fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Poetsbrug

Filters

Poetsbrug

De poetsbrug komt voor veel garages goed van pas om gebruik van te maken. Als je auto’s goed schoon wilt maken, is het ideaal om hier gebruik van te maken. Een andere naam voor poetsbrug is ook wel bandenbrug. Deze twee termen worden door elkaar heen gebruikt en het komt eigenlijk neer op hetzelfde; een hefbrug die ervoor zorgt dat je makkelijker bij de auto komt. Dit is ideaal als je goed schoon wilt kunnen maken of de banden van een auto wilt verwisselen.

Vooral voor in een garage komt de poetsbrug goed van pas. Als je hier op de juiste manier gebruik van maakt, kun je hier een groot voordeel uithalen. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de bandenbrug op de juiste plek plaatst en er genoeg ruimte voor hebt. Op die manier kunnen reparatie-, onderhoud- en andere werkzaamheden goed gedaan worden.

Wat is een poetsbrug?

Het is natuurlijk als eerste handig om te weten wat een poetsbrug is. Zoals we eerder al vertelden, is een andere naam hiervoor bandenbrug. Als je regelmatig bezig bent met sleutelen aan je auto of je een professionele garage hebt, is een poetsbrug onmisbaar om te hebben. Het doel van een bandenbrug is het heffen van voertuigen, zoals auto’s of bedrijfswagens zodat je ook bij de onderkant kan. Hierdoor is het een stuk makkelijker om onderhoud aan de auto te doen.

De auto wordt geheven door twee platen waar de auto op kan steunen. Deze bevatten rubberen platen zodat de auto niet beschadigd wordt. De poetsbrug werkt erg simpel; je rijdt de brug op, zet de auto hier vast en heft hem vervolgens omhoog. Na afloop kun je de auto weer laten zakken en wegrijden. De bandenbrug is daarom ook erg makkelijk te gebruiken voor werkzaamheden.

Wanneer komt een poetsbrug van pas?

Een poetsbrug kan in verschillende situaties goed van pas komen. Het is wel zo handig om te weten wanneer dit precies van pas kan komen. Als je een bedrijf hebt die veel met voertuigen werkt en ze ook regelmatig moet heffen, is een bandenbrug ideaal om te hebben. Het is een hefbrug die een stuk minder ruimte inneemt dan andere opties die je hebt. Hierdoor is deze met minder ruimte ook een optie.

Niet alleen in garages komt een bandenbrug van pas. Het is namelijk ook mogelijk voor particulieren die veel sleutelen om hier gebruik van te maken. Daarnaast zijn er ook veel transportbedrijven die er baat bij hebben om een poetsbrug te gebruiken. Een bandenbrug neemt gewoon veel minder ruimte in, waardoor deze eigenlijk overal wel tot zijn recht kan komen. In tegenstelling tot andere bruggen zijn deze daarom ook een goede optie om voor te gaan.

Waar op letten bij een poetsbrug?

Als je een poetsbrug aan wilt schaffen, zijn er wel een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten. Het is als eerste belangrijk om te kijken naar het gewicht dat de brug aankan. Als je met veel zware voertuigen werkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de poetsbrug voldoende gewicht aankan. Op die manier voorkom je dat je in gevaarlijke situaties terecht gaat komen.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bandenbrug hoog genoeg kan komen. Door hiervoor te zorgen, is het namelijk mogelijk om het meeste uit de brug te halen. Niemand zit te wachten op een brug die niet hoog genoeg kan komen, want dan kun je je werkzaamheden niet goed uitvoeren. Een poetsbrug met de juiste hoogte is dan ook essentieel om te hebben als je een bandenbrug gaat kiezen voor jezelf.