fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Dompelpompen

Een dompelpomp is een apparaat dat het wegpompen van water mogelijk maakt. Een dompelpomp is een type waterpomp, en wordt ook wel een klokpomp genoemd Lees meer...

Een dompelpomp is een apparaat dat het wegpompen van water mogelijk maakt. Een dompelpomp is een type waterpomp, en wordt ook wel een klokpomp genoemd. De dompelpomp heeft zijn naam te danken aan het feit dat dit type waterpomp volledig wordt ondergedompeld in de vloeistof, dit is met een reguliere waterpomp namelijk niet het geval.

Filters

Wanneer gebruik je een dompelpomp?

Een dompelpomp is een veelzijdig apparaat dat in diverse situaties kan worden gebruikt. Het is ideaal voor grondwaterverlaging, waardoor bouwprojecten zonder wateroverlast kunnen plaatsvinden. Daarnaast wordt het vaak ingezet voor het oppompen van grondwater voor drinkwater, wat essentieel is in gebieden zonder directe toegang tot schoon water, evenals voor het oppompen van grondwater voor bluswater, wat cruciaal is in noodsituaties. Verder is de dompelpomp geschikt voor het oppompen van vuilwater, bijvoorbeeld in industriële omgevingen. Het kan ook drainagewater efficiënt wegpompen, wat handig is voor het onderhoud van landbouwgronden en stedelijke infrastructuur. Bovendien is het een effectieve oplossing voor het wegpompen van water in kelders en zwembaden, waardoor wateroverlast snel en efficiënt kan worden verholpen.

Hoe werkt een dompelpomp?

Voor het gebruiken van een dompelpomp, is het volgende nodig:

 • Stopcontact
 • Plek om weggepompte water te lozen of op te slaan
 • Slang voor het watervervoer

Het gebruik van een dompelpomp gaat erg gemakkelijk. Zorg er allereerst voor dat je de afvoerslang aan de pomp koppelt. Plaats dan het aanzuigrooster (dat zich aan de onderkant van de pomp bevindt) in het water. Doe daarna de stekker in het stopcontact en het pompen kan beginnen!

Toepassingen van dompelpompen

In de bouw worden dompelpompen veelvuldig gebruikt om bouwputten droog te houden. Water kan zich snel ophopen in open bouwputten, vooral tijdens regenachtige periodes. Een dompelpomp zorgt ervoor dat het werkgebied droog blijft, wat cruciaal is voor de voortgang van bouwprojecten en de veiligheid van werknemers.

In de landbouw worden dompelpompen gebruikt voor irrigatie en drainage. Ze zorgen ervoor dat velden niet te veel water bevatten, wat kan leiden tot wortelrot en andere plantenziektes. Tegelijkertijd kunnen ze gebruikt worden om water naar droge gebieden te pompen, waardoor gewassen voldoende vocht krijgen om te groeien.

In huishoudelijke situaties worden dompelpompen vaak ingezet om kelders droog te houden en om water uit zwembaden of vijvers te verwijderen. Ze zijn een essentieel hulpmiddel bij wateroverlast, vooral in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen.

De types dompelpompen bij Kippers

Bij Kippers Rijssen bieden wij diverse soorten dompelpompen aan. Er zijn in totaal 3 types beschikbaar:

 • Dompelpomp Verto 400W
  De groenkleurige dompelpomp van het merk Verto pompt tot wel 7500 liter per uur weg, wat erg veel is voor de relatief lage prijs van het product. Tevens is het gebruik van dit type dompelpomp erg makkelijk.
 • Dompelpomp Verto 900W
  In dezelfde serie is er ook de Verto dompelpomp van 900W beschikbaar. Kies je voor deze pomp? Dan wordt er tot wel 14000 liter per uur weggepompt
 • Dompelpomp Graphite 900W
  Tenslotte is er de dompelpomp van het merk Graphite. Deze zwartgrijze dompel beschikt over een sterke INOX behuizing, en kan tot wel 9 meter diep pompen. Het aantal liter dat per uur kan worden weggepompt is wel 17000, wat het tot een exceptionele klokpomp maakt.

De bovenstaande vuilwaterpompen zijn uiterst betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je geen problemen of moeilijkheden hoeft te verwachten.

Vergelijkbare producten

Naast dompelpompen zijn er bij Kippers soortgelijke producten beschikbaar die van veel waarde kunnen zijn bij diverse taken, het gaat hierbij om:

Waarom een dompelpomp kopen bij Kippers Rijssen?

Bij Kippers Rijssen zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar als u op zoek bent naar machine & gereedschap gerelateerde producten. Dompelpompen zijn slechts een kleine greep uit het volledige assortiment. Tevens zijn er maandelijks nieuwe producten beschikbaar en we zijn altijd bereid je te helpen.

Zin om een kijkje te nemen in onze grote showroom van 1100m2? Kom dan gerust even langs in Rijssen, wij kunnen je dan ook van advies voorzien over de producten. Overigens zijn wij ook via de mail, telefonisch of via de chat op de website beschikbaar voor vragen.