fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Hefbruggen

Als garagehouder, monteur of doe-het-zelver bent u er vast al achter gekomen dat het werken met een garagekrik of een assteun lang niet altijd even id Lees meer...

Als garagehouder, monteur of doe-het-zelver bent u er vast al achter gekomen dat het werken met een garagekrik of een assteun lang niet altijd even ideaal is om mee te werken. Deze hulpmiddelen doen wel degelijk hun werk, maar het kan nog steeds lastig blijven om overal goed bij te kunnen. Denk daarom eens aan een hefbrug voor in uw garage of werkplaats. Hefbruggen zijn te verkrijgen in verschillende soorten.

35 resultaten
Sorteer op
Filters

Hefbruggen

Hefbruggen zijn dus hele handige hulpmiddelen om te gebruiken, en voor sommige personen en bedrijven zijn ze zelfs onmisbaar. Er is echter niet één type hefbrug. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. Heb je nog niet zo heel veel kennis over hefbruggen? Wees dan niet getreurd, we leggen je namelijk alle aspecten van dit hulpmiddel uit!

Wat zijn hefbruggen?

Om ervoor te zorgen dat een auto of ander vervoersmiddel onderhouden kan worden is een hefbrug in veel gevallen noodzakelijk. De auto moet namelijk allereerst op een veilige hoogte gebracht worden voordat je aan de slag gaat. Dit kan wel ook met andere hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld garagekrikken maar toch krijgt de hefbrug vaak de voorkeur, en dat is niet zonder reden. Een hefbrug is namelijk heel handig, makkelijk te gebruiken en bovendien heel erg veilig. Wil je dus op een betrouwbare en gemakkelijke manier aan de slag met je auto of ander vervoersmiddel. Gebruik dan een hefbrug, je maakt het jezelf dan namelijk een stuk gemakkelijker!

Om aan een auto te werken, is een hefbrug één van de meeste veilige manieren om dit aan te pakken. Een hefbrug is een soort elektrisch apparaat dat het mogelijk maakt om een zwaar voertuig, zoals een auto omhoog te tillen. Het prettige aan een hefbrug is dat je de auto erop kan rijden. Doordat er vaak gebruikt wordt van twee platformen om de auto op te rijden, is het mogelijk om de auto hier makkelijk mee omhoog te tillen.

Hefbruggen zijn erg handig om gebruik van te maken voor een auto. Het is belangrijk om overal goed bij te kunnen als automonteur. Doordat een hefbrug op verschillende hoogtes te verstellen is, is het mogelijk om bij alles te komen waar je aan wilt werken. Zo kun je zowel onder de motorkap als aan de onderkant van de auto gaan werken.

Waar worden hefbruggen gebruikt?

Hefbruggen kunnen op verschillende plaatsen gebruikt worden. Uiteraard zien we de hefbrug het vaakste terug in autogarages. Dit is heel logisch aangezien hier de hefbrug het beste tot zijn recht komt. Indien er een auto gerepareerd dient te worden, dan wil je als automonteur zonder al te veel gedoe aan de slag kunnen. Hiervoor is een hefbrug cruciaal, en dat zal het ook nog voor lange tijd blijven. De hefbrug kan ook in andere industrieën gebruikt worden en is zelfs bij sommige particulieren terug te vinden.

Hefbruggen kunnen voor verschillende dingen gebruikt worden. In de garage zijn ze onmisbaar. Zo wordt hier veel gebruik van gemaakt als je een auto moet checken voor een APK of een andere mogelijkheid. Ook is het mogelijk om veel onderhoud aan de auto te voltooien door gebruik te maken van hefbruggen. Door een hefbrug hiervoor te gebruiken, is het mogelijk om overal makkelijk bij te kunnen.

De voordelen van hefbruggen ten opzichte van alternatieven

Een hefbrug biedt een aantal voordelen ten opzichte van alternatieven als assteunen en garagekrikken. De eerste reden is het gebruiksgemak. Het gebruiken van een garagekrik kost veel kracht en moeite, en ook dien je er je volle concentratie bij te hebben. Dit is niet het geval bij een hefbrug. Hierbij hoef je alleen (indien nodig) de hefbrug te bedienen, wat een stuk makkelijker gaat. Ook het weghalen van het vervoermiddel kost een stuk minder moeite, zo is het nodig om bij het gebruik van assteunen, eerst alle steunen weg te halen op een veilige manier. Dit proces hoef je bij een hefbrug niet uit te voeren. Daarnaast is klussen met gebruik van een hefbrug ook minder gecompliceerd. Bij garagekrikken of assteunen kun je niet altijd overal even goed bijkomen, terwijl dit probleem bij een hefbrug nagenoeg niet voorkomt. Ten slotte gaat de hefbrug vele jaren mee, en kun je er in principe altijd op vertrouwen. Daarom heeft de hefbrug in principe altijd de voorkeur boven de alternatieven. Ben je dus een professional en heb je het beste van het beste nodig om aan de slag te gaan met een auto, vrachtwagen of ander vervoermiddel, ga dan zeker voor de hefbrug!

Wat moet je weten bij het aanschaffen van een hefbrug?

Voordat je besluit om een hefbrug aan te schaffen, is het verstandig om ze eerst onderling te vergelijken. Er zijn namelijk belangrijke verschillen waarneembaar tussen een bandenbrug, een 4 koloms hefbrug en een 2 koloms hefbrug. Twijfel je welk soort het beste is voor jouw onderneming? Vraag dan een van onze medewerkers om hulp. Zij zullen dan samen met jou gaan kijken wat de beste keuze. Hefbruggen zijn namelijk geen goedkope hulpmiddelen, en daarom is het wel verstandig dat je er een uitkiest die je optimaal kunt gebruiken. Wel is het zo dat we bij Kippers exclusief hefbruggen aanbieden waarvan een hoge kwaliteitsstandaard een garantie is. We willen natuurlijk de klant zo tevreden mogelijk houden, en is het een topprioriteit om ervoor te zorgen dat mensen over de meest geschikte hefbrug beschikken.

