fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Meetgereedschap

Het is vrijwel onmogelijk om goed te kunnen klussen wanneer u niet over het juiste meetgereedschap beschikt. Meten is weten en daarom is het belangrij Lees meer...

Het is vrijwel onmogelijk om goed te kunnen klussen wanneer u niet over het juiste meetgereedschap beschikt. Meten is weten en daarom is het belangrijk om uw meetegereedschap altijd bij de hand te hebben. Met meetgereedschap wordt al het gereedschap bedoeld waarmee een natuurkundige grootheid mee gemeten kan worden. Met het meetgereedschap van Kippers kunt u onder andere hoeken, lengtes, dieptes, voltages en wattages meten. In dit duidelijke overzicht zijn de verschillende meetgereedschap producten van Kippers per categorie ingedeeld.

74 resultaten
Sorteer op
Filters

Meetgereedschap schuifmaat

Een van de meetgereedschappen in het assortiment van Kippers is de schuifmaat, of de schuifpasser. Dit is een meetinstrument waarmee u binnenmaten, buitenmaten en dieptematen kunt meten. Ten op zichte van een duimstok of een liniaal is een schuifmaat een stuk nauwkeuriger. Schuifmaten kunnen nauwkeurig meter tot op 1/10mm of 1/20mm. Een schuifmaat kan ook onder elektrisch meetgereedschap vallen. Sommige schuifmaten hebben namelijk een elektrische display waarop de afmeting af te lezen in. Deze is vaak nog nauwkeuriger dan een normale schuifmaat. Daarnaast worden er minder fouten gemaakt in het aflezen.

Meetgereedschap waterpas

Een waterpas is een meetinstrument om mee te bepalen of een bepaalde oppervlak daadwerkelijk horizontaal is. Een waterpas is een balk die meestal gemaakt is van metaal, hout of kunststof. In deze balk zit een zogenaamde libel met daarin een vloeistof. Wanneer de luchtbel in de libel zich precies tussen de twee aangegeven streepjes bevindt, is het oppervlak onder de waterpas precies horizontaal.

Meetgereedschap amperemeter

Een amperemeter gebruikt men om elektrische stroom mee te meten. De eenheid van elektrische stroom wordt ampere genoemd, vandaar de naam amperemeter. Een amperemeter is in feite een voltmeter met een laagohmige weerstand over de meetcontacten. Deze zijn vrijwel altijd een digitaal type.

Meetgereedschap multimeter

Een multimeter is ook bekend als universeelmeter. Dit is een elektrisch meetgereedschap waarmee u verschillende grootheden kunt meten. Standaard multimeters kunnen gebruikt worden om spanning, stroomsterkte en weerstand mee te meten. Uitgebreidere versies zijn vaak ook in staat om capaciteit, zelfinductie, frequentie, temperatuur, en meer te meten. Er kan verschil gemaakt worden tussen analoge en digitale multimeters. De digitale multimeters hebben een digitale uitlezing terwijl de analoge multimeters afgelezen moet worden door middel van een wijzertje.

Bekijk al ons meetgereedschap gauw: