fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Versnellingsbak krikken

Een versnellingsbakkrik mag natuurlijk in geen enkele garage, of werkplaats waar aan auto’s wordt gewerkt, ontbreken. Het is een onmisbaar hulpmiddel Lees meer...

Een versnellingsbakkrik mag natuurlijk in geen enkele garage, of werkplaats waar aan auto’s wordt gewerkt, ontbreken. Het is een onmisbaar hulpmiddel bij het heffen van versnellingsbakken. Ook kan deze krik gebruikt worden om de versnellingsbak te ondersteunen, zodat hier veilig aan kan worden gewerkt, bijvoorbeeld in het geval van montage –of demontagewerkzaamheden. Natuurlijk koopt u ook deze uiterst praktische tool in de webwinkel van Kippers Rijssen.

Filters

Wat is een versnellingsbakkrik?

De versnellingsbakkrik is een krik die het mogelijk maakt om de versnellingsbak omhoog te heffen. De naam versnellingsbakkrik rinkelt niet bij iedereen een belletje. Veel mensen gebruiken in plaats van het woord versnellingsbakkrik namelijk de term transmissiekrik. Door het heffen hiervan kun je gemakkelijk aan de slag met verschillende werkzaamheden. Ook kun je de versnellingsbak gemakkelijk laten ondersteunen door middel van de versnellingsbakkrik. Dit is handig aangezien dit het mogelijk maakt om de versnellingsbak te  repareren, monteren of demonteren van de versnellingsbak.  De standaard versnellingsbakkrikken van Kippers bestaan uit 4 wielen, een voetpedaal, transmissie adapter en een krik.

Hoe werkt een versnellingsbakkrik?

De werking van een versnellingsbakkrik is te vergelijken met de werking van een reguliere krik. Je plaats de krik namelijk onder het voertuig, in dit geval waar de versnellingsbak zit. Daarna kun je door middel van het voetpedaal van de versnellingsbakkrik de versnellingsbak gaan heffen. Vervolgens gaan je aan de slag met de werkzaamheden. Na afloop hiervan kun je de krik op een gemakkelijke en veilige manier weer onder het voertuig vandaan halen. De meeste krikken zijn in staat om tot wel 500 kg te heffen. Het gewicht van de versnellingsbakkrik is ongeveer 30 kilo, en qua hoogte is het hulpmiddel tussen de 1000 en 2500 millimeter.

Wat zijn de voordelen van een versnellingsbakkrik?

De versnellingsbakkrik is een ideaal hulpmiddel voor iedereen die graag met voertuigen klust. Allereerst kun je met behulp van deze krik op een eenvoudige manier de versnellingsbak monteren of demonteren. Met een standaard garagekrik is dit proces namelijk een stuk ingewikkelder. Wil je veel tijd en moeite besparen? Ga dan voor de transmissiekrik.  Daarnaast zijn de versnellingsbakkrikken van Kippers  gemakkelijk in nagenoeg elke positie te manoeuvreren. Zo kun je de krik binnen enkele seconden onder het voertuig vandaan halen. Bovendien zijn deze versnellingsbakkrikken van Kippers ook compact. Hierdoor nemen ze niet veel ruimte in beslag en kun je ze gemakkelijk opbergen.

Waar wordt de versnellingsbakkrik toegepast?

De versnellingsbakkrik wordt met name toegepast in bedrijven waar ze regelmatig aan voertuigen sleutelen. Autogarages en transportbedrijven zijn hier goede voorbeelden van. Ook mensen die in hun vrije tijd veel klussen aan auto’s kunnen wel een versnellingsbakkrik gebruiken. Wel is het zo dat de versnellingsbakkrik bijna uitsluitend wordt toegepast bij het monteren van de versnellingsbak. Dit is uiteraard aan de naam al te horen. Toch is de versnellingsbak een cruciaal onderdeel van een voertuig. En zonder dit type krik is het heel lastig om toch op succesvolle wijze de versnellingsbak te kunnen monteren.

Versnellingsbakkrik, garagekrik of luchtkrik?

Er zitten een aantal verschillen tussen de versnellingsbakkrik, de garagekrik en de luchtkrik. Het grootste verschil is waanneembar in het doeleinde van de krik. De garagekrik en de luchtkrik kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden, terwijl de versnellingsbakkrik vooral geschikt is voor werkzaamheden met de versnellingsbak. Met een garagekrik of een luchtkrik is er geen beginnen aan met dit soort werkzaamheden. Onze tip is dan ook om over meerdere types krikken te beschikken indien je vaker voertuigen monteert. Zo heb je nooit een tekort aan de juiste hulpmiddelen en kun je op effectieve en efficiënte wijze te werk gaan.

Versnellingsbakkrik; Praktisch en eenvoudig te bedienen

De versnellingsbakkrikken die Kippers Rijssen in het assortiment heeft opgenomen zijn zeer praktisch in gebruik. Zo zijn deze compact van formaat, zodat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen in je werkplaats of garage. De handige vierpoot op zwenkwielen zorgt ervoor dat je de versnellingsbakkrik eenvoudig en zonder al te veel inspanning kunt verplaatsen. De bediening geschiedt door middel van een voetpedaal. Dit voetpedaal is dusdanig afgesteld dat je de maximale werkhoogte (hefhoogte) al in een beperkt aantal voetbewegingen bereikt. Hiermee wordt overbelasting van de voet voorkomen.

Hoeveel betaal je voor een versnellingsbakkrik?

Bij Kippers zijn er verschillende types versnellingsbakkrikken beschikbaar. Deze transmissiekrikken zijn al verkrijgbaar vanaf zo’n 115 euro. Andere types versnellingsbakkrikken kosten zo’n 300 euro. De prijs wordt bepaald door het type krik, de kwaliteit, de capaciteit en het merk. Weet je niet exact welke versnellingsbakkrik je nodig hebt? Geen nood, neem contact op met ons en dan helpen we je met het kiezen van de meest geschikte transmissiekrik.

Transmissiekrik kopen

Een versnellingsbakkrik, ook wel transmissiekrik genoemd, koop je gemakkelijk en veilig in onze webwinkel. De uitgebreide productspecificaties en technische details staan duidelijk vermeld bij elke transmissiekrik en dit helpt je bij het maken van de juiste keuze. De versnellingsbakkrikken uit ons assortiment hebben een maximale capaciteit van 500 kilo. Met capaciteit wordt in dit geval niets anders bedoeld dan de maximale belasting in kilo’s die dit apparaat aan kan. Dit is overigens voor het overgrote deel van de versnellingsbakken meer dan voldoende. 

Heb je vragen over dit artikel of over één van de andere artikelen uit ons uitgebreide assortiment? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom in Rijssen!