fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Assteunen

In de professionele autowerkplaats wordt natuurlijk geen enkel risico genomen met betrekking tot de veiligheid van de monteurs. Maar ook als u als par Lees meer...

In de professionele autowerkplaats wordt natuurlijk geen enkel risico genomen met betrekking tot de veiligheid van de monteurs. Maar ook als u als particulier persoon graag aan auto’s sleutelt, dan doe je  dit uiteraard op een veilige manier.

28 resultaten
Sorteer op
Filters

Je gebruikt dan ook gereedschap en materiaal van de beste kwaliteit en uiteraard heeft u assteunen onder de auto geplaatst wanneer u onder de auto aan het werk bent. Heeft u nog geen assteunen? Bekijk dan snel ons volledige assortiment! En als je meer wilt weten over assteunen, dan ben je op deze pagina goed terechtgekomen. We zorgen er namelijk voor dat je van alle benodigde informatie omtrent assteunen wordt voorzien, zodat je straks een verstandige beslissing kunt maken.

Wat zijn assteunen?

Assteunen zijn ideale voorwerpen om het gewicht van een auto te dragen. Je plaats deze onder de auto en zorgt ervoor dat de auto op de juiste hoogte staat. Vervolgens kun je zelf onder de auto aan de slag gaan. Assteunen zijn eigenlijk essentieel, aangezien er geen vergelijkbare producten zijn die zo gemakkelijk, goedkoop en bruikbaar te verkrijgen zijn. Assteunen worden normaliter in autogarages gebruikt, maar ze zijn ook heel geschikt voor gebruik voor in of buitenshuis. Bij Kippers zijn er qua capaciteit verschillende assteunen beschikbaar. Een auto is bijvoorbeeld lichter dan een bestelbus, en het is vaak wel noodzakelijk om over een assteunen te beschikken die gemakkelijk het gewicht van het voertuig aankunnen. In de meeste gevallen worden er 2 of 4 assteunen tegelijkertijd gebruikt zodat het voertuig in balans blijft. Een oneven aantal assteunen, of slecht geplaatste assteunen, kunnen de balans verstoren en dit kan uiteraard hele gevaarlijke situaties opleveren. Zorg dus altijd dat je goed voorbereid bent en over de juiste kennis beschikt voordat je aan de slag gaat!

De toegevoegde waarde van assteunen

Het is logisch om te vermelden, maar uiteraard bieden assteunen een grote toegevoegde waarde. Zonder deze handige voorwerpen is het niet gemakkelijk om de auto omhoog te krijgen én omhoog te houden. Dit kun je natuurlijk moeilijk met mankracht doen. Wel is er vaak een autokrik voor nodig, en dit is ook echt aan te raden om erbij aan te schaffen. Naast de handigheid zijn assteunen ook heel goedkoop en gaan ze voor een lange tijd mee. Je hoeft dus niet elk half jaar nieuwe assteunen aan te schaffen! Sommige assteunen beschikken ook nog eens over veiligheidspinnen, zo kun je veilig de assteunen gebruiken. Ten slotte is het zo dat assteunen weinig ruimte in beslag nemen, je kunt ze dus gemakkelijk opslaan in een kast of opberghok en ook het verplaatsen van assteunen is geen probleem, zo zwaar zijn ze namelijk niet.

Extra veiligheid dankzij assteunen

Het lijkt wellicht dat we in herhaling vallen. Maar zegt u nu zelf, veilig werken is en blijft iets waar niet genoeg aandacht voor kan zijn. In dit kader brengen wij dan ook graag een handig en praktisch hulpmiddel onder je aandacht, de zogenaamde assteunen. Deze hulpmiddelen ondersteunen de auto, zodat er veilig onder gewerkt kan worden. Ze zijn in de meeste gevallen sterker dan een krik. Assteunen zijn in hoogte verstelbaar en liften de auto hoger op dan een krik dit op veilige wijze kan. Hierdoor heb je meer werkruimte onder de auto. Het moge duidelijk zijn dat dit de kwaliteit van je werk ten goede komt. Bovendien zorgt meer werkruimte voor minder fysieke belasting.

De maximale capaciteit van assteunen

Elke assteun heeft een maximaal belastbaar gewicht. Het is uitermate belangrijk dat je rekening houdt met dit maximale belastbare gewicht (capaciteit genoemd) en dit niet overschrijdt. Dit kan ernstige gevolgen hebben, maar dat behoeft geen nadere uitleg. Deze hulpmiddelen worden vaak per set verkocht. Aan beide zijde van de auto een steun plaatsen zorgt voor stabiliteit. De  ‘Opvouwbare assteun 12 ton’ is hierop een uitzondering. Deze wordt namelijk per stuk verkocht.

Assteunen kopen

In onze webwinkel vind je bij elke assteun een gedetailleerde productbeschrijving. Vanzelfsprekend hebben wij hier ook alle technische details weergegeven. Met deze informatie kun je zelf bepalen welke assteunen je het beste kunt aanschaffen. Indien je twijfelt en het prettig vindt om advies in te winnen bij één van onze verkoopspecialisten, schakel dan even met onze klantenservice.

De kosten van assteunen

Zoals al eerder vermeld zijn assteunen relatief goedkoop en gaan ze lang mee. Zowel de korte termijn kosten als de lange termijn kosten zijn dus laag. Sommige sets zijn echter wat geavanceerder of kunnen gebruikt worden voor extreem zware voertuigen (bijvoorbeeld traktoren). Een reguliere set assteunen (2 stuks) zijn vaak verkrijgbaar voor rond de 50 euro. Assteunen die meer dan 12 ton kunnen dragen kosten uiteraard wat meer. Daarnaast zijn de assteunen met extra’s zoals opvouwbaarheid of met hoogteverstelling uiteraard duurder dan de standaard assteunen.

Waarom assteunen aanschaffen bij Kippers?

Er zijn een aantal redenen waarom assteunen aanschaffen bij Kippers een heel verstandig idee is. Ten eerste is de prijs-kwaliteitsverhouding van de assteunen top. Doordat we een goede samenwerking hebben met onze leveranciers, kunnen wij de assteunen voor scherpe prijzen aanbieden. Dit komt uiteraard ook heel goed uit voor de klant. Daarnaast zijn er nog een meer voordelen van het bestellen van assteunen bij Kippers. Zo is er namelijk een snelle levertijd indien je online besteld. Ook kun je, als je dit liever hebt, eerst een kijkje nemen in de winkel om de assteunen te bezichtigen. Onze werknemers kunnen je dan bovendien bijstaan met advies. Al met al dus alleen maar voordeel indien je besluit om een assteun aan te gaan schaffen bij Kippers!