fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Elektrode lasapparatuur

Als je op een goede manier wilt gaan lassen, dan kan de elektrode lasapparatuur absoluut niet ontbreken. Elektrode lasapparatuur wordt al jarenlang ge Lees meer...

Als je op een goede manier wilt gaan lassen, dan kan de elektrode lasapparatuur absoluut niet ontbreken. Elektrode lasapparatuur wordt al jarenlang gebruikt door lassers, en dat zal ook niet snel gaan veranderen.

Filters

Het gebruik van deze machines biedt namelijk zeer veel voordelen, waardoor je als een professionele lasser te werk kunt gaan. Bij elektrode lasapparatuur wordt er gebruik gemaakt van elektrode lassen als techniek. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van elektrode lasapparatuur? Lees dan verder en bekijk het mooie assortiment van elektrode lasapparatuur dat Kippers te bieden heeft.

Wat is elektrode lasapparatuur?

Elektrode lasapparatuur maakt het mogelijk om te kunnen lassen door middel van beklede elektroden. Hierdoor is het mogelijk om lasverbindingen te creëren, je gebruikt de beklede elektrode namelijk als toevoegmateriaal. Het is daarnaast ook niet nodig om beschermgas toe te voegen. Elektrode lasapparatuur kan daarom ook buiten toegepast worden. Elektrode lassen is vergeleken met andere lastechnieken relatief makkelijker te leren. Het proces gaat echter wel iets trager dan bij andere soorten lastechnieken, maar het is ideaal voor relatief makkelijke klussen. Er wordt bij elektrode lassen ook geen gebruik gemaakt van gas, maar dus van elektrode. Je maakt daarbij gebruik van elektrode lasapparatuur. Hierdoor beschik je over constante stroom, waardoor je rustig je gang kunt gaan met het lassen. In principe wordt elektrode toegepast bij relatief korte lasverbindingen. Het is namelijk zo dat je lange verbindingen de elektrode dient te vervangen. Bij elektrode lassen kun je bijna alle materiaal lassen op aluminium na. Je kunt daarnaast het beste dikke platen gebruiken, deze verbranden namelijk minder snel. In totaal zijn er 3 groepen qua elektrode, namelijk basisch, rutiel en ten slotte cellulose.

De voordelen van elektrode lasapparatuur

Elektrode lasapparatuur biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten lasapparatuur. Allereerst is het geen vereist om over een groot gascilinder te beschikken. Dit is wel nodig bij het MIG/MAG lassen.  Het is vooral een praktisch voordeel, omdat gascilinders best veel ruimte in beslag kunnen nemen. De bekleding rondom de elektrode zorgen bij elektrode lasapparatuur voor het beschermgas. Hierdoor is het gebruik van elektrode lassen ook nog eens relatief goedkoop ten opzichte van de andere soorten lastechnieken, je hoeft immers geen gascilinder aan te schaffen. Daarnaast is ook de rest van de apparatuur bij elektrode lassen niet heel groot. Hierdoor kun je bepaalde plekken bereiken tijdens het lassen, wat niet mogelijk is met de andere lastechnieken. Het is ook eenvoudig om elektrode lasapparatuur mee te nemen naar een andere plek. Normaal gesproken zit er een handvat aan de apparatuur. Is dit niet het geval, dan kun je de elektrode lasapparatuur simpelweg in de koffer stoppen, en deze meenemen. Ten slotte is het bij elektrode lassen ook mogelijk om buiten aan de slag te gaan. Dit kan een heel groot voordeel zijn. Buiten lassen is namelijk een stuk veiliger, en bovendien is het veel gemakkelijker om dan ruimte vrij te maken.

De kosten van elektrode lasapparatuur

Elektrode lassen is een relatief goedkope vorm van lessen, aangezien je dus geen gascilinders nodig hebt. Ook kun je elektrode lasapparatuur van hoge kwaliteit voor een lage prijs verkrijgen. Dit is bijvoorbeeld bij Kippers het geval. Vanaf ongeveer 175 euro’s kun jij al beschikken over een elektrode lasinverter. We bieden een breed assortiment aan, van diverse soorten elektrode lasapparaten. Deze verschillen qua specificaties, mogelijkheden en qua prijs. Twijfels over welk soort elektrode lasapparatuur je het beste kunt gebruiken? Onze professionele werknemers zijn altijd bereid om je te voorzien van gratis advies. Op basis daarvan kun je een beslissing maken. En wie weet beschik jij straks wel over de ideale elektrode lasapparatuur, zodat je op een professionele manier kunt gaan lassen!

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment: