fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kantenmaaier

1 resultaten
Sorteer op
Filters

Kantenmaaier

Een kantenmaaier kun je niet missen als je veel bezig bent met het bijwerken van je tuin. Dit is de ideale manier om ongewenste groei van verschillende planten tegen te gaan. Daarnaast is het ook een makkelijke manier om je gras goed bij te werken zodat je gazon er strak bij kan liggen. Wie wil er nou geen perfect gazon hebben?

Met de grasmaaier kun je niet overal bij. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de rest van je tuin op een andere manier bij kan werken. De kantenmaaier is de beste manier om hiervoor te zorgen. Ondanks dat er relatief veel opties zijn om gras langs de kant te maaien, is de kantenmaaier de beste optie om gebruik van te maken. Hierdoor is het mogelijk om bij alle stukken te komen waar je normaal met de grasmaaier niet zomaar bij kan komen.

Wat is een kantenmaaier?

Het is als eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat een kantenmaaier precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Deze lijkt een beetje op een grastrimmer, maar is een stuk krachtiger. Dit is het grote verschil. Beide worden gebruikt voor het trimmen van gras. Vooral voor de plekken waar je niet bij kan komen met een grasmaaier is het ideaal om deze machines te gebruiken. Hierbij moet je denken aan de stukken langs bomen, palen of omheiningen.

Waarbij een grastrimmer werkt met een speciale draad om het gras te snijden, werkt een kantenmaaier met verschillende opzetten die gebruikt kunnen worden voor verschillende situaties. Zo kun je kiezen voor maaikoppen, grassnijbladen of een driehoekmes. Hiermee is het mogelijk om zowel gras als onkruid en struikgewas te maaien met deze maaier. Hierdoor is het een mogelijkheid die je voor verschillende dingen in de tuin kunt gebruiken.

De aandrijving

Als het gaat om een kantenmaaier is het erg belangrijk om te kijken naar de aandrijving. Er zijn drie soorten aandrijving waar je voor kunt kiezen en alles heeft zo zijn voordelen en nadelen. Als eerste heb je het snoer. Vanuit hier is het mogelijk om met netstroom te werken. Het grote probleem wat je hiermee hebt, is dat je afhankelijk bent van de lengte van het snoer. Als je een kort snoer hebt, kun je niet alles maaien.

Als tweede heb je de accu. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de accuduur. Als deze matig is, is de kans aanwezig dat je de kantenmaaier veel minder lang kunt gebruiken. Dit is wel handig om rekening mee te houden. Daarnaast is een accu vaak minder krachtig. Als laatste kun je kiezen voor een benzinemotor als aandrijving. Deze wordt meestal voor professionele machines gebruikt en is het meest krachtig. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze lawaai kunnen maken.

Waar rekening mee houden bij een kantenmaaier?

Als je een kantenmaaier wilt kopen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste snijbreedte hebt. Voor de meeste tuinen is een snijbreedte van 20 cm tot 25 cm ideaal. De meeste maaiers hebben ook de mogelijkheid om te kantelen, zodat je verticaal kan werken. Dit kan ideaal zijn als je een haag bij wilt werken.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Het is belangrijk om steentjes en dergelijke te verwijderen voordat je een kantenmaaier gaat gebruiken. Hierdoor voorkom je dat deze steentjes de lucht in geslingerd kunnen worden. Verder is het belangrijk om een lange broek te dragen en het liefst een veiligheidsbril.