fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Straalgrit

Straalgrit is een belangrijk onderdeel van een zandstraalcabine. Als u roest van een voorwerp af wilt krijgen, is het niet te missen om hier gebruik v Lees meer...

Straalgrit is een belangrijk onderdeel van een zandstraalcabine. Als u roest van een voorwerp af wilt krijgen, is het niet te missen om hier gebruik van te maken. Een zandstraalcabine komt voor veel vakgebieden goed van pas.

Filters

Straalgrit

Bij Kippers Rijssen bieden we alle soorten straalgrit die u maar kunt gebruiken. Voor elke situatie vindt u bij ons het beste straalgrit! Of u nu verflagen en zware stukken roest wilt verwijderen met een zandstraalcabine, of andere oppervlaktereinigingstaken wilt uitvoeren, wij hebben de juiste straalmiddelen voor u beschikbaar. Op deze pagina vindt u ons complete assortiment straalgrit en uitgebreide informatie over de verschillende soorten.

Wat is straalgrit?

Straalgrit is een speciaal ontwikkeld soort zand dat bestand is tegen hoge druk. Het wordt met hoge druk tegen voorwerpen aangespoten om lagen zoals verf of roest te verwijderen. Ook voor het ontbramen van voorwerpen is een zandstraalcabine met straalgrit een uitstekende keuze. Het is belangrijk om te weten dat niet elk straalgrit geschikt is voor elke zandstraalcabine. Het juiste type grit hangt af van de machine en het materiaal dat u wilt behandelen.

Soorten straalgrit bij Kippers Rijssen

Wij bieden verschillende soorten straalgrit aan die elk unieke eigenschappen en toepassingen hebben:

Toepassingen en Voordelen van Straalgrit

Straalgrit wordt gebruikt voor het reinigen, polijsten en ontbramen van verschillende materialen. Het juiste straalgrit kan uw werk efficiënter maken en een beter eindresultaat opleveren. Hier zijn enkele van onze beste straalmiddelen:

  • Straalgrit Speedblast 25kg: Dit grit is geschikt voor intensief straalwerk en is kosteneffectief. Ideaal voor het verwijderen van zware verontreinigingen.
  • Ecoblast Medium 25kg: Een milieuvriendelijk alternatief, ideaal voor gevoelige oppervlakken.
  • Provinezand 25kg: Veelzijdig en betaalbaar, geschikt voor diverse toepassingen.
  • Straalsoda JWL 5kg: Effectief voor delicate reinigingsklussen.
  • Glasparel 100-200 micron 25kg: Perfect voor een fijne afwerking en polijsten.

Welk straalgrit heeft u nodig?

Het kiezen van het juiste straalgrit kan lastig zijn omdat elk type zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is belangrijk om het materiaal en het gewenste eindresultaat in overweging te nemen. Sommige straalmiddelen zijn beter geschikt voor het creëren van een gladde afwerking, terwijl andere een ruw oppervlak kunnen achterlaten. De beste keuze hangt af van uw specifieke behoeften en de aard van uw project.

Waarop te letten bij de aanschaf van straalgrit?

Bij het zoeken naar het juiste straalgrit zijn er enkele factoren om in gedachten te houden:

  • Materiaal dat u wilt stralen: Verschillende materialen vereisen verschillende soorten grit.
  • Type machine: Gebruik straalzand dat geschikt is voor uw zandstraalcabine of straalketel.
  • Gewenst resultaat: Bepaal of u een ruw of glad resultaat wilt bereiken.

Meer categorieën straalcabines: