fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Rateltakels

Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken voor hijswerkzaamheden. Rateltakels zijn wat deze werkzaamheden betreft de juiste toepassing. Ze zijn Lees meer...

Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken voor hijswerkzaamheden. Rateltakels zijn wat deze werkzaamheden betreft de juiste toepassing. Ze zijn erg praktisch en eenvoudig in gebruik en bovendien is een rateltakel een heel veilige tool om hijswerkzaamheden mee te verrichten. Uiteraard heeft Kippers Rijssen u een ruim assortiment rateltakels te bieden. 

Filters

Op deze pagina leggen we je alles uit over rateltakels. Zo bespreken we onder andere de toegevoegde waarde van rateltakels, hoe ze werken, de types rateltakels en de prijs. Bovendien kun je het gehele assortiment rateltakels van Kippers hier bekijken.

Wat zijn rateltakels?

De rateltakel is een hulpmiddel dat wordt gebruik om materialen te hijsen tot op enkele meters hoogte. Rateltakels bestaan onder meer uit een hijsketting met kleppen die stevig gegoten zijn, gelagerde assen, een bedieningsknop en zowel een onder- als bovenhaak. Door het gebruik van rateltakels kun je gemakkelijk lasten omhoog hijsen. Eigenlijk zijn rateltakels onmisbaar bij elk bedrijf waarin wel eens gebruik maakt van standaard hijswerkzaamheden op de werkvloer. Rateltakels worden bediend door middel van een hefboom en worden normaal gesproken gebruikt voor op manhoogte. Het is namelijk noodzakelijk om de rateltakel dichtbij je te hebben bij de hefwerkzaamheden. Rateltakels worden door diverse soorten bedrijven gebruikt. Ze bieden veel voordelen voor op de bouw, in fabrieken of voor transportbedrijven.

Hoe gebruik je rateltakels?

We begrijpen dat je graag wilt weten hoe je de rateltakels op een veilige manier kunt gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat je ze veilig kunt gebruiken, hier komen we later in de tekst op terug. Zorg ervoor dat de ketting(en) op een veilige manier zijn aangesloten en ga dan aan de slag. Bij het gebruik van de rateltakels dien eerste de ketting te regelen door middel van de eindaanslag. Voer deze handeling uit zonder last. De trekrichting kan gewijzigd worden door het schakelen van de richting van de koppelinrichting. Hierna kun je met de ene stand (vaak de linker) beginnen met hijsen. Is de last op gewenste hoogte? Dan kun je deze op een veilige manier ontkoppelen. Ook het neerlaten van de last is mogelijk, hierbij kun je de andere  stand gebruiken.

Wat is de toegevoegde waarde van rateltakels?

Rateltakels zijn van grote toegevoegde waarde voor veel bedrijven. Ten eerste maken rateltakels het mogelijk om hele zware lasten toch omhoog te kunnen tillen. Zo beschikken de meeste rateltakels over een hoge capaciteit. Met sommige types kun je zelfs meer dan 2 ton tillen! Daarnaast zijn rateltakels heel compact. Ze nemen dus weinig ruimte in en zijn gemakkelijk om op te bergen. Een ander voordeel is het gebruiksgemak. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de werking van de rateltakel erg eenvoudig. Het is niet moeilijk om onder de knie te krijgen, en je zult het ook niet meer verleren. Ook zijn rateltakels heel veilig, het hulpmiddel is stabiel en het komt nagenoeg niet voor dat het zich begeeft.  Bovendien komt slijtage niet snel voor, ook niet bij intensief gebruikt. Daarnaast breken de haken niet snel,  ook niet als ze onder hevige spanning staan. Vervorming komt bij deze type takels niet snel voor. Ten slotte kunnen rateltakels ook nog eens onder water gebruikt worden. Al met al zijn er dus heel veel redenen om één of meerdere rateltakels in achter de hand te hebben.

Veiligheid staat voorop bij rateltakels

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in uw bedrijf of werkplaats. Uiteraard kan niet alles voorkomen worden, maar door te werken volgens de juiste procedures en met veilig/deugdelijk materiaal en gereedschap kunnen veel ongelukken voorkomen worden. De rateltakels die Kippers Rijssen in het assortiment heeft opgenomen voldoen aan alle veiligheidseisen die anno nu worden gesteld aan dit soort materiaal. Een goed voorbeeld van veiligheid zijn de veiligheidskleppen die je aan beide haken aantreft. De rateltakels van kippers kunnen een gewicht aan van:

  • 0,25 ton
  • 0,5 ton
  • 0,75 ton
  • 1 ton
  • 1,5 ton
  • 2 ton
  • 3 ton

Torso rateltakels

Kippers Rijssen staat erom bekend dat het alleen voor de beste kwaliteit gaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij ervoor gekozen hebben om rateltakels van het merk Torso te voeren. Torso Rateltakes heeft een uitstekende naam op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en kent daarnaast een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De rateltakels van Torso zijn ook nog eens heel makkelijk te bedienen. Bovendien beschikken ze ook over een veiligheidsklep. Hierdoor is de kans op ongelukken minimaal. Door het specifieke ontwerp van deze takels zijn ze erg prettig om mee te werken. Naast de topkwaliteit van onze gereedschappen en materialen leveren wij je ook de beste kwaliteit op het gebied van service en advies.

Hoe duur zijn rateltakels?

Rateltakels zijn bij Kippers voor scherpe prijzen te bestellen. Vanaf zo’n 50 euro kun je namelijk al beschikken over een rateltakel met arm, van hoge kwaliteit. Rateltakels die over een hogere capaciteit beschikken zijn uiteraard iets duurder. Voor de prijzen die Kippers aanbiedt kun je echter goedkoop één of meerdere rateltakels aanschaffen. De rateltakels met een hogere capaciteit kosten tussen ongeveer tussen de 100 en 150 euro.

Rateltakel kopen

Een rateltakel kopen doe je eenvoudig in onze webwinkel. Bij elke rateltakel vind je een uitgebreide beschrijving waarin je onder andere de maximale belasting terug kunt vinden. De rateltakels worden compleet geleverd, dus inclusief een solide lastketting. Aangezien wij het grootste deel van ons assortiment op voorraad hebben kunnen wij korte levertijden garanderen. Liever uw bestelling afhalen? Ook dit is mogelijk en hiervoor ben je van harte welkom in onze showroom.