fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Hefmagneten

Voor het transporteren van materiaal binnen uw bedrijf staan u verschillende tools ter beschikking. Uiteraard kiest u altijd het meest geschikte trans Lees meer...

Voor het transporteren van materiaal binnen uw bedrijf staan u verschillende tools ter beschikking. Uiteraard kiest u altijd het meest geschikte transportmiddel, omdat dit niet alleen efficiënt werken, maar ook veilig werken bevordert. Voor het hijsen en (intern) transporteren van staal of stalen objecten zijn hefmagneten uitermate goed geschikt. Hefmagneten worden veelvuldig gebruikt in magazijnen en werkplaatsen waar met ijzer en staal wordt gewerkt. Kippers Rijssen heeft een mooi assortiment voor u klaar staan.

Filters

De capaciteit van hefmagneten

Wanneer u werkt met deze magneten, dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om de maximale capaciteit ervan niet te overschrijden. Met de capaciteit wordt niets anders bedoeld dan de maximale belastbaarheid in kilo’s die een bepaalde hefmagneet aan kan. Wanneer de maximale belastbaarheid toch wordt overschreden kan dit verregaande gevolgen hebben.

Kippers Rijssen heeft hefmagneten van verschillende capaciteit in het assortiment opgenomen. De hefmagneet met de geringste capaciteit, de  Hefmagneet Unicraft PLM101, is toch nog altijd goed voor een maximale belastbaarheid van 100 kilo. Is dit onvoldoende voor het hijsen en/of transporteren van uw materialen of werkstukken? Geen nood, want naast dit type hebben wij ook hefmagneten met een capaciteit van 250, 300, 500 en 600 kilo in ons assortiment. En wat dacht u van ons topmodel, de Hefmagneet Unicraft PLM1001? Hiermee worden probleemloos objecten tot maximaal 1000 kilo opgehesen en getransporteerd!

Aandachtspunten met betrekking tot veilig werken

Vanzelfsprekend staat veiligheid ook in uw bedrijf hoop de dagelijkse agenda. De aandacht omtrent dit thema mag niet verslappen, want een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Dit geldt zeker ook voor het werken met hijsmagneten. De hierboven genoemde capaciteit van een hijsmagneet wordt namelijk door verschillende factoren beïnvloed. Denkt u hierbij aan zaken als:

  • Hoe ‘schoon’ is het te heffen materiaal? Hoe schoner, hoe hoger de hefkracht. Verwijder dus, indien mogelijke en indien van toepassing, verfresten, verpakkingsmateriaal, roest en wat al niet meer zij.
  • Het soort materiaal dat opgehesen dient te worden. Niet elke soort staal heeft dezelfde magnetische waarde!
  • De temperatuur, waarbij de stelregel geldt dat hoe hoger de temperatuur is, hoe minder groot de hefkracht zal zijn.