fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Koevoeten

Ook voor het grovere handgereedschap kunt u bij Kippers Rijssen terecht. Naast het precisiewerk dat voornamelijk wordt uitgevoerd met handgereedschap, Lees meer...

Ook voor het grovere handgereedschap kunt u bij Kippers Rijssen terecht. Naast het precisiewerk dat voornamelijk wordt uitgevoerd met handgereedschap, is er natuurlijk handgereedschap voor de lompere klussen. Hierbij kunt u denken aan sloopwerk of het loswrikken van grotere constructies. Hiervoor is de koevoet ideaal. Een simpel stuk gereedschap waarmee u grote kracht kunt uitoefenen. De koevoeten van Tengtools vindt u in het assortiment van Kippers. U heeft keuze uit verschillende maten en lengtes. Kunt u niet kiezen of heeft u meerdere maten nodig? Dan kunt u de koevoet set van Tengtools overwegen. Met drie verschillende lengtes zit de juiste koevoet voor uw klus er zeker tussen.

Filters

Koevoeten toepassingen

De koevoet is misschien wel een van de meest bekende gereedschappen die er bestaat. Dit is onder andere te danken aan de media. In de media wordt er echter vaak maar een toepassing voor de koevoet laten zien. Op tv of in kinderstripboeken komt de koevoet vaak in beeld als een gereedschap om mee in te breken. De koevoet is uiteraard bedoelt voor andere toepassingen. Met dit simpele stuk handgereedschap kunt u bijvoorbeeld sloopwerk uitvoeren of planken loswrikken. 
Een koevoet is dan ook niet voor niets ook bekend als breekijzer. Ook kunt u een koevoet gebruiken voor het optillen van zware objecten. Zo kunt u er bijvoorbeeld een karretje met wieltjes onder rijden om het zware object vervolgens eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast kunt u een koevoet ook gebruiken voor het losmaken van spijkers. Elke koevoet heeft een gespleten kant, met deze kant omklemt u de spijker met de opening naar buiten gericht. Vervolgens duwt u de arm naar beneden terwijl de spijker omklemd blijft. De spijker wordt op deze manier uit het hout getrokken.

Koevoeten hefboomtechniek

Dat u met een breekijzer zulke zware klussen kunt uitvoeren, is te danken aan de welbekende hefboomtechniek. Zo kunt u door weinig kracht te zetten, toch een grote kracht uitoefenen op het object aan het andere uiteinde van de koevoet. Dit vermindert voor u de kans op lichamelijke klachten, zoals rugblessures. Om gebruik te maken van de hefboomtechniek klemt u de koevoet achter het te bewegen object en duwt u in de juiste richting aan het uiteinde van het gereedschap. Zo krijgt u bijna elk object los of in beweging door middel van een eenvoudige handeling.

Ons assortiment handgereedschap bestaat uit: