fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

4 Koloms hefbrug

Bij de aanschaf van een Cascos hefbrug bij Kipper Rijssen bent u direct verzekerd van: comfort, hoge betrouwbaarheid en een uiterst hoge kwaliteit. Da Lees meer...

Bij de aanschaf van een Cascos hefbrug bij Kipper Rijssen bent u direct verzekerd van: comfort, hoge betrouwbaarheid en een uiterst hoge kwaliteit. Dankzij haar ruim 50 jaar ervaring en 100% Europese productie is Cascos bij uitstek de hefbrug die u zoekt. 

Filters

Binnen ons hefbrug assortiment onderscheiden wij 3 modellen:
-Cascos 4 koloms hefbrug 4000KG met 4,8m flat
-Cascos 4 koloms hefbrug 4000KG met 4,8m uitlijn en 3m doorrijbreedte
-Cascos 4 koloms hefbrug 5000KG met 5,7m flat en 3m doorrijdbreedte

Wat is een 4 koloms hefbrug?

Het is als eerste handig om te weten wat een 4 koloms hefbrug precies is. Een 4 koloms hefbrug is een hefbrug met 4 kolommen. Een andere naam voor hefbrug is ook wel autobrug. Dit is een apparaat dat gebruikt kan worden om een auto omhoog te krijgen in de lucht. Voor een automonteur is de hefbrug essentieel om te hebben.

Een 4 koloms hefbrug is een hefbrug die 4 kolommen heeft. Tussen deze 4 kolommen zijn twee platen te vinden waar de wielen van het voertuig op komen te staan. Het voertuig kan in de meeste gevallen op de hefbrug gereden worden. De 4 kolommen bieden extra ondersteuning voor de wielen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een 4 koloms hefbrug?

Als je een 4 koloms hefbrug wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal belangrijke dingen te letten. Aangezien je als garage een hefbrug dagelijks gebruikt, is het belangrijk om de hefbrug te kunnen vertrouwen. Als de hefbrug niet goed werkt, kunnen de werkzaamheden niet of lastig uitgevoerd worden. Een hefbrug die je goed kunt vertrouwen is daarom van belang. De hefbruggen die wij verkopen, zijn van Cascos. Dit is een betrouwbaar merk!

Daarnaast is het handig om te kijken naar de snelheid van het heffen. Des te sneller het heffen gaat, des te sneller je je werkzaamheden uit kunt voeren. Aangezien een voertuig meestal erg zwaar is, duurt het heffen natuurlijk ook wel even. De snelheid kan ook handig zijn om naar te kijken.

De veiligheid is een enorm belangrijk punt om naar te kijken. Als je aan een auto aan het sleutelen bent, zit je er niet op te wachten dat de hefbrug ineens naar beneden valt. Daarom kun je het beste kiezen voor een hefbrug met een veiligheidssysteem. Onze hefbruggen hebben een veiligheidssysteem die de brug op zijn plek laten staan. Daarnaast is er een handmatige daalklep te vinden waardoor je het voertuig alsnog naar beneden kunt halen.

Waar komt een 4 koloms hefbrug voor van pas?

Een 4 koloms hefbrug komt voor veel garages goed van pas. Dit komt omdat je deze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Een 4 koloms hefbrug wordt door de meeste garages gekozen als er ook APK keuringen uitgevoerd worden. Een APK keuring moet altijd uitgevoerd worden op een hefbrug die alle 4 de wielen ondersteund.

Hier zit wel een klein nadeel aan. Doordat alle 4 de wielen ondersteund moeten worden, kun je niet altijd makkelijk bij alle onderdelen. Daarom wordt een 4 koloms hefbrug vooral gebruikt voor APK keuringen en controles van de auto. Voor reparaties wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een 2 koloms hefbrug.

Een 4 koloms hefbrug is voor de meeste garages essentieel om te hebben. Door de stabiliteit en veiligheid die deze hefbrug biedt, is het beter om de controles op deze hefbrug uit te voeren. Door de hefhoogte van onze hefbruggen is het als monteur mogelijk om staand onder het voertuig aan het werk te gaan. Dit kan ongemak tijdens het werk voorkomen.