Hefbruggen veiligheid

Een hefbrug wordt gebruikt om een auto of vrachtwagen op hoogte te brengen, zodat u aan de onderzijde van het voertuig werkzaamheden kunt verrichten. Hierbij is het uiterst belangrijk dat de veiligheid in orde is. Het moet absoluut voorkomen worden dat een hefbrug onder het gewicht van het voertuig zou bezwijken. Iets anders wat ook nooit zou mogen gebeuren is het afrollen van een auto of het vast komen te zitten met uw voet tijdens het dalen. Om deze redenen zijn hefbruggen op meerdere manieren beveiligd. Elke machine die binnen Europa verkocht wordt, waaronder dus ook hefbruggen, moet een CE-certificaat hebben. Wanneer een machine dit certificaat heeft, kunt u erop rekenen dat deze aan de basis veiligheidseisen voldoet.

De hefbruggen in het assortiment van Kippers zijn:

Hefbruggen 2 koloms hefbruggen

Eén van de soorten hefbruggen die op de markt zijn, zijn dus de 2 koloms hefbruggen. 2 koloms hefbruggen hebben in tegenstelling tot 4 koloms hefbruggen geen kabels en geen cilinder. In plaats daarvan heeft deze soort hefbrug mechanische spindels in de kolommen. Deze spindels draaien synchroon aan elkaar. Op deze spindels zijn bronzen of kunststof moeren bevestigd. Deze moeren tillen en delen het gewicht van de auto. Hierbij komt slijtage en wrijving veelal voor. Het is dan ook begrijpelijk dat de moeren van deze hefbrug langzaam gaan slijten. Het is dus van belang dat dit regelmatig gecontroleerd wordt. Gebeurt dit niet, dan bestaat de kans dat na een aantal jaar het schroefdraad bezwijkt  De uitschuifbare armen van de 2 koloms hefbrug scharniert u onder de auto. Het is erg belangrijk dat het voorkomen wordt dat deze armen gaan zwenken. Dit kan voorkomen worden door middel van een automatische arreteerinrichting, oftewel een vergrendeling.

4 koloms hefbruggen

De 4 koloms hefbruggen lijken een beetje op de 2 koloms hefbruggen door de kolommen die de hefbrug heeft. De 4 koloms hefbrug wordt vooral gebruikt voor de APK of servicebeurten. Tijdens een APK is het verplicht om alle 4 de wielen van de auto ondersteund te hebben. Door dit te hebben, staat de auto namelijk stabiel. In de meeste gevallen wordt er hierbij dan ook gekozen voor een 4 koloms hefbrug.

Schaarhefbruggen

Naast de 2 en 4 koloms hefbruggen, heb je ook schaarhefbruggen. Een schaarhefbrug is een andere hefbrug waar APK keuringen op uitgevoerd mogen worden. Een schaarhefbrug is anders dan 2 en 4 koloms hefbruggen. Dit komt omdat een schaarhefbrug werkt door middel van een hydraulische cilinder die een speciaal schaarmechanisme omhoog duwt.

Het mechanisme van de schaarhefbrug bevindt zich volledig onder de hefbrug. Hierdoor nemen deze minder ruimte in dan een 2 of 4 koloms hefbrug. Om de platen met het voertuig goed omhoog te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van grote platen. Het nadeel hieraan is dat niet alle reparaties hierop uitgevoerd kunnen worden.

Welke hefburg is de beste optie?

Het is volledig afhankelijk van je situatie welke hefbrug de beste optie voor je is. In de meeste gevallen wordt er voor in een garage gekozen voor een combinatie van een 2 koloms hefbrug en een 4 koloms hefbrug of een schaarhefbrug. Vooral als je als garage ook APK keuringen uitvoert, is het belangrijk om een hefbrug te hebben die alle 4 de wielen goed ondersteund.

Een 2 koloms hefbrug is essentieel om te hebben voor in een garage. Deze zorgt er namelijk voor dat je verschillende lastig te bereiken onderdelen een stuk beter kunt bereiken. Dit maakt het werken een heel stuk makkelijker om uit te voeren.

Naast dat een hefbrug ervoor zorgt dat het een stuk makkelijker is om werkzaamheden uit te voeren, is het ook een stuk veiliger om het op deze manier aan te pakken. Als monteur heb je een stuk minder fysieke belasting waar je mee te maken krijgt. Dit komt omdat je makkelijker bij de onderdelen komt die normaal lastig te bereiken zijn. Ook biedt een hefbrug enorm veel stabiliteit. Hierdoor is de kans op ongevallen ook een stuk minder groot. Als je aan zware voertuigen werkt, is dit erg belangrijk.

Hefbruggen prijzen

Voor het bekijken of aanschaffen van een nieuwe hefbrug kunt u doorklikken op de site van Kippers. Kippers verkoopt hefbruggen van Falco. Falco is een merk die hefbruggen produceert voor professioneel en industrieel gebruik. De hefbruggen van Falco zijn van uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en prijzen. Een voorbeeld hiervan is de bandenbrug of de schaar hefbrug. Deze kunt u eenvoudig op een stabiele ondergrond plaatsen, waardoor inbouwen niet nodig is. Deze hefbruggen zijn al verkrijgbaar vanaf 1195,- euro. Een ander soort hefbrug die u bij Kippers vindt is de 2 koloms hefbrug. De prijzen van deze hefbruggen variëren van 1025,- euro tot 1795,- euro.