fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kruiwagens

Voor de meeste mensen is een kruiwagen niets meer dan een handige en praktische tool die voornamelijk wordt gebruikt voor werkzaamheden in de tuin. Na Lees meer...

Voor de meeste mensen is een kruiwagen niets meer dan een handige en praktische tool die voornamelijk wordt gebruikt voor werkzaamheden in de tuin. Natuurlijk zijn kruiwagens hier uitermate goed geschikt voor. Maar laten we kruiwagens de credits geven die zij verdienen, want deze transportmiddelen kunnen op veel meer plaatsen en voor veel meer doeleinden worden gebruikt. Professionele kruiwagens vind u natuurlijk bij Kippers Rijssen!

Filters

Kunststof of ijzeren kuip kruiwagen

Qua kuip van de kruiwagen heeft u bij Kippers Rijssen de keuze uit verschillende materialen. Zo hebben we een model waarvan de kuip is vervaardigd van kunststof en hebben we een model waarvan de kuip van ijzer is gemaakt. De kunststoffen variant heeft als voordeel dat deze iets lichter is dan zijn ‘ijzeren’ tegenhanger. De kruiwagen met ijzeren kuip daarentegen is beter bestand tegen zwaardere lading. Aan u de keus.

Welk type band voor de kruiwagen?

De banden van kruiwagens zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden. Elk type band heeft namelijk zijn specifieke voor –en nadelen. Zo zijn luchtbanden aan te raden wanneer er zware lasten met kruiwagens verplaatst dienen te worden. Met deze banden rijdt u over het algemeen gemakkelijker over obstakels, zoals bijvoorbeeld drempels. Het nadeel van luchtbanden spreekt voor zich. Deze vergen meer onderhoud en kunnen bovendien lek raken.’

Het alternatief voor de luchtband is de kunststof band, ook wel de massieve band genoemd. Kruiwagens met deze banden zijn ideaal wanneer er met de kruiwagen over een ondergrond met scherpe voorwerpen wordt gereden. Ander voordeel is natuurlijk dat deze banden niet lek kunnen raken en niet opgepompt behoeven te worden. Nadeel is dat deze banden wat minder goed rijden op ruw terrein (zand en modder).

Wanneer u kruiwagens gebruikt op verschillende ondergronden, dan raden wij u aan om verschillende banden te gebruiken. Door het juiste type wiel te kiezen draagt bij aan het voorkomen van een te zware fysieke belasting. U bestelt deze uiteraard in onze webwinkel. Het vervangen van banden onder kruiwagens is heel eenvoudig.

Kruiwagens kopen

In onze webwinkel is het heel eenvoudig om kruiwagens te bestellen. Duidelijke productfoto’s en heldere productbeschrijvingen helpen u bij het maken van de voor u juiste keuze. Wij leveren uw bestelling vanzelfsprekend af op de door u opgegeven locatie en weten hierbij de levertijd altijd kort te houden. Sterker nog, vaak ontvangt u uw bestelling al direct de volgende werkdag!

We beschikken bij Kippers over allerlei middelen voor uw transport: