fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Dommekrachten

Heb je een dommekracht nodig voor in de werkplaats? Dan is dit de juiste plek om je zoektocht voort te zetten. Bij Kippers hebben we namelijk een mooi Lees meer...

Heb je een dommekracht nodig voor in de werkplaats? Dan is dit de juiste plek om je zoektocht voort te zetten. Bij Kippers hebben we namelijk een mooi assortiment aan dommekrachten, en je zult vast wel een type vinden dat bij jouw wensen aansluit.

Filters

Dommekracht

De dommekracht kan ook wel gezien worden als de Obelix onder het gereedschap. Het optillen van hele zware objecten was namelijk nog nooit zo makkelijk met behulp van de dommekracht. Wil je het aanbod aan dommekracht bekijken? Of heb je meer informatie nodig over dit hulpmiddel om een beslissing te kunnen maken? Bekijk dan gerust de rest van de pagina en laat je informeren over de dommekracht en het beschikbare assortiment van dit gereedschap bij Kippers.

Wat is een dommekracht

Een dommekracht is een praktisch stuk gereedschap waarmee zware objecten opgetild kunnen worden. Dommekrachten worden vaak vergeleken met een krik en tot op zekere hoogte gaat de vergelijking met deze tool zeker op. De officiële andere benaming voor een dommekracht is “kelderwind”. Dommekrachten zijn er in verschillende varianten, waarbij de capaciteit (hefvermogen) kan verschillen. Natuurlijk heeft Kippers Rijssen deze krachtpatsers voor u op voorraad.

In veel situaties kan het goed van pas komen om een dommekracht te hebben. Als een zware last omhoog gehouden moet worden of gewoon hoger moet staan, is een dommekracht de beste manier om dit aan te pakken. Een dommekracht heeft eigenlijk altijd een grote voet. Deze voet zorgt ervoor dat de dommekracht altijd stabiel blijft staan.

Verder bevat een dommekracht ook een mechanische overbrenging en een hak. Deze hak is in de meeste gevallen niet al te groot. De mechanische overbrenging bestaat vaak uit een aantal stalen tandwielen. Op die manier kan de kracht op de beste manier overgebracht worden. Deze tandwielen worden bestuurd door een hendel waar je aan moet draaien. Ook is het mogelijk om een dommekracht te vinden die aangedreven is via een hydraulische cilinder.

Waar op letten bij een dommekracht kopen?

Als je een dommekracht wilt kopen, is het natuurlijk wel zo handig om op een aantal dingen te letten. Zo is het als eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je let op de kracht van de dommekracht. Een dommekracht heeft altijd een bepaald gewicht wat deze aankan. Dit kan van 1,5 ton tot 5 ton zijn. Het is een beetje afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent en waar je de dommekracht voor wilt gebruiken, wat de beste optie is.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de aandrijving die je bij een dommekracht wilt hebben. Er zijn twee vormen van aandrijving te vinden. Zo heb je aandrijving met de hand. Onze dommekrachten hebben altijd een hendel zodat ze makkelijk te bedienen zijn. De andere optie die je hebt, is een dommekracht die aangedreven is door een hydraulische cilinder. Deze hoef je niet met je eigen kracht te besturen.

Hoe gebruik je een dommekracht?

Het gebruiken van een dommekracht is niet al te lastig om te doen. Wel is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Een dommekracht heeft altijd een voet en een hak. De voet is vaak erg breed en de hak iets minder. Meestal wordt de voet daarom als de basis gebruikt. Bij onze dommekrachten is het echter ook mogelijk om dit om te draaien. De hak kan namelijk ook als basis gebruikt worden.

In de binnenkant van onze dommekrachten zijn meerdere tandwielen te vinden in combinatie met een tandheugel. Door aan de hendel te draaien, gaan de tandwielen bewegen waardoor de tandheugel omhoog gehaald wordt. Als je de hendel de andere kant op draait, draait de dommekracht weer omlaag. Hierdoor blijft deze altijd op een goede hoogte. Het verstellen van de dommekracht is op die manier ook niet al te lastig. Als je zware machines of voorwerpen omhoog wilt krijgen of wilt ondersteunen, is dit de beste optie.

Wanneer komt een dommekracht van pas?

