook te gebruiken is voor hoog gras en houtig onkruid. Vooral als je te maken hebt met een overgroeide tuin, is het belangrijk om dit te hebben.

Het prettige aan een bosmaaier is dat deze ook te gebruiken is voor het trimmen van struiken. Met een krachtige bosmaaier is het mogelijk om takken tot wel 10 cm weg te halen. Als je gaat snoeien, kunnen sommige van deze klussen zelfs met de bosmaaier gedaan worden. Om je tuin te onderhouden, is een bosmaaier ideaal om voor te kiezen. De simpele taken van de bosmaaier kunnen ook gemakkelijk uitgevoerd worden.

Veilig gebruik maken van een bosmaaier

Als je een bosmaaier wilt gebruiken, is het belangrijk om dit veilig te doen. Ondanks dat deze apparaten doorgaans erg veilig zijn, is het wel belangrijk om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Aangezien er tijdens het gebruik van een bosmaaier puin omhoog kan schieten, is het handig om handschoenen, een veiligheidsbril en een lange broek aan te hebben. Verder is het ook belangrijk om goed met het apparaat overweg te kunnen.

Sommige bosmaaiers zijn niet helemaal goed ontworpen. Bij deze bosmaaiers kan er gras en onkruid zich rond de draaikop wikkelen. Daarom is het aan te raden om te zoeken naar een model die dit niet heeft. De beste optie die je hiervoor hebt, is een model met een beschermende kap tussen de draaikop en de stang. Dit zorgt ervoor dat je veiliger aan het werk kunt en zonder problemen kunt blijven maaien.

Soorten bosmaaiers

Als je een bosmaaier koopt, zijn er een aantal soorten waar je naar kunt kijken. Het is in de meeste gevallen verstandig om te kiezen voor de juiste soort bosmaaier. Zo is het vooral belangrijk om te kijken naar de aandrijving. Je hebt namelijk bosmaaiers op benzine, met een snoer of met een accu. Als je grotere stukken wilt gaan maaien, is een bosmaaier op benzine de beste optie. Ondanks dat deze al een stuk schoner zijn, heb je wel te maken met uitstoot. Deze bosmaaiers zijn iets zwaarder en krachtiger.

De elektrische bosmaaier met een snoer is het handigst voor een kleine tuin. Je hebt namelijk altijd te maken met de lengte van het snoer. Wel zijn deze modellen vaak erg licht. Als laatste heb je nog de bosmaaier op accu. In de meeste gevallen zijn deze de beste optie. De accuduur is vaak wel beperkt tot ongeveer 30 minuten.