fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

2 Koloms hefbrug

Een 2 koloms hefbrug is een hele handige hefbrug. Dit type hefbrug wordt gebruikt door veel bedrijven doordat dit hulpmiddel het mogelijk maakt om gem Lees meer...

Een 2 koloms hefbrug is een hele handige hefbrug. Dit type hefbrug wordt gebruikt door veel bedrijven doordat dit hulpmiddel het mogelijk maakt om gemakkelijk met een voertuig aan de slag te kunnen gaan. Het gebruik van een 2 koloms hefbrug is niet ingewikkeld om te leren en je zult dit type hefbrug nog lang gaan willen gebruiken.

De 2 koloms hefbruggen en de bandenbruggen zijn ook te zien in onze winkel in Rijssen.

Filters

2 Koloms hefbrug

De Falco 2 koloms hefbrug is van hoogwaardige kwaliteit en uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Dankzij het doordachte concept is deze hefbrug voorzien van vele handige eigenschappen. De 2 koloms hefbruggen en de bandenbruggen zijn ook te zien in onze winkel in Rijssen. Zo kun je dus de hefbruggen zowel op de website als in het echt bezichtigen. Hieronder bespreken we alle relevante aspecten van 2 koloms hefbrug, zodat jij straks een geïnformeerde en weloverwogen beslissing kan maken. Hierdoor kun je hopelijk snel aan de slag met de meest ideale hefbrug!

Wat is een 2 koloms hefbrug?

Een 2 koloms hefbrug is ten eerste een hefbrug. Dit is een hulpmiddel dat het mogelijk maakt om aan auto’s of aan andere voertuigen te sleutelen. Je kunt namelijk door middel van een hefbrug op een simpele wijze het voertuig omhoog brengen, zodat je vervolgens kunt beginnen met sleutelen. Hierdoor zijn hefbruggen erg populair en worden ze vaak door automonteurs en vrijetijd (auto) klussers gebruikt. De andere alternatieven voor hefbruggen zijn meestal niet zo in trek bij deze doelgroep, het gebruik van een hefbrug is namelijk vele malen efficiënter en handiger. Er zijn verschillende soorten hefbruggen. Zo zijn er 4 koloms hefbruggen, 2 koloms hefbruggen en bandenbruggen. Welk soort hefbrug het beste bij jou past hangt af van jouw wensen en budget. Een 2 koloms hefbrug is in ieder geval erg populair, dit type hefbrug is namelijk compact en relatief goedkoop.

De verschillen tussen een 2 koloms hefbruggen, 4 koloms hefbruggen en bandenbruggen

Er zitten een aantal waarneembare verschillen tussen 2 koloms hefbruggen, 4 koloms hefbruggen en bandenbruggen. 2 koloms hefbruggen en 4 koloms hefbruggen zijn onmisbaar voor zowat alle mogelijke voertuig werkzaamheden, terwijl bandenbruggen het mogelijk maken om bezig te gaan met de banden, carrosserie of schadeherstelwerkzaamheden. 2 koloms hefbruggen en 4 koloms hefbruggen zijn wat meer te vergelijken met elkaar. Het grootste verschil is dat de eerste variant compacter is waardoor je meer ruimte over hebt in de rest van de garage. Een 4 koloms hefbrug is stabieler maar neemt echter weer veel meer ruimte in beslag. Qua prijs is de 2 koloms hefbrug ook een stuk goedkoper dan de 4 koloms hefbrug. Heb je dus een hefbrug nodig om de meest gecompliceerde taken uit te voeren waarbij extreme precisie noodzakelijk is, kies dan voor een 4 koloms hefbrug. Heb je echter niet heel veel ruimte in de garage en weet je ook wel raad met een compacte hefbrug, ga dan voor de 2 koloms variant.

De voordelen & nadelen van een 2 koloms hefbrug

Zoals hierboven al beschreven, is de 2 koloms hefbrug compact en handig. Weet je echter ook dat je bij het gebruik van een 2 koloms hefbrug veel ruimte hebt onder de auto? Dit komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van brede rijplaten, wat bij een 4 koloms hefbrug wel het geval is. Wel kan het soms lastig zijn om bij een 2 koloms hefbrug in de auto te klimmen, dit komt door de twee palen van de hefbrug. Ook is dit type minder stabiel dan de 4 koloms hefbrug, waardoor je voorzichtig te werk moet gaan. Toch is de 2 koloms hefbrug qua prijs de superieure optie!

2 Koloms hefbrug

Door een hefbrug te kopen en te gebruiken, wordt het werken aan uw auto een stuk eenvoudiger. Door uw auto te liften kunt u vrijwel overal beter bij en is het makkelijker om bijvoorbeeld schadeherstelwerkzaamheden, carrosserie werkzaamheden, remwerkzaamheden uit te voeren. Een 2 koloms hefbrug lift uw voertuig tot 100 centimeter van de grond door middel van twee stangen. 2 koloms hefbruggen zijn dus vloervrij. De stangen tillen uw voertuig in het midden op, om zo de banden niet te belasten. Dit maakt het verwisselen van banden dus ook een stuk makkelijker. Uw voertuig wordt beschermd tegen eventuele beschadiging door middel van de rubberen steunen die aan de stangen zijn bevestigd.

2 Koloms hefbrug Falco

Een bekend merk onder de hefbruggen is Falco Sollevatori. Falco produceert hefbruggen van goede kwaliteit die uiterst geschikt zijn voor professioneel gebruik. Een model van Falco die u bij Kippers Rijssen kunt kopen is de 2 koloms hefbrug Falco 3500 kg 400V. Dit model beschikt over draagarm vergrendeling, heeft een CE-certificaat en voldoet dus aan de veiligheidsnormen. U kunt stellen dat dit product niets te wensen overlaat op het gebied van veiligheid. Een ander voordeel van deze hefbrug is het feit dat deze vrijwel drempelvrij is. De drempel is namelijk slechts 40 mm hoog. Bij aanschaf van deze Falco 2 koloms hefbrug, krijgt u ook 10 liter hydrauliek olie. De hefbrug heeft namelijk ook een hydraulische cilinder aan beide kanten van de machine. Naast dit model verkoopt Kippers natuurlijk ook nog andere 2 koloms hefbruggen van Falco Sollevatori. Deze 2 koloms hefbruggen variëren allen in prijs en eigenschappen. Ons volledige assortiment bestaat uit:

  • Falco 3500 kg 230V Classic
  • Falco 3500 kg 400V
  • Falco 3500 kg 230V
  • Falco 4000kg 400V

De prijs van een 2 koloms hefbrug

Een 2 koloms hefbrug is heel goedkoop ten opzichte van de 4 koloms hefbrug. Dit type hefbrug is namelijk al verkrijgbaar vanaf ongeveer 1200 euro. Hierdoor zie je toch vaak dat veel mensen de voorkeur hebben voor deze 2 koloms hefbrug. Dit hulpmiddel werkt namelijk uitstekend en het neemt ook niet heel veel ruimte in beslag. Hierdoor kun je wel stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de 2 koloms hefbrug uitstekend is.

2 koloms hefbrug kopen bij Kippers?

Bekijk het assortiment en ontdek de verschillen. Mocht u andere vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!