Een dommekracht kan op verschillende momenten goed van pas komen. Er zijn drie dingen waar een dommekracht voor gebruikt kan worden. Het is mogelijk om de dommekracht te gebruiken om een voorwerp te heffen, te ondersteunen of weg te drukken. Het gaat eigenlijk altijd om zware voorwerpen. Afhankelijk van de dommekracht is het mogelijk om tot 5 ton weg te drukken.

Als je een grote en zware machine hebt die niet helemaal stabiel staat, is het mogelijk om hier een dommekracht onder te plaatsen. Op die manier kun je de dommekracht zo hoog plaatsen dat de machine goed ondersteund kan worden. Als je een zwaar voorwerp iets hoger wilt hebben om deze goed te vervoeren, kun je hier ook een dommekracht voor gebruiken. Verder kun je een voorwerp hierdoor bijvoorbeeld van een muur af duwen.

De toegevoegde waarde van een dommekracht

Doordat het met een dommekracht mogelijk is om extreem zware objecten te tillen wordt je een hele hoop moeite en inzet bespaart. Ook neemt de dommekracht in vergelijking met andere machines die dezelfde taak verrichten slechts heel weinig ruimte in beslag. Je kunt de dommekracht ook relatief gemakkelijk meenemen en gebruiken op andere locaties. Ideaal dus voor een werkplaats. Daarnaast zijn dommekrachten ook nog eens relatief goedkoop verkrijgbaar. Het zal dus geen enorme investering zijn voor je bedrijf, maar je kunt er nog wel jarenlang gebruik van maken. Bovendien is de dommekracht een heel veilig apparaat. Ongelukken zullen met het gebruik ervan dus niet vaak voorkomen. Een dommekracht is dus onmisbaar in de werkplaats als je zware materialen of objecten dient te tillen. Toch wordt een dommekracht ook vaak buiten de werkplaats gebruikt, door bijvoorbeeld de brandweer. Het correct gebruiken van de dommekracht is ook nog eens eenvoudig te leren. Al met al is de dommekracht dus een geweldig middel voor veel bedrijven en particulieren!

Waar plaats je een dommekracht?

Waar je de dommekracht het beste kunt plaatsen hangt voornamelijk af van de voorkeur en de beschikbare ruimte. Het beste kun je de dommekracht plaatsen in de buurt waarvan je het wilt gaan gebruiken. Bij een autogarage is dit bijvoorbeeld dicht bij de plek waar je aan auto’s sleutelt. Dommekrachten worden ook vaak gebruikt door instanties die in gevallen van nood hulp moeten verlenen. De dommekracht wordt bijvoorbeeld gebruikt om auto’s op te krikken bij een ongeluk, zodat mensen of dieren die eronder liggen in veiligheid gebracht kunnen worden. Daarnaast zijn ze ook heel nuttig om zware objecten uit het water te kunnen halen. Hierdoor is dit gereedschap ook vaak terug te vinden in brandweerwagens of bestelbussen.

Dommekrachten aanbod

De “kelderwind” met de minste capaciteit uit ons assortiment is nog altijd ruim voldoende voor het tillen tot een gewicht van 1500 kilo. Dit model is voor veel klussen ruim voldoende, maar uiteraard kunt u ook voor het zwaardere werk bij ons terecht. Met de dommekracht met de grootste capaciteit uit ons assortiment kunt u namelijk gewichten aan tot maximaal 5000 kilo! Kippers Rijssen gaat van:

  • 1500 kilo
  • 3000 kilo
  • 5000 kilo

Dommekracht prijs

Goed gereedschap is vaak duur. Kippers Rijssen laat echter dagelijks zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. De meest voordelige “kelderwind” heeft u al in huis voor een prijs die ver onder de tweehonderd euro ligt. En, vanzelfsprekend, wilt u niet lang wachten op uw bestelling. Dit is ook niet nodig, want ook de dommekrachten leveren wij vanuit eigen voorraad en daardoor heeft u deze snel in huis. 

Safety first bij dommekrachten

Werken met zware objecten brengt altijd enig risico met zich mee. Kwalitatief goed gereedschap draagt bij aan het zo klein mogelijk maken van deze risico’s. De dommekrachten uit ons assortiment zijn dan ook van de beste kwaliteit en voldoen uiteraard aan de strengste eisen en normen (DIN7355). Zo kent de zwengel een beveiliging en ook heeft de dommekracht een zogenaamde eindeloopbeveiliging.

Heeft u vragen over dit artikel of over één van onze vele andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op!