fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Diesel waterpompen

Filters

Een diesel waterpomp is een type waterpomp dat wordt aangedreven door een dieselmotor. Het is een krachtig apparaat dat wordt gebruikt voor het oppompen van water uit diepe putten, reservoirs, meren, rivieren en andere waterbronnen.

 

Diesel waterpompen worden vaak gebruikt in afgelegen gebieden waar elektriciteit niet beschikbaar is, of waar de watervraag groter is dan wat een elektrische pomp kan leveren. Ze zijn ook populair in de landbouwsector voor irrigatie, evenals in de bouwsector voor het leegpompen van bouwputten en het verplaatsen van water naar hoger gelegen gebieden.

 

Diesel waterpompen zijn over het algemeen duurzamer en betrouwbaarder dan elektrische pompen, en kunnen grote hoeveelheden water in korte tijd verplaatsen. Ze zijn echter vaak luider en produceren meer uitlaatgassen dan elektrische pompen, en hebben meer onderhoud nodig vanwege de complexiteit van de dieselmotor.

Meer machines: