fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Brugkrikken

Filters

Brugkrik

Een brugkrik is een nuttige toevoeging voor iedere garage. Als je een auto op een brug zet, kan de brugkrik hierbij goed van pas komen. Het zijn speciale krikken die in combinatie met een brug gebruikt kunnen worden. In veel situaties kan het goed van pas komen om hier gebruik van te maken. Vooral als je een auto moet heffen, is het belangrijk om dit goed te doen. Een brugkrik kan prettig zijn om hiervoor te gebruiken.

Meestal wordt een brugkrik gebruikt om een brug te ondersteunen. In verschillende situaties kan dit goed van pas komen. Als garage kan het daarom ook erg handig zijn om zo’n krik te hebben. Als je het goed doet, kun je hier een groot voordeel uithalen. Om deze te gebruiken, heb je hier wel een speciale brug voor nodig. Gelukkig is het niet al te lastig om deze te vinden.

Wat is een brugkrik?

Het is als eerste belangrijk om te weten wat een brugkrik precies is. Het is een speciale krik die tussen een brug gebruikt wordt. In het gat van een brug past ideaal een krik. Vooral als je een 4-koloms hefbrug hebt, is het ideaal om hier nog een extra krik voor te hebben. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om wielvrij te heffen, wat normaal niet kan met een 4-koloms hefbrug.

Met een hefbrug is het belangrijk om zo stabiel mogelijk te kunnen heffen. Aangezien een 4-koloms hefbrug zoveel mogelijk stabiliteit moet bieden, wordt een voertuig altijd met de wielen geheven. Het is verplicht om zo’n heftbrug te hebben voor een APK-keuring. Hierdoor kan er niet wielvrij geheven worden. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om dit te doen. Daarom is het ook handig voor veel garages om een brugkrik te hebben. Dit kan heel veel ruimte schelen in de garage.

Waarvoor wordt een brugkrik gebruikt?

Een brugkrik wordt gebruikt voor wielvrij heffen. Een 4-koloms hefbrug is een fijne hefbrug, maar maakt niet alle werkzaamheden mogelijk. Doordat deze hefbruggen niet wielvrij kunnen heffen, kunnen niet alle werkzaamheden gedaan worden. Hier komt een brugkrik goed voor van pas. De krik wordt in de rail van de hefbrug geplaatst, waardoor deze verschuifbaar over de hele lengte van de hefbrug is. Dit is ideaal om het juiste punt te zoeken om vanuit te heffen.

Het doel van de brugkrik is het heffen van één as van een auto. Hierdoor kan de auto vrij van de wielen omhoog komen van de hefbrug. Als er wat aan de wielen gedaan moet worden, is het ook mogelijk om dit te doen op de brug. De krik is eigenlijk altijd los te bedienen van de hefbrug, waardoor je hier zoveel mogelijk controle over hebt.

Een brugkrik voor de APK

Een brugkrik wordt veel gebruikt als je als garage een APK-keuring uit wilt kunnen voeren. Dit heeft ermee te maken dat een APK-keuring gedaan moet worden om een hefbrug waarbij alle wielen op de brug staan. Als je niet voldoende ruimte hebt, is het belangrijk om ook wielvrij te kunnen heffen. De brugkrik maakt dit mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om met een hefbrug niet alleen de keuring uit te voeren.

Voor een garage is het natuurlijk ook belangrijk om onderhoud aan de wielen uit te kunnen voeren. Hierbij is het wielvrij heffen erg belangrijk om te doen. Ander kun je hier niet goed bij. Om dit helemaal goed te kunnen doen, is het belangrijk om een brugkrik te hebben. Voor iedere garage is het handig om hier gebruik van te maken. Wel is het handig om ervoor te zorgen dat de krik voldoende gewicht aankan om goed te heffen.

Meer hefbruggen en accessoires vind je hier: