fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Straalcabines

Straalcabines worden door veel verschillende bedrijven gebruikt. Ook in de garage of werkplaats is deze machine een waardevolle toevoeging. Een straal Lees meer...

Straalcabines worden door veel verschillende bedrijven gebruikt. Ook in de garage of werkplaats is deze machine een waardevolle toevoeging. Een straalcabine wordt gebruikt om oppervlakten van bepaalde objecten te zandstralen. Door de hoge druk waarmee het straalzand op het object wordt gespoten, ontstaat er een schurend effect. Zo kunt u met weinig moeite verfresten verwijderen, schuren of ontbramen. Voornamelijk velgen en motors worden met deze techniek behandeld.

85 resultaten
Sorteer op
Filters

Straalcabines werking

Het proces van een straalcabine wordt zandstralen of griftstralen genoemd. Dit straalproces wordt gebruikt als oppervlaktebehandeling van verschillende materialen. Dit zijn altijd harde materialen, zoals metalen en glas. Door middel van luchtdruk wordt het zand met hoge snelheid op het object gespoten. Bij 4 bar luchtdruk wordt het zand met een snelheid van 170 tot 200 meter per seconde op het object geblazen.

Straalcabines principes

U gebruikt bij zandstralen echter niet altijd dezelfde luchtdruk en intensiteit. Bij het druktankprincipe bijvoorbeeld, is de intensiteit tot wel 4 of 5 keer hoger dan bij injectorstralen. Dit principe wordt voornamelijk toegepast wanneer er veel oppervlakte in een korte tijd gestraald moet worden. Hierbij heeft u dus ook een compressor nodig met genoeg capaciteit. Bij injectorstralen gaat het vaak om producten die met niet al te veel kracht gestraald kunnen worden of wanneer het vermogen van de compressor beperkt is. Tot slot is er nog nastralen. Hierbij wordt er gewerkt met een relatief lage intensiteit. Dit is zeer geschikt voor objecten waar met weinig kracht hetzelfde goede resultaat behaald kan worden.

Straalcabines toepassingen

Straalcabines kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Een van de mogelijke toepassingen is het creëren van een goede hechting voor een volgende techniek, zoals natlakken. Een andere toepassing zijn om overtollige bramen en opstaande randen te verwijderen. Een straalcabine kan ook gebruikt worden voor het verwijderen van de oxidelaag op oppervlaktes als voorbereiding voor het coaten. Ook het omzetten van trekspanningen naar drukspanningen is een toepassing van de straalcabine. En tot slot kunt u een straalcabine gebruiken om te ontzanden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan velgen van auto's waarvan het zand verwijderd wordt door middel van zandstralen.

Straalcabines benodigdheden

Naast een straalcabine heeft u uiteraard nog meer nodig om te kunnen gaan stralen. Zoals u ongetwijfeld weet, werkt een straalcabine alleen op perslucht. U zult dus een compressor nodig hebben. Vervolgens kunt u nog steeds niet aan de slag als u nog geen zandstraalpistool heeft aangeschaft. Tot slot heeft u straalzand nodig. Elk straalzand is weer anders en geeft een ander effect. Zorg er dus voor dat u de juiste soort straalzand in huis haalt.