fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lasapparatuur

Zoek je de geschikte tools om te gaan lassen? Dan ben je bij Kippers op het juiste adres! Met een groot aanbod aan lasapparatuur van topkwaliteit kun Lees meer...

Zoek je de geschikte tools om te gaan lassen? Dan ben je bij Kippers op het juiste adres! Met een groot aanbod aan lasapparatuur van topkwaliteit kun je er zeker van zijn dat je op een professionele manier kunt gaan lassen. Op deze pagina kun je het aanbod aan lasapparatuur vergelijken. 

523 resultaten
Sorteer op
Filters

Lasapparatuur

Indien je nog niet veel weet over lasapparatuur, dan is dit geen probleem. Alle belangrijke details worden je hier namelijk uitgelegd zodat je straks precies begrijpt waar het over gaat en wat je nodig hebt. Zo kun jij straks beschikken over de ideale lasapparatuur.

Wat is lassen?

Lassen is een techniek die veel wordt toegepast in de werktuigbouwkunde. Door middel van lassen is het mogelijk om materialen stevig met elkaar te verbinden. Deze verbinding wordt gemaakt door het toepassen van druk en warmte. Op de verbindingspunt van het materiaal, wordt het materiaal deegachtig, of zelfs vloeibaar, gemaakt. Door de verbindingspunten op elkaar te drukken en te laten afkoelen wordt een permanente en stevige verbinding gecreëerd. Bij solderen wordt alleen het toevoegmateriaal verhit en vloeibaar gemaakt. Het verhitten van de verbindingspunten zorgt voor een stevigere verbinding.

Wat is lasapparatuur?

Lasapparatuur is simpelweg de apparatuur waarmee je aan de slag gaat met het lassen. Het is de combinatie van vele soorten las gerelateerde producten die noodzakelijk of handig zijn voor het lasproces. Hierbij kun je denken aan lastoortsen, lasmagneten en lasklemmen. De bescherming is echter net zo belangrijk. Zonder bescherming loop je hele grote risico’s en dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Zorg dus altijd dat je over voldoende lasbescherming beschikt. Voorbeelden hiervan zijn lashelmen, lashandschoenen, lasmouwen, lasschoenen en las beenbeschermers. In principe kun je er van uitgaan dat hoe meer lasbescherming je ontvangt, hoe beter. Voor de perfecte voorbereiding zorg je er dus voor dat je over de juiste apparatuur beschikt, de juiste bescherming en daarnaast ook de juiste kennis. Lassen is namelijk niet voor iedereen weggelegd, en het is bijna noodzakelijk dat iemand je aanleert hoe het precies moet. Een goede introductie voor het lassen kan er uiteindelijk voor zorgen dat je lastechnieken beter zijn en dat je een stuk efficiënter en effectiever te werk kan gaan. Er zijn bovendien ook nog verschillende soorten lastechnieken, als je één lastechniek beheerst betekent dat nog niet meteen dat je ook een expert bent met de andere lastechniek.

Welke lastechnieken zijn er?

In principe zijn er 3 verschillende soorten lastechnieken die vaak gebruikt worden. Het gaat hierbij om TIG lassen, MIG lassen en MAG lassen.  Deze namen zijn echter niet heel veelzeggend als je geen verstand hebt van lassen. TIG lassen is de techniek die gebruikt wordt om op een hele mooie manier te lassen. Ook is dit de schoonste en meest gedetailleerde manier. Het is echter lastig te leren en het is ook een van de meest dure lastechnieken. Daarnaast heb je nog MIG en MAG lassen. Deze technieken zijn relatief eenvoudig en je kunt er ook heel snel een degelijk als resultaat mee behalen. Echter komen er met deze lastechnieken veel spetters vrij en ook qua kosten is het niet goedkoop. Het enige verschil tussen MIG lassen en MAG lassen is het beschermgas dat wordt gebruikt. Bij MIG lassen is dit Inert, terwijl het bij MAG lassen om Active gas gaat. Ten slotte is het ook nog mogelijk om te lassen met elektroden. Dit wordt ook wel booglassen genoemd. Deze techniek is erg goedkoop, toch is het niet heel populair bij professionals. Het lasproces is hierbij namelijk traag en ook het resultaat ziet er niet altijd even mooi uit. TIG lassen en lassen met elektroden kan allebei buiten worden gedaan, terwijl dit voor MIG/MAG lassen niet mogelijk is.

Lasapparatuur voordelen en nadelen

Net als andere bewerkingstechnieken heeft lassen zowel voordelen als nadelen. Eén van de voordelen is het feit dat een lasverbinding erg stevig is. In sommige gevallen kan de verbinding zelfs sterker zijn dan de rest van het materiaal. Een ander voordeel is dat lassen relatief eenvoudig is. Qua voorbereiding hoeft het materiaal namelijk vaak alleen geslepen te worden. Nog een voordeel van lasverbindingen is dat deze erg goed bestand zijn tegen wisselingen van temperaturen. Tot slot ziet een lasverbinding er netjes uit en zorgen lasverbindingen ervoor dat het materiaal eruit ziet als één geheel. Ook wordt het ontstaan van open naden in leidingen voorkomen door het gebruiken van lassen als verbindingstechniek. In open lasnaden kunnen bacteriën achterblijven. Een gladde lasnaad is dus netter en hygiënischer.

Een logisch nadeel van een lasverbinding is dat het niet mogelijk is om deze verbinding weer uit elkaar te halen. Een lasverbinding is permanent en moet dus meteen goed aangebracht worden. Lassen kan gevaren met zich meebrengen. Zoals de giftige dampen die vrijkomen, brandgevaar en het felle licht. Ter bescherming is het dus nodig om verschillende onderdelen aan te schaffen om je eigen veiligheid, en de veiligheid van de mensen in de ruimte te bewaren. Denk hierbij aan afzuiginstallaties, schoeisel en lashelmen.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment:

Lasapparatuur werking

Een onmisbaar onderdeel van lasapparatuur is de transformator. Dit is een apparaat die spanning kan opwekken door middel van magnetisch gekoppelde spoelen. Een lasapparaat bestaat onder andere uit laskabels, een massaklem een een houder voor de laselektrode. Een laselektrode is een voorwerp, bijvoorbeeld een metalen staaf, die tijdens lasprocessen wordt gebruikt om materiaal te verhitten door gebruik te maken van stroom. Elektroden voor lasapparaten zijn in te delen in twee groepen, Namelijk:

  • de niet-afsmeltende elektroden
  • de afsmeltende elektroden.

Niet-afsmeltende laselektroden zijn elektroden die, zoals de naam al zegt, niet smelten. Deze elektroden bestaan uit materiaal met een erg hoog smeltpunt waardoor deze goed in staat zijn hitte te geleiden.

Afsmeltende elektroden smelten dus wel tijdens het lasproces. Dit maakt dat deze elektroden een extra functie hebben. Deze geleiden niet alleen stroom, maar leveren ook toevoegmateriaal aan tijdens het lassen. De hitte die de elektrode geleid, laat de verbindingspunten van het materiaal aan elkaar smelten.

Tijdens het lassen moet er gewerkt worden met de juiste stroominstelling. Wat de juiste stroominstelling is, wordt bepaald door het materiaal dat je wilt lassen. Ook moet hierbij de juiste elektrode gebruikt worden. Hoe meer materiaal er te bewerken is, des te dikker de laselektrode moet zijn. Een goed uitgangspunt is een stroom van 140A bij een laselektrode van 3 mm.

Tips bij het aanschaffen van lasapparatuur

Het is wel handig als je over een aantal handige weetjes beschikt voordat je besluit lasapparatuur gaat aanschaffen. Het belangrijkste is dat je investeert in kwaliteit. Je kunt wel de goedkoopste lasapparatuur kiezen, maar de kans is groot dat dit een echte korte termijn investering is en dat deze apparatuur je in de steek gaat laten na verloop van tijd. Helemaal als je de lasapparatuur gaat toepassen in een bedrijf en voor professioneel doeleinden is het cruciaal om over de juiste apparatuur te beschikken. Vergelijk de verschillende soorten apparatuur eerst en bekijk ook of het merk betrouwbaar is. Indien je de lasapparatuur bij Kippers aanschaft kun je van het tweede aspect wel zeker zijn. Door bepaalde gemaakte afspraken met leveranciers zorgen we er voor dat we alleen betrouwbare lasapparatuur van hoge kwaliteit en gerenommeerde merken aanbieden. Zo kun jij er zeker van zijn dat de lasapparatuur je niet in de steek gaat laten!

Lasapparatuur kopen bij Kippers?

Bij Kippers Rijssen kunt u alle soorten Lasapparatuur kopen van alle soorten merken. Heb je  vragen over de producten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!