fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Bandenbrug

Ben je van plan je auto of een ander voertuig te gaan repareren of poetsen? Dan kan een bandenbrug wellicht van pas komen. Hiermee kun je namelijk op Lees meer...

Ben je van plan je auto of een ander voertuig te gaan repareren of poetsen? Dan kan een bandenbrug wellicht van pas komen. Hiermee kun je namelijk op een gemakkelijke manier een voertuig omhoog liften, zodat je te werk kan gaan met reparatie, onderhoud of andere werkzaamheden.

Filters

Een bandenbrug is niet goedkoop, maar het is wel een goede lange termijn investering. Er is namelijk bijna geen handiger hulpmiddel om een voertuig van de grond af te liften, en daarnaast neemt de bandenbrug ook relatief weinig ruimte in beslag. Verder zijn er nog een aantal andere voorbeelden van de bandenbrug. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust een kijkje op de rest van deze pagina. Op die manier ben je straks helemaal geïnformeerd over de bandenbrug.

Wat is een bandenbrug?

Als je in een garage werkt of het leuk vindt om regelmatig aan uw auto te sleutelen, is een bandenbrug een goede uitkomst. Een bandenbruggen worden onder andere gebruikt voor banden-, carrosserie-, en schadeherstelwerkzaamheden. Een bandenbrug, ook wel poetsbrug genoemd, kan voertuigen zoals auto's of bedrijfswagens van de grond liften, zodat je er met gemak bij kan. Ook worden de banden van uw auto niet belast wanneer deze door een bandenbrug omhoog getild wordt. De auto wordt namelijk door een plateau in het midden gelift. Om dit plateau zitten rubberen platen die de onderkant van de auto beschermen. De werking van een bandenbrug is niet heel ingewikkeld. Je rijdt simpelweg de brug op, zorgt dat de auto vaststaat en vervolgens druk je op de knop zodat de auto verticaal naar boven gaat. Na deze eenvoudige handelingen kun je al aan het werk gaan met de bandenbrug. Na afloop laat je de brug weer zakken en verplaatst je de auto weer, simpel toch? Normaal gesproken begrijpen mensen al hoe de bandenbrug werkt nadat ze het één keer gezien hebben. Zo kunnen werknemers de bandenbrug zonder problemen gebruiken.

Waar wordt de bandenbrug toegepast?

De bandenbrug wordt in veel verschillende bedrijven toegepast. In principe gaat het dan om bedrijven die veel meer voertuigen werken. Uiteraard zijn autogarages hier een bekend voorbeeld van, maar er zijn nog andere plekken waar de bandenbrug wordt toegepast. Zo vind je de bandenbrug vaak terug bij transportbedrijven of bedrijven waar veel met voertuigen wordt gewerkt die af en toe reparatie vereisen. Daarnaast zijn er genoeg particulieren die ook over een bandenbrug beschikken. Het is voor sommige een onmisbaar hulpmiddel.

Bandenbrug voordelen

Om uw auto op een hefbrug of bandenbrug te krijgen, hoeft u alleen uw auto op de bandenbrug te rijden en vervolgens de bandenbrug de auto te laten liften. Zo heeft u in een ogenblik uw auto op de gebruikelijke hoogte van 1 meter. Wanneer u uw auto tot je juiste hoogte heeft gelift, kunt u eenvoudig werkzaamheden verrichten aan de onderkant en zijkant van uw auto. Dankzij de bandenbrug hoeft u niet meer te bukken of oncomfortabele posities aan te nemen. Daarnaast zorgt een bandenbrug er ook voor dat u sneller en efficiënter kunt werken.

Bandenbrug poetsbrug

Bandenbruggen komen in verschillende soorten, maten en prijzen voor. Eén van deze soorten is de schaarbrug, ook wel een poetsbrug of bandenbrug. Bij Kippers Rijssen vindt u deze bandenbrug van het merk Falco. Deze brug plaatst u op een rechte en vaste ondergrond. De brug heeft een stabiel en stevig ontwerp, waardoor het niet nodig is om in te bouwen. De schaarbrug van Falco heeft dubbele cilinders en een elektrische veiligheidsvergrendeling. Voor het gebruik van deze hefbrug is het niet nodig om een compressor te gebruiken, omdat deze volledig elektrisch te bedienen is.

Bij de bandenbrug krijgt u verschillende benodigdheden die het gebruik een stuk eenvoudiger maken, zoals een wielset en tien liter hydrauliek olie. Door verder te klikken op de Falco Sollevatori schaarbrug, ziet u welke verdere benodigdheden nog meer inbegrepen zijn bij de aankoop van de brug. De bandenbruggen van Falco zijn voorzien van een CE certificaat. U kunt er dus op vertrouwen dat deze voldoen aan de basis veiligheidseisen die gesteld worden aan deze producten.

Bandenbrug veiligheid

Veiligheid is altijd een belangrijk aspect, en dat geldt ook voor bij het gebruiken van een bandenbrug. Je kunt op een gemakkelijke manier de veiligheid van jouw en je werknemers garanderen. Zorg er allereerst voor dat er geen materialen of andere voorwerpen om de bandenbrug heen staan. Zo kunnen de auto’s op een veilige manier op de bandenbrug  worden gezet. Na afloop van de werkzaamheden kun je ze dan ook weer gemakkelijk verplaatsen. Lees van tevoren ook goed het instructieboekje voor, en zorg dat je weet waar de noodknop zit. Overschrijd ook in geen enkel geval de maximale capaciteit van de bandenbrug. Hierdoor voorkom je dat de brug instort. Met deze tips zal het gebruik van de bandenbrug niet leiden tot ongelukken!

De kosten van een bandenbrug

Bandenbrug zijn wellicht niet heel goedkoop, maar ze zijn wel heel bruikbaar. Je kunt ze namelijk voor een hele lange tijd gebruiken, zonder dat je er problemen mee krijgt. Je kunt bezig gaan met honderden auto’s, en na afloop zal de bandenbrug nog steeds zo stevig staan als een huis. Bij Kippers bieden we bandenbruggen aan vanaf zo’n 1250 euro. De capaciteit (het hefvermogen), het merk, de afmetingen en het voltage zijn allemaal aspecten die invloed hebben op de prijs. Bij Kippers geven we zowel de prijzen inclusief btw, als exclusief btw aan. Zo weet je exact hoeveel je uiteindelijk kwijt bent voor een bandenbrug.

Andere soorten hefbruggen

Bandenbruggen zijn hartstikke handig, maar wist je dat er ook vergelijkbare soorten hefbruggen en andere relevante producten zijn, die wellicht ook een toegevoegde waarde kunnen hebben voor op de werkvloer? Hierbij kun je denken aan:

  • 4 koloms hefbrug
  • CASCOS
  • Opname pads
  • 2 koloms hefbrug

Niet zeker welk type hefbruggen het beste tot zijn recht komt in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, en dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn!

Bandenbrug kopen?

Wilt u online een bandenbrug kopen? Dat kan gemakkelijk bij Kippers! Levering is binnen twee tot vier werkdagen. Uiteraard is het ook af te halen op onze nieuwe locatie aan de Ozonstraat 13 in Rijssen.