fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Montagestoelen

Er was ooit een tijd dat u zich in de meest vreemde bochten moest wringen om onder uw auto te kunnen sleutelen. Gelukkig liggen deze tijden alweer ver Lees meer...

Er was ooit een tijd dat u zich in de meest vreemde bochten moest wringen om onder uw auto te kunnen sleutelen. Gelukkig liggen deze tijden alweer ver achter ons. Vandaag de dag is ergonomisch werken een actueel thema. Montagestoelen passen hier uitstekend in en stellen u in staat om met minder fysieke belasting aan/onder auto’s te sleutelen. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Filters

Op deze pagina kun je bovendien meer lezen over de werking van montagestoelen, de voordelen, de beschikbare soorten en de prijzen.

Wat zijn montagestoelen precies?

Montagestoelen zijn speciaal bedoeld voor het in een meer comfortabele houding sleutelen aan auto’s. Deze stoelen zijn met name erg prettig en comfortabel wanneer er aan het chassis van auto’s gewerkt moet worden en je niet de beschikking heeft over een hefbrug. Het is overigens niet zo dat deze ergonomische hulpmiddelen enkel en alleen ingezet kunnen worden voor het sleutelen aan auto’s. Natuurlijk kunnen deze ook gebruikt worden voor andere werkzaamheden als schilderen of schuren et cetera. De rode draad hierin is dat je montagestoelen gebruikt om comfortabel te werken en om fysieke overbelasting tegen te gaan.

Wat zijn de voordelen van montagestoelen?

Montagestoelen bieden veel voordelen. Ze zorgen er ten eerste voor dat je gemakkelijk onder de auto aan de slag kunt gaan zonder problemen. Allereerst is het gebruik van montagesteun heel veilig, aangezien je niks veranderd aan het voertuig waaraan je gaat sleutelen. Je tilt het voertuig bijvoorbeeld niet op, en je hoeft ook niet bezig te gaan met krikken of hefbruggen.

Daarnaast is het gebruik van de montagestoel heel eenvoudig. Je gaat simpelweg op de stoel liggen, je schuift jezelf naar de plek waar je aan de slag wilt gaan en vervolgens ga je bezig met de werkzaamheden. Na afloop kun jezelf en de montagestoel gemakkelijk terugschuiven. Bovendien zijn montagestoelen verkrijgbaar voor lage prijzen. Je kunt goedkoop een aantal aanschaffen en ze zullen uiteraard van toegevoegde waarde zijn op de werkplaats.

Ten slotte is het zo dat montagestoelen ervoor zorgen dat blessures kunnen worden voorkomen. Met het gebruik van montagestoelen zullen werknemers nauwelijks last krijgen van rug- of gewrichtsklachten. Het is namelijk niet meer nodig om te bukken of om in andere lastige lichamelijke posities te werken. Dit is op de lange termijn goed voor zowel de tevredenheid van de werknemers, als de productiviteit op de werkvloer.

Waar worden montagestoelen toegepast?

Montagestoelen worden op diverse plekken toegepast. Ze komen het meeste voor in autogarages. Dit is ook logisch, want hier komen deze hulpmiddelen het beste tot hun recht. Bijna elke automonteur heeft er wel eens gebruik van gemaakt, en dat is uiteraard niet zonder reden. Montagestoelen zijn simpelweg ideale middelen om te gaan sleutelen onder een auto, en dat zal de komende jaren ook niet veranderen. Naast autogarages worden montagestoelen ook toegepast bij andere werkplaatsen. Ook op werkplaatsen voor de reparatie en het onderhoud van andere soorten voertuigen, zoals landbouwvoertuigen of vrachtwagens, worden montagestoelen veel gebruikt.

Ze worden echter niet alleen voor voertuigen gebruikt. Ook in fabrieken worden ze toegepast. Bij het repareren van bepaalde machines kunnen montagestoelen namelijk ook heel handig zijn. Machines zijn net als voertuigen heel zwaar, en het gebruik van krikken of hefbruggen om ze op te tillen kost ook aardig wat moeite. Met een montagestoel kun je toch gemakkelijk onder de machine komen, om vervolgens met het monteren aan de slag te gaan.

Ten slotte kunnen montagestoelen ook voor andere werkzaamheden worden gebruikt. Zo zijn er ook lassers of schilders die gebruik maken van montagestoelen.

Verschillende soorten montagestoelen

Dit ergonomisch hulpmiddel is in veel verschillende vormen verkrijgbaar. We lichten er graag een aantal voor je uit. Allereerst is daar de montagestoel in de vorm van een ligbed. Deze is specifiek bedoeld voor het sleutelen onder auto’s. De robuuste wielen onder dit ligbed zorgen ervoor dat je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan het comfort, zodat u niet ‘op een harde plank’ ligt.

De tweede variant van de montagestoel waar we even kort op inzoomen is de monteurskruk. Ook deze is in verschillende varianten verkrijgbaar en een aantal ervan zijn in hoogte verstelbaar. De zit is comfortabel en ook hier zorgen robuuste wielen er voor dat u zich snel en gemakkelijk kunt verplaatsen.

De derde variant is de montagekruk met laden. Dit is een uiterst praktische montagestoel, omdat deze de mogelijkheid biedt om een behoorlijk arsenaal aan gereedschap mee te nemen. Hierdoor heb je al het gereedschap dat je nodig hebt overzichtelijk bij de hand.

Bij het gebruik van montagestoelen is het ook handig om te beschikken over foam zitting of een extra monteursbedden. Zo kunnen de gebruikers van montagestoelen op een comfortabele manier liggen en aan de slag gaan.

Andere handige hulpmiddelen voor in de werkplaats

Montagestoelen zijn natuurlijk harstikke handig voor op de werkvloer. Maar er zijn nog een aantal andere hulpmiddelen die ook kunnen helpen. Naast de Montagestoelen bieden wij nog een veel groter assortiment voor in de werkplaats:

Hoe duur is een montagestoel?

Montagestoelen zijn relatief goedkope hulpmiddelen. Over het algemeen kost een nieuwe montagestoel of montagekruk tussen de 30 en 80 euro. Aangezien je er vele jaren zonder enig probleem gebruik van kunt maken, is dit voor de meeste bedrijven een verstandige investering. De kosten van het aanschaffen van hefbruggen of garagekrikken liggen in principe hoger dan de kosten van het aanschaffen van montagestoelen. Wees dus slim, en zorg ervoor dat over één of meerdere montagestoelen beschikt in jouw bedrijf.

Montagestoelen kopen bij Kippers

Montagestoelen kopen doe je natuurlijk in de webwinkel van Kippers. Alle modellen hebben wij voor je op voorraad, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op de levering ervan. Bovendien zijn de montagestoelen van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor zal je geen lichamelijke klachten ondervinden bij het gebruik ervan. Indien gewenst kun je natuurlijk ook langskomen in onze fysieke vestiging in het Overijsselse Rijssen om de montagestoelen uit te testen. Wil je dus beschikken over een betrouwbare montagestoel? Kies dan voor één van de montagestoelen van Kippers!

Bekijk ook: