fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Rolmaten

Filters

Rolmaten

Bij Kippers Rijssen leveren we rolmaten aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Ons aanbod kenmerkt zich door verschillende rolmaten met diverse lengtes. Maar waarvoor kun je een rolmaat precies gebruiken? En welke rolmaat past het best bij jouw toekomstige werkzaamheden? Wij vertellen je graag meer over onze rolmaten.

 

Waarvoor gebruik je een rolmaat?

Bij Kippers Rijssen heb je een ruime keuze uit diverse maatlatten, waaronder rolmaten. Met een rolmaat – ook wel rolmeter of rolcentimeter genoemd – beschik je over een meetgereedschap waarmee zowel binnenwerkse als buitenwerkse maten gemeten kunnen worden. De meeste rolmaten hebben een lengte van één tot en met drie meter. Ook zijn er diverse rolmaten verkrijgbaar met een lengte tussen de vijf en tien meter.

Rolmaten beschikken over een soepele, zelfoprollende meetband. Deze band biedt weerstand tegen omknikken, dankzij de holle doorsnede. Aan het uiteinde van deze band zit een omgebogen lipje, die achter het te meten object kan worden gezet. Door aan het lipje te trekken, kan de band worden uitgetrokken tot zijn maximale lengte. Zodra je het lipje loslaat, zal de meetband weer worden opgerold in de veer. Op deze manier kunnen buitenwerkse en binnenwerkse maten correct worden gemeten.

 

Advies bij het aanschaffen van rolmaten

Bij Kippers Rijssen heb je een ruime keuze uit diverse rolmaten. Het kan daarom lastig zijn om de juiste rolmaat te kiezen. Wij geven je graag tips bij het aanschaffen van rolmaten.

De keuze voor een rolmaat is afhankelijk van de meetwerkzaamheden die je uit wilt voeren. Vinden er steeds kleine meetwerkzaamheden plaats? Dan heb je genoeg aan een korte rolmaat van drie of vijf meter. Moeten er grote oppervlakten worden gemeten? Dan kan je beter kiezen voor een langere rolmaat van acht of tien meter. Op deze manier vereenvoudig je het werk. Voor meetwerkzaamheden boven de tien meter is het aan te raden om een meetband te gebruiken.

Uiteraard wil je ook veilig te werk gaan. Wie meer dan twee meter wilt meten, kan het best een rolmaat met stopper aanschaffen. Met behulp van een stopper zul jij je minder gauw snijden aan het scherpe blad.

 

Ons aanbod rolmaten

Het aanbod van Kippers Rijssen kenmerkt zich door variatie. Dit geldt ook voor onze collectie rolmaten. Om een goede keuze te kunnen maken, lichten wij ons aanbod rolmaten graag verder toe.

Allereerst kan je kiezen voor rolmaten van drie meter. Dit is de kleinste maat onder de rolmaten, waardoor je profiteert van een compact model. Een rolmaat van drie meter is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.

Tevens hebben wij diverse rolmaten opgenomen in ons assortiment met een maximale lengte van vijf meter. Dit is de populairste maat, aangezien de meeste meetwerkzaamheden hiermee zijn uit te voeren.

Voor de grotere klussen kan je kiezen voor een rolmaat van acht meter. Dankzij de grote maat ben je in staat om grote oppervlakten te meten. Dit maakt het een geschikte rolmaat voor klussen buitenshuis en voor professioneel gebruik.

 

Rolmaten bestellen bij Kippers Rijssen

Rolmaten zijn een ideale aanvulling voor iedere meetklus. Vandaar dat je voor een rolmaat goed zit bij Kippers Rijssen. Wij hanteren een zeer snelle levertijd, aangezien onze rolmaten uit eigen voorraad worden verzonden. Voor vragen over onze webshop kun je in contact komen met onze klantenservice.

Tevens zijn wij te vinden in Rijssen, waar al onze rolmaten te bewonderen zijn in onze grote showroom. Hier maak je kennis met een deskundig team, die je graag voorziet van passend advies.

Meer categorieën meetgereedschap: