• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Ontvetterbakken

Ontvetterbakken

Het reinigen en vetvrij maken van onderdelen is in veel gevallen een absolute must om de motor weer in topconditie te krijgen. Uiteraard maakt ook u gebruik van een professionele ontvetterbak. En deze koopt u natuurlijk bij de specialist op het gebied van werkplaatsinrichting, machines en gereedschappen, Kippers Rijssen! Bekijk hier ons volledige aanbod ontvetterbakken.

Orde en netheid in de werkplaats

Het werken met smeermiddelen, waartoe ook het reinigen van onderdelen behoort, is een klus die netjes dient te gebeuren. Olie, vet en smeermiddelen die op de grond terecht komen kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Ontvetterbakken zijn zo ontworpen dat u onderdelen kunt reinigen op een nette, en daarmee veilige, manier. Kippers heeft verschillende modellen in het assortiment opgenomen. Zo is er een heel compact model, speciaal voor het reinigen van relatief kleine onderdelen. Daarnaast hebben we ook een model dat juist meer werkruimte biedt en geschikt is voor het reinigen van grotere onderdelen. Zo heeft deze ontvetterbak een opslagcapaciteit van maar liefst 176 liter!

Het assortiment ontvetterbakken bestaat uit:

Hoe werkt een ontvetterbak?

Een ontvetterbak werkt in feite heel eenvoudig. Laten we het grote model, de ontvetterbak CAT340, als voorbeeld nemen. U legt het onderdeel dat gereinigd moet worden op het werkplateau van de bak. U vult het reservoir met reinigingsvloeistof, welke u vanzelfsprekend ook in ons assortiment vindt. Verder heeft u nog een borstel nodig die u aansluit op de vloeistof pomp. Ook deze borstel bestelt u in onze webwinkel. Door het pompje in werking te stellen stroomt er reiniginsvloeistof/ontvetter door de borstel. Het is nu nog slechts een kwestie van het goed borstelen van het te reinigen onderdeel. Om dit proces te versnellen raden we aan om, indien mogelijk, de onderdelen enige tijd te laten voorweken in reinigingsvloeistof.

Kippers Rijssen, alles onder één dak

U ziet dat u voor het reinigen en vetvrij maken van onderdelen verschillende zaken nodig heeft. Naast de ontvetterbakken heeft u een borstel en reinigingsvloeistof nodig. Het grote voordeel van uw ontvetterbak bestellen bij Kippers is dat u al deze benodigdheden direct met uw bestelling mee kunt bestellen. En aangezien wij ook deze artikelen vanuit eigen voorraad leveren heeft u uw bestelling, snel en compleet, vaak al de volgende werkdag in huis. Kies ook voor gemak en bestel vandaag nog in onze webwinkel!