fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Platformwagens

Platformwagens zijn hele handige producten om te gebruiken in de fabriek, werkplaats of magazijn. Ze zijn namelijk erg makkelijk te gebruiken en ze zo Lees meer...

Platformwagens zijn hele handige producten om te gebruiken in de fabriek, werkplaats of magazijn. Ze zijn namelijk erg makkelijk te gebruiken en ze zorgen ervoor dat je gemakkelijk producten en artikelen kan verplaatsen. Bovendien zijn platformwagens helemaal niet duur en zeer betrouwbaar waardoor er weinig mensen spijt hebben als ze besluiten dit product te gaan kopen.

32 resultaten
Sorteer op
Filters

Indien je meer wilt weten over de plateauwagen, dan kun je het beste de tekst hieronder lezen. Wij leggen je dan namelijk uit wat een platformwagen is, hoe je deze het beste kunt gebruiken, welke soorten platformwagens er zijn, wat de kosten van een plateauwagen zijn en ten slotte waarom het verstandig is om bij Kippers een platformwagen aan te schaffen.

Wat is een platformwagen?

Een platformwagen, ook wel plateauwagen genoemd, is een transportwagen dat bestaat uit één of meerdere platformen om spullen op te zetten. Onder aan de platformwagen bevinden zich 4 wielen zodat de kar gemakkelijk kan worden verplaatst. Het voornaamste doel van de platformwagen is om zoveel mogelijk spullen op makkelijke en snelle wijze van A naar B te brengen. Vaak gaat het dan tussen twee punten binnen één specifieke locatie, zoals een werkplaats, fabriek, magazijn of een vergelijkbare plek. Platformwagens zijn dus heel nuttig om te gebruiken binnen een bedrijf!

Hoe kun je het beste een plateauwagengebruiken?

Het gebruik van een platformkar is heel simpel. Je plaatst de voorwerpen die je wilt verplaatsen op de kar en vervolgens ben je in staat de kar handmatig naar de desbetreffende locatie te duwen. Het is verstandig om rekening te houden met het maximale gewicht van de platformwagen zodat er geen legborden instorten. Normaal gesproken beschikt de platformwagen over een handgreep waardoor je zonder problemen de kar kunt verplaatsen. Zorg er wel voor dat je een goede houding hebt wanneer je de platformwagen verplaatst zodat je het risico op rugklachten en blessures zo klein mogelijk houdt.

Welke soorten platformwagens zijn er?

De platformwagen is een relatief homogeen product, waardoor er geen grote verschillen zitten tussen de vele soorten platformwagens. De standaard platformwagen kunnen gemiddeld tussen de 250 kilo en 350 kilo aan, hierdoor is het mogelijk om veel materiaal in één keer mee te nemen naar de gewenste locatie met de kar. De kleine verschillen die er wel zijn zitten vaak tussen de volgende aspecten:

  • Het aantal legborden
  • De maximale belasting
  • Aantal zwenkwielen (met of zonder rem)
  • Afmeting
  • Kleur

Het is een goed idee om allereerst te kijken waarvoor je de platformkar precies nodig hebt en wat je budget is. Zo kun je een geschikte platformwagen kopen en zal je uiteindelijk blij zijn met de aankoop.

Hoeveel kost een platformwagen?

De prijs of kosten van een platformwagen wordt beïnvloed door het aantal legborden en de maximale belasting. Er zitten geen extreem grote verschillen tussen de prijs van een budget platformwagen en een wat duurdere platformwagen. Indien je besluit om een platformwagen aan te schaffen, dan kun je in principe rekening houden met een prijs tussen de 200 en 300 euro (inclusief BTW). Platformwagens gaan gelukkig erg lang mee, waardoor het een goede lange termijn investering is om er een aan te schaffen.

Waarom is het verstandig om een plateauwagen te bestellen bij Kippers?

Bij Kippers is het mogelijk om een groot aantal platformwagens te bestellen voor een leuke en eerlijke prijs. Ook is het mogelijk om de platformwagens bij het bedrijf of zelfs bij je thuis te laten bezorgen, waardoor je niet eens de deur uit hoeft om een platformwagen aan te schaffen! Daarnaast kun je ook langskomen bij onze showroom in Rijssen als je eerst zelf een platformkar wilt bezichtigen voordat je er een aanschaft.