fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Bankschroeven

Iedereen die zich met enige regelmaat bezighoudt met klussen, of u nou een vakman of een doe-het-zelver bent, kan een goede bankschroef niet wegdenken Lees meer...

Iedereen die zich met enige regelmaat bezighoudt met klussen, of u nou een vakman of een doe-het-zelver bent, kan een goede bankschroef niet wegdenken uit de werkplaats. Een bankschroef kan op helpen om verschillende werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Een bankschroef kan onder andere van pas komen bij het zagen, lassen, boren, slijpen en schroeven van verschillende werkstukken.

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Bankschroef

Tijdens het klussen wilt niemand ontdekken dat de bankschroef te krachtig of te slap is voor de klus. Een te krachtige bankschroef kan een dure plank hout beschadigen door te hard te klemmen. Een te slappe bankschroef kan ervoor zorgen dat uw werkstuk verschuift, waardoor u schuin zaagt of verkeerd boort. Dit kan uw werkstuk onbruikbaar maken, wat u natuurlijk wilt voorkomen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te kijken naar welke soort en maat bankschroef u nodig heeft voor uw klussen.

Soorten bankschroeven

Er zijn verschillende soorten bankschroeven. Een van de bekendste is de vaste bankschroef, die aan een vaste ondergrond zoals een werkbank wordt bevestigd. Deze bankschroef is niet duur, erg stevig en eenvoudig te gebruiken. Het nadeel is de beperkte flexibiliteit.

Een flexibeler alternatief is de draaibare bankschroef. Deze heeft een draaiplateau, waardoor de bankschroef goed te verstellen is en meer toepassingsmogelijkheden biedt. Echter, door de draaiingen kan er eerder slijtage optreden.

Een derde variant is de instelbare bankschroef. Deze kan op veel verschillende manieren worden ingesteld en is nog flexibeler dan de draaibare bankschroef. Het voordeel is de vele afstelmogelijkheden en toepassingen. Het nadeel is dat deze bankschroef meer oefening vereist om goed te gebruiken.

Tot slot is er nog de workmate, een verplaatsbare en opvouwbare werkbank die kan dienen als zaagbok, schraag of bankschroef. Het voordeel van een workmate is de multifunctionaliteit en de sterke klemkracht. Bovendien is hij eenvoudig mee te nemen naar klussen. Het nadeel is dat deze na verloop van tijd instabieler kan worden.

Materialen en maten van bankschroeven

Bankschroeven verschillen ook in materialen. Veel bankschroeven zijn gemaakt van gietijzer, een zwaar en stevig materiaal dat zorgt voor stabiliteit en geschikt is voor alledaagse klussen. Deze bankschroeven gaan jaren mee. Voor zwaardere klussen zoals hameren en buigen kunt u een bankschroef van gehard staal gebruiken. Voor houtbewerking is een houten bankschroef het beste, omdat de houten bek het werkstuk niet beschadigt.

Er zijn ook verschillende maten bankschroeven. Een kleine bankschroef is ongeveer 75mm en bedoeld voor klein maar stevig werk. Een grotere bankschroef is ongeveer 100mm en een zeer grote bankschroef is 150mm of meer, ideaal voor zware klussen.

Voor elke specifieke klus is er een geschikte bankschroef. Bekijk ons assortiment en kies de juiste bankschroef voor uw werkzaamheden, waaronder Heuer bankschroeven en bijbehorende zetbekken voor extra functionaliteit.

Ons assortiment handgereedschap bestaat uit: