fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kiepcontainers

Waar er gewerkt wordt heb je nu eenmaal met afval te maken. Dit kan afval zijn dat bestemd is voor de afvalverwerking, maar het kan ook zogenaamd rest Lees meer...

Waar er gewerkt wordt heb je nu eenmaal met afval te maken. Dit kan afval zijn dat bestemd is voor de afvalverwerking, maar het kan ook zogenaamd restafval betreffen. Dit restafval is in veel gevallen te gebruiken voor het vervaardigen van andere producten. Voor veel werkplaatsen, magazijnen en distributiecentra is het geen doen om het (rest)afval in standaard containers te verzamelen. Kiepcontainers bieden dan uitkomst en Kippers Rijssen heeft deze natuurlijk in het assortiment opgenomen.

Filters

Wat zijn kiepcontainers?

De Kiepcontainer, ook wel de kiepbak genoemd, is een bepaald type afvalcontainer dat het mogelijk maakt om snel afval te kunnen verwerken. De werking van een kiepcontainer is eenvoudig. Ten eerste wordt het afval in de container geplaatst, totdat de container gevuld is. Vervolgens kan de container, in de meeste gevallen, gemakkelijk worden opgehaald door een heftruck. Sommige kiepcontainers beschikken echter ook over wielen, waardoor de heftruck in dat geval niet nodig is. Na het ophalen van het afval, kun je met de container op een simpele manier het afval weer deponeren op een andere plek. Dan wordt de container als het ware gekiept tot al het afval eruit is. Vandaar dus ook de naam kiepcontainer. Dit hele proces biedt vele voordelen, en is een stuk handiger dan het gebruik van reguliere afvalcontainers.

De toepassingen van kiepcontainers

Hoewel de functie van de kiepcontainer in principe overal hetzelfde is, worden ze wel op veel verschillende plekken toegepast. Uiteraard zijn kiepcontainers aanwezig bij de meeste industriële bedrijven. Toch komen ze ook bij andere types bedrijven voor. Restaurants, campings en bouwbedrijven maken bijvoorbeeld ook gebruik van deze containers. Daarnaast wordt het op gebruik in de landbouw. In sommige gevallen is één kiepcontainer genoeg voor de hele onderneming, terwijl er in sommige bedrijven wel tientallen kiepcontainers nodig zijn. Dit hangt af van de hoeveelheid afval dat verwerkt dient te worden. Zo hoeft een klein metaalbedrijf bijvoorbeeld niet heel veel afval te verwerken, maar voor een gigantisch bouwbedrijf is het verwerken van afval een belangrijk proces. Kiepcontainers zorgen er in ieder geval voor dat afval op een effectieve en efficiënte manier verwerkt kan worden.

De toegevoegde waarde van kiepcontainers

Kiepcontainers hebben een duidelijke toegevoegde waarde in veel bedrijven. Allereerst is het gebruik van kiepcontainers heel veilig. Werknemers hoeven het afval simpelweg alleen maar in de container te lozen, en naderhand kan het ook op een veilige manier worden verwerkt. Daarnaast wordt ook het gehele proces een heel stuk eenvoudiger gemaakt voor alle partijen. Iedereen weet namelijk precies waar het afval geloosd kan worden. Dit is een stuk handiger, dan wanneer iedereen met verschillende afvalcontainers zit te slepen op meerdere soorten plekken. Als er dan ook nog eens wordt geregeld dat de kiepcontainers systematisch wordt geleegd, dan zal je zien dat de hele afwerking vlot, simpel en efficiënt gaat in het bedrijf, en dat allemaal door het gebruik van één of meerdere kiepcontainers.

Kiepcontainers; Praktisch in gebruik

Kiepcontainers zijn erg praktisch in het gebruik. Dit in tegenstelling tot de min of meer standaard containers. Deze laatste zijn vaak te klein en moeten daarom regelmatig geleegd worden, tussen de werkzaamheden door. Het nadeel hiervan moge duidelijk zijn. Het productieproces loopt onnodige vertraging op en vertraging kost bovendien altijd geld. Kiepcontainers zijn wat dit betreft een stuk praktischer in het gebruik. Medewerkers kunnen direct het (rest)afval kwijt en in grote mate. Wanneer de kiepcontainer vol is, is deze eenvoudig met behulp van een heftruck te verplaatsen en te vervangen door een nieuwe. Uiteraard is het net zo eenvoudig om de kiepcontainer te legen in de daarvoor bestemde container ter verdere afhandeling en verwerking.

Bediening van kiepcontainers met behulp van heftruck

We hebben het zojuist al even kort genoemd. Het legen en verplaatsen van een kiepcontainer gebeurt met behulp van een heftruck. Uiteraard mag deze alleen worden bediend door medewerkers die hiervoor gecertificeerd zijn. De heftruckchauffeur steekt de vorken in de hiervoor bestemde plaatsen van de kiepcontainer en heft deze vervolgens op. Nu kan deze container veilig worden getransporteerd naar zijn bestemming.

Het legen van kiepcontainers is net zo eenvoudig als het verplaatsen ervan. Dankzij een handig trekkoord kan de heftruckchauffeur de container op elke gewenste hoogte ledigen, zonder hiervoor zijn cabine uit te moeten gaan. Uiteraard zijn de kiepcontainers uit ons assortiment beveiligd tegen het afglijden van de heftruckvorken en het ‘zomaar omkiepen’. Het is overigens wel goed om te weten dat het maximaal laadvermogen van kiepcontainers nooit mag worden overschreden.

Hoe duur is een kiepcontainer?

De prijs van een kiepcontainer hangt af van het totale gewicht wat er in de container past, ook wel de capaciteit genoemd. De capaciteit van de containers bij Kippers ligt normaal gesproken tussen de 750 en 1500 kilo. De prijs van een container met een hoge capaciteit is uiteraard hoger dan de prijs van een kiepcontainer met een lage capaciteit. Bij Kippers kun je al voor een schappelijke prijs beschikken over een goede kiepcontainer. Vanaf zo’n 500 euro kan er bij jou in het bedrijf al een hoge kwaliteit kiepcontainer staan. Bestel je deze online? Dan wordt het ook nog binnen enkele dagen geleverd. Hierdoor is de kiepcontainer binnen no time heel bruikbaar in je bedrijf.

Kiepcontainers kopen

Kippers Rijssen doet er alles aan om kiepcontainers zo eenvoudig mogelijk te maken. Heldere productfoto’s en dit productbeschrijvingen helpen jebij het maken van de juiste keuze. Zodra je bestelling door ons is ontvangen, maken wij deze gereed voor verzending. Dit betekent in de praktijk dat je de bestelling binnen enkele gevallen al de volgende werkdag in huis heeft. Heb je vragen over kiepcontainers, of advies nodig over hoeveel je er nodig hebt in jouw bedrijf? Vraag het dan gerust, we zijn altijd bereid je te helpen!

We beschikken bij Kippers over allerlei middelen voor uw transport: