fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Autolieren

Autolieren zijn een belangrijke accessoire op met name quads, buggy’s en aanhangers. Maar wat zijn dit eigenlijk en, zeker niet onbelangrijk, wat heb Lees meer...

Autolieren zijn een belangrijke accessoire op met name quads, buggy’s en aanhangers. Maar wat zijn dit eigenlijk en, zeker niet onbelangrijk, wat heb je er eigenlijk aan? De hoogste tijd om hier iets meer over te vertellen. Autolieren worden gebruikt voor “trek -en sleepwerk”. Dit is een breed begrip, maar hierbij moet u denken aan het vrij maken van de weg, als deze geblokkeerd is door een obstakel dat zich niet door middel van handkracht laat verwijderen. Daarnaast zijn deze lieren een onmisbare accessoire als u liefhebber bent van het zogenaamde off road rijden. De kans dat u hierbij met uw voertuig van het pad raakt is aanzienlijk, maar met een goede autolier trekt u uw voertuig snel weer op de weg. Autolieren zijn er in verschillende varianten en Kippers Rijssen heeft deze vanzelfsprekend allemaal in het assortiment.

Filters

Wat zijn autolieren?

De autolier, ook wel de bumperlier genoemd, is een apparaat dat onder andere bestaat uit een rollenvenster, windas, bevestigingshaak, kabel en een katrol. Autolieren kunnen zowel elektrisch als handmatig functioneren. Bij de elektrische variant zorgt de installatie er vanzelf voor dat de trek- en sleep werkzaamheden worden uitgevoerd, terwijl voor de handlier aardig wat spierkracht vereist is. De windas staat in verbinding met de gebruikt met de aandrijving van het apparaat. Doordat de lier stevig op een plek vaststaat kan deze zonder problemen op een veilige manier functioneren

Hoe werkt de autolier?

De werking van een lier is niet heel ingewikkeld. Ten eerste sluit je de kabel aan op datgene wat je wilt slepen of trekken. Check vervolgens nog even of de kabel daadwerkelijk stevig is verbonden, en dat er niks in de weg staat. Daarna kun je ofwel automatisch of handmatig de lier laten werken. Deze zorgt ervoor dat de kabel naar de windas wordt toegetrokken, en binnen een korte tijd is het voertuig of de aanhanger verplaatst. Bij andere handelingen, zoals het omhoog tillen van een aanhanger, positioneer je de kabel op een andere manier.

Waar worden autolieren voor gebruikt?

Autolieren worden gebruikt voor “trek -en sleepwerk”. Dit is een breed begrip, maar hierbij moet je denken aan het vrij maken van de weg, als deze geblokkeerd is door een obstakel dat zich niet door middel van handkracht laat verwijderen. Daarnaast zijn deze lieren een onmisbare accessoire als je liefhebber bent van het zogenaamde off road rijden. De kans dat je hierbij met een voertuig van het pad raakt is aanzienlijk, maar met een goede autolier trekt je voertuig snel weer op de weg. Bovendien kunnen autolieren ook worden gebruikt in garages of bij transportbedrijven. Autolieren zijn er in verschillende varianten en Kippers Rijssen heeft deze vanzelfsprekend allemaal in het assortiment.

De voordelen van autolieren

Autolieren bieden een aantal voordelen. Allereerst bespaar je door het gebruik van autolieren jezelf of je werknemers enorm veel moeite. Sommige objecten zijn namelijk heel moeilijk te verplaatsen doordat ze heel zwaar zijn. Zonder autolier is het echt niet prettig om deze handelingen uit te voeren.  Een auto uit de modder drukken zonder autolier is bijna een onmogelijke opgave. Bij een elektrische lier kost het bovendien helemaal geen kracht. Het apparaat voert dan de volledige trek- of sleepwerkzaamheden uit. Daarnaast is de werking van een autolier eenvoudig. Het kost dus niet veel tijd om dit onder de knie te krijgen. Autolieren nemen ook heel weinig ruimte in beslag. Ga je dus op op reis in een onherbergzaam gebied, dan kan de autolier absoluut niet ontbreken. Maar ook als je veel met voertuigen of aanhangers werkt is de autolier een onmisbaar apparaat om erbij te hebben. Met het gebruik ervan kun je jezelf heel veel tijd en moeite besparen.

Autolieren aanbod bij Kippers

Feitelijk onderscheiden we twee soorten autolieren. Allereerst is daar de lier die handmatig moet worden bediend. Deze hebben vaak een beperkte capaciteit in vergelijking met de andere variant, de elektrische lier. Met capaciteit wordt overigens trekkracht bedoeld. Het moge duidelijk zijn dat de elektrische lier voorziet in gemak, want het is slechts een kwestie van een “druk op de knop” om de lier in werking te zetten.

Autolieren prijs

Er zijn al autolieren, zowel handmatig bediende als elektrische, te koop voor minder dan honderd euro. Hoewel prijs zeker belangrijk is, is het minstens zo belangrijk om de lier af te stemmen op het doel waarvoor je deze wilt gebruiken. Belangrijke factor hierin is natuurlijk de trekkracht (capaciteit) die een bepaalde lier aankan. Indien de lier over een hele hoge capaciteit beschikt, dan zal uiteraard ook wat meer gaan kosten. Twijfel je over welke autolier de beste is voor jou? Neem dan contact op Kippers Rijssen, want wij denken graag met mee en helpen je met het vinden van de meest geschikte oplossing.

Autolieren van het merk Torso

Je neemt vanzelfsprekend niet met minder genoegen dan alleen het allerbeste. Dit begrijpen wij van Kippers Rijssen als geen ander. Juist vanwege deze reden hebben wij ervoor gekozen om het merk “Torso” in ons assortiment op te nemen. Torso staat bekend om hun uitstekende kwaliteit en bedieningsgemak. Wij zijn er trots op dat wij de lieren van dit kwalitatief hoogwaardige merk tegen zeer voordelige prijzen kunnen aanbieden.

Autolieren accessoires

Kippers Rijssen biedt je de mogelijkheid om je aankoop te complementeren met handige en praktische accessoires. Autolieren zijn namelijk heel functioneel, maar extra accessoires kunnen de werking ervan nog prettiger maken. Daarom bieden we bij Kippers extra opties voor bij de autolieren aan.  Denk hierbij aan een:

  • all weather beschermhoes
  • draadloze bedieningsunit voor de lier.

Waarom autolieren kopen bij Kippers?

Het is een goede zet om autolieren aan te schaffen bij Kippers. Ten eerste ben je dan gegarandeerd van autolieren van hoge kwaliteit. Door de samenwerking met betrouwbare partners als Torso is het zo dat we dat de autolieren op de lange termijn in goede staat blijven. Ook is het aanbod gevarieerd. Zo zijn er autolieren beschikbaar voor simpele klusjes als het verplaatsen van een aanhanger, maar ook autolieren die zware auto’s uit de modder kunnen trekken. Bestel vandaag nog je autolier en bijhorende accessoire(s) bij Kippers Rijssen.  Je hebt de bestelling binnen twee werkdagen al in huis!

Meer categorieën: