Lasdraad
Wanneer u op zoek bent naar het juiste soort lasdraad zult u vast ontdekt hebben dat de keuze zeer breed is. Er zijn veel verschillende soorten lasdra Lees meer...
Wanneer u op zoek bent naar het juiste soort lasdraad zult u vast ontdekt hebben dat de keuze zeer breed is. Er zijn veel verschillende soorten lasdraad verkrijgbaar. Naast verschillende diktes en groottes, verschilt lasdraad ook in materiaal. Elk soort lasdraad levert uiteraard een ander resultaat. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor een soort lasdraad u moet aanschaffen om de gewenste resultaten te bereiken.
Soorten lasdraad
Een aantal soorten lasdraad zijn:
- Aluminium lasdraad
- Gevuld lasdraad
- RVS lasdraad
- MIG lasdraad
In het assortiment is voornamelijk de keuze aan MIG lasdraad erg groot.
Gevulde lasdraad
Gevulde lasdraad wordt gebruikt voor het lassen zonder gas wanneer men MIG/MAG last. In plaats van een gasfles met beschermgas, biedt het laspoeder in de lasdraad bescherming. Gevulde lasdraad is ook wel bekend als fluxcore lasdraad. Het MIG/MAG lasproces is het enige lasproces waarbij er gebruik gemaakt wordt van fluxcore lasdraad. Bij dit proces wordt de lasdraad door de lastang gevoerd en wordt vervolgens in het smeltbad aangebracht. Om te voorkomen dat de lasverbinding verbrandt of dat er andere verstoringen in de lasverbinding ontstaan, is het nodig om het smeltbad te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Om dit smeltbad goed te beschermen, maakt men gebruik van beschermgas. Wanneer er gelast wordt met een gevulde draad is het niet langer nodig om een gasfles met beschermgas te gebruiken om het smeltbad te beschermen. In plaats daarvan wordt er gelast met een holle draad die gevuld is met een laspoeder. Deze gevulde lasdraad dient dan ook als laselektrode en smelt tijdens het lasproces af. Wanneer er gelast wordt, smelt de metalen buitenkant die vervolgens opgaat in het smeltbad. De poeder in de binnenkant wordt door de hitte omgezet in gassen. Deze gassen zorgen ervoor dat het smeltbad beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Zo kan er bijvoorbeeld geen zuurstof in het smeltbad dringen.
Aluminium lasdraad
Wanneer u van plan bent om aluminium te lassen, heeft u logischerwijs aluminium lasdraad nodig. Toch zijn er ook nog verschillende soorten aluminium lasdraden op de markt. Het grootste verschil zit hem in de toegevoegde legeringen. Zo kan een aluminium lasdraad gelegerd zijn met magnesium. Dit zorgt ervoor dat het draad beter bestand is tegen corrosie. Aluminium lasdraad kan ook gelegeerd zijn met silicium. Dit heeft als voordeel dat het lasdraad hierdoor zeer breed toepasbaar is. Als u met aluminium gaat lassen, heeft u een lasapparaat met een dubbele draadtoevoer nodig. Daarnaast kunt u ook niet beginnen zonder een slangenpakket met kunststof binnengeleider. Dit voorkomt dat het draad opstroopt in het slangenpakket en vervolgens vastloopt.
RVS lasdraad
Voor het lassen van RVS heeft RVS lasdraad nodig. Als u hoge eisen stelt aan het lasresultaat doet u er goed aan om erop te letten of u de juiste spoelgrootte en draaddikte heeft. Wanneer het gaat om hobbymatig gebruik, kunt u gerust een universeel RVS lasdraad kopen.
Lasapparatuur onderdelen
Naast lasdraad zijn er tal van andere essentiële producten voor een complete en efficiënte lasomgeving. Elektrode lasapparatuur is bijvoorbeeld een veelgebruikte techniek, ideaal voor verschillende laswerkzaamheden. Gasflessen leveren de nodige gassen voor diverse lasprocessen, terwijl lasdampafzuiging cruciaal is voor de gezondheid van de lasser door schadelijke dampen te verwijderen.
Laselektroden en lashelmen zijn onmisbaar; elektroden zorgen voor het lasproces zelf, terwijl helmen bescherming bieden tegen straling en spatten. Lasinverters zorgen voor een stabiele stroomtoevoer, essentieel voor kwalitatief hoogwaardige lassen. Laskleding beschermt de lasser tegen hitte en vonken, terwijl lasklemmen en lasmagneten werkstukken stevig op hun plaats houden.
Lasmanipulatoren brengen werkstukken in de optimale positie, wat precisie en efficiëntie verhoogt. Lasstaven en lastoortsen zijn essentieel voor specifieke lasmethoden, zoals TIG lassen. Laswagens maken het verplaatsen van zware lasapparatuur eenvoudiger, terwijl MIG lasapparatuur en TIG lasapparatuur voor specifieke lastechnieken worden gebruikt.
Overige accessoires, zoals plasmasnijders voor het snijden van metaal, reduceermeters voor het regelen van gasdruk, en slijtdelen die regelmatig vervangen moeten worden, zijn eveneens cruciaal. Solderen biedt een alternatief voor lassen in bepaalde toepassingen. Tot slot is wolfraam een belangrijk materiaal voor TIG lassen, bekend om zijn hoge smeltpunt en duurzaamheid.
Deze uitgebreide reeks producten zorgt ervoor dat laswerkzaamheden efficiënt, veilig en van hoge kwaliteit kunnen worden uitgevoerd, ongeacht de specifieke eisen van het project.