Veiligheid met een 4 koloms hefbrug

Als je een 4 koloms hefbrug wilt kopen, is de veiligheid één van de belangrijkste punten om naar te kijken. Door ervoor te zorgen dat de hefbrug veilig is, kun je hier namelijk prettig gebruik van maken. Een 4 koloms hefbrug is een vaste hefbrug. Dit zorgt ervoor dat de hefbrug zelf niet kan verplaatsen. Dit biedt meer stabiliteit. Verder zijn de hefbruggen ook veilig als de stroom uitvalt. Door veiligheidsmaatregelen kan deze nooit naar beneden vallen. Verder kun je zonder stroom het voertuig zelf ook laten zakken.

Wat zijn de voordelen van Cascos 4 koloms hefbruggen?

Alle hefbruggen van Cascos hebben een robuuste bouw, maar kennen tegelijkertijd lage onderhoudskosten. De hefbruggen zijn geschikt voor auto’s, bussen en 4x4 voertuigen vanwege een zeer minimale oprijhoogte en maximale hefhoogte van 2000mm. Cascos ziet tevens toe op extra veiligheid van haar bruggen. Zo is er een dubbel veiligheidssysteem ontwikkeld voor iedere kolom voorzien van een veiligheidsindicator. De mechanische veiligheid wordt geleverd door middel van een veiligheidsstang. Waar de pneumatische veiligheid  geleverd wordt door beveiligingsladders.

De Cascos 4 koloms hefbruggen beschikken tevens over extra eigenschappen:

  • Dubbel T-profielen, de rijbanen zijn verstevigd met T-gelaste balken die vrijwel onmogelijk te vervormen zijn, weerstaan belasting en dragen er tevens aan bij dat de rijbaan perfect vlak is.
  • Nivellering alarm, via een indicatielamp wordt gewaarschuwd wanneer de rijbanen slecht waterpas staan. Ook houdt het de cilinder in perfectie conditie voor een langere levensduur.
  • Hydraulische cilinders.
  • Handmatige daalkleppen, bij stroomuitval of storing is het mogelijk om de brug handmatig te laten zakken. Met de hef-timer kan dit proces versneld worden.
  • Thermische beveiliging, tegen oververhitting van de elektromotoren.
  • Minder installatieoppervlak, levert groter werkoppervlak op en maakt de brug uniek in zijn soort.
  • Brede rijbanen, geschikt om te werken met bredere banden (630mm).

Door de vereenvoudigde en toch professionele hefbrug beschikt deze over een degelijke basis met bijzonder sterke en solide kolommen. Mechanische, carrosserie, verf- en onderhoudstaken zijn hierdoor simpelweg met een handomdraai uit te voeren.

Zo kunt u zonder problemen allerlei voertuigen of deze nou lang en breed is blijven onderhouden, inspecteren en repareren. Met haar extra lange en vlakke rijbanen geschikt voor bijna ieder voertuig. Ook is er minder installatieoppervlak nodig wat het werken vergemakkelijkt. Door haar uiterst sterke, compacte en functionele eigenschappen zijn de Cascos hefbruggen onmisbaar in uw werkplaats of kleine garage.

De Cascos 4 koloms hefbrug bestellen?

Wanneer u een Cascos hefbrug online besteld leveren wij deze bij u af binnen 5 werkdagen. Bij aflevering nemen wij graag de zorg uit handen en verzorgen de plaatsing voor u. Logischerwijs beschikken onze producten over een vastgestelde garantie. Heeft u toch behoefte aan een verlengde garantie dan moet u rekening houden dat deze enkel geldig is in combinatie met een Spoods installatie of onderhoudscontract. Meer informatie of advies nodig over onze service? Onze specialisten ondersteunen u graag met een passend advies bij het maken uw keuze. Wij zien u dan ook graag verschijnen bij Kippers Rijssen.