fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Dieselpomp

Filters

Dieselpomp

Een dieselpomp is een veelzijdig apparaat die voor veel verschillende dingen gebruikt kan worden. Bij grote landbouw- en bouwmachines is het lastig om de brandstof bij het tankstation op te halen. Dit komt omdat deze voertuigen veel te groot zijn. Daarom kan het een goede optie zijn om naar een dieselpomp te kijken. Een dieselpomp zorgt ervoor dat landbouw- en bouwmachines voorzien kunnen worden van brandstof zoals diesel.

Een ander woord dat wel eens voor dieselpomp gebruikt wordt, is brandstofpomp. Dit komt omdat hier de brandstof zoals diesel of stookolie doorheen gepompt kan worden. Echter worden de pompen ook zo genoemd omdat er zoveel druk nodig is om de brandstof er doorheen te krijgen. Dieselpompen zijn in verschillende vormen te krijgen. Het meest praktisch zijn natuurlijk de elektrische varianten. Echter kunnen handpompen, ook noodpompen genoemd, erg belangrijk zijn.

Een dieselpomp voor brandstofvoorziening

Op het moment dat je een groot voertuig wilt voorzien van brandstof, is het belangrijk om dit goed te kunnen doen. De kans is klein dat je ooit een tractor of een grote bouwmachine bij het tankstation hebt gezien. Dit komt omdat deze daar niet kunnen komen. Dit is ook niet veilig voor ze om te doen. Voor de bedrijven die gebruik maken van deze machines is het dan ook belangrijk om zelf de brandstof bij te kunnen vullen. Dit kan gedaan worden met een dieselpomp.

Echter wordt een dieselpomp niet alleen gebruikt voor het voorzien van brandstof. Voor in autowerkplaatsen of autorecycling plekken is het belangrijk om de overgebleven vloeistoffen uit de motor van een auto te kunnen pompen. Dit kan gedaan worden met een dieselpomp.

Wat is een dieselpomp precies?

Een dieselpomp is in principe gewoon een pomp die gebruikt wordt om voertuigen die niet langs het tankstation kunnen gaan voor brandstof te voorzien van brandstof zoals diesel. Meestal wordt een dieselpomp aangesloten op een vat vol met brandstof. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze aan te sluiten op een jerrycan, maar met die hoeveelheid brandstof kom je niet zover. Een dieselpomp heeft het doel om de brandstof vanuit het vat naar het brandstofreservoir van de machine te pompen. Aan de ene kant van de pomp wordt de brandstof naar binnen gezogen en aan de andere kant wordt dit eruit gespoten.

Het is bij een dieselpomp mogelijk om gebruik te maken van een speciale teller. De teller laat zo precies mogelijk zien hoeveel brandstof er in de tank gedaan is. Vaak is er ook een speciaal pistool te zien voor een dieselpomp. Deze ken je waarschijnlijk ook van het tankstation. Het prettige aan een dieselpomp is dat deze niet alleen te gebruiken zijn om brandstof in een machine te pompen, maar ook om de brandstof uit de machine te halen.

Waar op letten bij een dieselpomp kopen?

Als je een dieselpomp wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de aansluitmaat. Over het algemeen wordt er een maat van 1 inch gehanteerd. In sommige gevallen kan dit echter afwijken. Dit hoeft geen probleem te zijn. Dit komt omdat het ook mogelijk is om een speciale adapter te kopen voor een dieselpomp.

Ook is het belangrijk om te kijken naar waar je de dieselpomp precies voor wilt gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor dingen waar je een dieselpomp voor kunt gebruiken. Als je de dieselpomp veel gaat gebruiken, kun je het beste voor een wat prijzigere dieselpomp gaan. Deze hebben meestal meer kracht waardoor ze ook langer mee kunnen gaan. In de meeste gevallen is dit namelijk de investering zeker wel waard.