fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Diesel generator

Filters

Diesel generator

Een diesel generator kan in veel situaties goed van pas komen. Als je stroom nodig hebt, kun je niet altijd de stroom van het net pakken. Vooral als ergens niet voldoende stroom te vinden is, is het belangrijk om dit zelf op te kunnen wekken. Een generator kan goed helpen om dit te doen. Deze kan namelijk gebruikt worden voor het opwekken van de stroom die je nodig hebt voor verschillende apparaten.

Een diesel generator werkt op diesel, wat het een goedkope en betrouwbare manier maakt om stroom op te wekken. Vooral als je veel elektriciteit nodig hebt, kan het ideaal zijn om hier gebruik van te maken. Een diesel generator heeft een grote capaciteit, waardoor deze in verschillende situaties ideaal van pas kan komen. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar het geluid, want een generator kan wel redelijk wat geluid produceren.

Wat is een diesel generator?

Natuurlijk is het als eerste prettig om te weten wat een diesel generator precies is. Een diesel generator is een apparaat dat stroom op kan wekken door diesel te verbranden. Deze bestaan altijd uit twee onderdelen, namelijk een verbrandingsmotor en de generator. De motor van een diesel generator werkt in principe hetzelfde als de motor van een auto. In de motor ontstaan kleine ontploffingen, die een as in beweging brengen.

De beweging van deze as wordt door de generator omgezet in elektrische spanning. De spanning wisselt constant van positief naar negatief, waardoor het wisselspanning is. Een generator heeft dan ook een aansluiting als een normaal stopcontact, namelijk 230V. Sommige generatoren hebben ook een aansluiting voor 400V. Voor apparaten die meer energie nodig hebben is dit ideaal. Om meerdere apparaten op een generator aan te sluiten, kun je een verdeelkast gebruiken.

Wanneer komt een diesel generator van pas?

Een generator kan op verschillende momenten goed van pas komen. Deze gebruik je vooral op locaties waar het niet of niet voldoende mogelijk is om netstroom te gebruiken. Dit kan zijn bij evenementen, op afgelegen locaties, tijdens onderhoud aan het net of bij bouwprojecten naast een weg. Eigenlijk is de diesel generator gewoon een alternatief voor een stopcontact. Een generator kun je zelf opstarten als je stroom nodig hebt en hierna makkelijk weer uitzetten.

Een diesel generator wordt ook veel gebruikt als noodstroom. Sommige werkzaamheden moeten altijd door kunnen gaan, zoals in een ziekenhuis of een gevangenis. In dit soort situaties is er altijd een generator te vinden als back-up voor stroom. Hierbij wordt er altijd gekozen voor een generator die automatisch aangaat als de stroom uitvalt, waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten in dit soort gevallen. Er wordt ook altijd voor gezorgd dat er brandstof in deze generatoren zit.

Waarom een generator op diesel?

Een diesel generator werkt op diesel. Er is altijd een reden waarom er voor diesel wordt gekozen in plaats van een andere brandstof. Een generator die op diesel werkt, is het meest betrouwbaar om voor te kiezen. Daarnaast is het ook een krachtige stroombron. Een diesel generator kan tussen de 3000 W en 2 MW opleveren. Dit is enorm veel stroom. Daarom worden ze altijd voor professionele toepassingen gebruikt, zoals in de bouw of in de industrie.

Voor in de bouw en de industrie zijn deze generatoren ook zo geschikt omdat ze veel geluid maken. De generatoren maken veel geluid, waardoor ze minder geschikt zijn voor evenementen en andere toepassingen waar dit geluid niet gewenst is. Gelukkig zijn er ook fluistergeneratoren te vinden met en speciale behuizing voor minder geluid. Voor elke toepassing is er wel een diesel generator te vinden die geschikt kan zijn.