fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Betonscharen

Heb je gereedschap nodig om metaal door te knippen? Dan is de betonschaar het perfecte hulpmiddel. Dit gereedschap wordt in vele werkplaatsen en garag Lees meer...

Heb je gereedschap nodig om metaal door te knippen? Dan is de betonschaar het perfecte hulpmiddel. Dit gereedschap wordt in vele werkplaatsen en garages gebruikt en dat is niet zonder redenen.

Filters

Betonscharen kopen?

Je hebt namelijk heel weinig spierkracht nodig om zware materialen door te knippen. Daarnaast is een betonschaar ook nog eens heel makkelijk te gebruiken. Bij Kippers hebben we een grote collectie van dit type gereedschap. De betonscharen zijn beschikbaar in verschillende soorten afmetingen waardoor je vast en zeker wel een geschikt type tegenkomt. Wil je meer weten over betonscharen? Stop dan niet met lezen, we bespreken namelijk alle relevante aspecten!

Wat is een betonschaar?

Een betonschaar is het perfecte hulpmiddel om metalen door te kunnen knippen. Een betonschaar bestaat in principe uit 2 hoofdonderdelen, het handvat en de metalen bek. Door middel van het hefboomeffect kun je gemakkelijk materiaal doorknippen, net als bij met een gewone schaar. De verschillen tussen een reguliere schaar en een betonschaar zijn de grootte en de mogelijkheden. Een betonschaar is geschikt om te gebruiken voor gehard staal, bouten staven en kettingen, terwijl een reguliere schaar geschikter is voor zachter materiaal zoals papier of plastic. Een betonschaar is een onmisbaar hulpmiddel en wordt gebruikt in vele werkplaatsen, garages en het wordt ook gebruikt door instanties als de brandweer.

De werking van een betonschaar

De werking van een betonschaar is in principe niet heel ingewikkeld. Ten eerste open je door middel van het handvat de schaar. Daarna kun je, net als bij een gewone schaar, het middel gebruiken om het materiaal door te knippen. Door de lengte van de betonschaar is het mogelijk om veel kracht uit te oefenen. Normaal gesproken maak je gebruik van beide handen als je met de betonschaar bezig gaat. Dit zorgt voor stabiliteit en een goed eindresultaat. Het is dus eigenlijk heel simpel om aan de slag te gaan met een betonschaar. Wil je meerdere materialen gaan knippen? Zorg er dan voor dat je alles dicht bij elkaar hebt staan. Dan kun je zo efficiënt en effectief mogelijk te werk gaan.

De voordelen van een betonschaar

Het grootste voordeel van de betonschaar is het feit dat je op een hele simpele manier, die ook nog eens weinig kracht vereist, zwaar materiaal door kunt knippen. De werking van een betonschaar is eenvoudig, en als je er op een fatsoenlijke manier mee omgaat is het ook nog eens heel veilig. Bovendien is een betonschaar is gemakkelijk mee te nemen en op te bergen, en je zult het vast wel eens voor het een en ander nodig hebben. Doordat de betonschaar een eenvoudig te produceren stuk gereedschap is, zal je ook nog niet eens zo heel veel kwijt zijn bij het aanschaffen ervan.

Welke bedrijven maken gebruik van een betonschaar?

Er zijn veel bedrijven die wel één of meerdere betonscharen hebben liggen in het bedrijf. Ten eerste worden ze veel door bedrijven toegepast die gebruikmaken van staven en kettingen van staal. De meeste bouwbedrijven werken ook met betonscharen. Ze zijn namelijk ideaal voor bepaalde sloopwerkzaamheden. Echter zijn betonscharen wel op de meeste werkvloeren terug te vinden. Het is namelijk een handig hulpmiddel dat vast en zeker wel eens van pas zal kunnen komen. Dat is ook de reden dat veel particulieren beschikken over een betonschaar. Stel dat je thuis een simpele ketting door wilt knippen, dan is het gewoon zeer handig om over een betonschaar te beschikken. 

Tips bij het aanschaffen van een betonschaar

Er zijn een paar handige tips die het aanschaffen van een betonschaar eenvoudiger maken. Allereerst is het handig om te kijken wat voor grote betonschaar je nodig hebt. In sommige werkplaatsen is het namelijk noodzakelijk om over een lange betonschaar te beschikken omdat je anders niet overal bij komt, terwijl een standaard betonschaar in andere gevallen voldoende is. Ook kan het heel verstandig zijn om meerdere betonscharen aan te schaffen indien je ze veel gebruikt. Zo kunnen er meerdere personen tegelijk aan de slag en hoeft men niet op elkaar te wachten. Gaat er een betonschaar kapot? Dan heb je altijd nog een reserve om te gebruiken.

De verschillende soorten betonscharen bij Kippers

De meeste betonscharen lijken heel veel op elkaar. Dit komt omdat de structuur in principe altijd gelijk is. Waar verschillen de betonscharen wel in? De grootte, de kleur en de kwaliteit. Bij Kippers bieden we hoge kwaliteit betonscharen aan van verschillende soorten groottes, kleuren en merken. Hierdoor kun je de types van dit gereedschap vergelijken en op basis van jouw voorkeuren een keuze maken. Betonscharen zijn relatief goedkoop. Je kunt vanaf zo’n 30 euro beschikken over een standaard betonschaar en je zult niet snel meer dan 100 euro betalen voor dit hulpmiddel.

Veiligheid bij het gebruik van een betonschaar

Hoewel een betonschaar geen machine is, dient men wel goed op te letten tijdens het gebruiken van een betonschaar. Zo is het uiteraard belangrijk om geen handen, vingers of andere lichaamsdelen door te knippen. Dit zal niet snel gebeuren, maar het is daarom wel belangrijk om de betonschaar buiten het bereik van kinderen te bewaren. Ook zijn betonscharen best lang, waardoor je ze beter rechtop in de hand kunt houden tijdens het verplaatsen. Dan zullen geen voorwerpen of mensen geraakt worden door de betonschaar. Sommige betonscharen beschikken ook over een beveiliging die er eerst af moet worden gehaald voor het gebruik.

Hoe duur is een betonschaar?

De betonschaar is een goedkoop type gereedschap dat uiterst effectief is. Door de relatief lage prijs in vergelijking met andere soorten gereedschap is het kopen van een betonschaar een verstandige investering. Bij Kippers heb je de mogelijkheid om vanaf zo’n 30 euro een betonschaar aan te schaffen. De prijs wordt beïnvloed door de lengte van de betonschaar, het merk en de aspecten van de betonschaar. Zo zijn er bepaalde betonscharen die over geharde snijkanten beschikken. Hierdoor kan de prijs wat hoger zijn dan bij reguliere betonscharen. De betonschaar is dus een ideaal hulpmiddel om als gereedschap te hebben. Voor een lage prijs kun je er namelijk veel profijt van hebben.

Hoeveel betonscharen heb je nodig?

Het aantal betonscharen dat je nodig hebt hangt af van het type werkzaamheden die jij of je bedrijf uitvoert. Voor particulieren is 1 betonschaar vaak al wel voldoende. Sommige bedrijven hebben er echter misschien wel tientallen nodig om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Voor dit soort bedrijven is het daarom verstandig om over betonscharen te beschikken van topkwaliteit. De betonscharen is het assortiment van Kippers voldoen aan deze eis. Hierdoor kun je meerdere betonscharen aanschaffen die voor een hele lange periode gebruikt kunnen worden.

Andere producten in de categorie handgereedschap

Naast betonscharen beschikken we bij Kippers ook over andere handige tools die het mogelijk maken om veel soorten werkzaamheden uit te voeren. Enkele handige voorbeelden hiervan zijn:

Een betonschaar kopen bij Kippers?

Heb je er belang bij om de betonscharen eerst te bekijken voordat je een aankoop doet? Dat kan zonder problemen bij onze grote zaak in Rijssen. Bovendien kun je dan ook nog onze medewerkers om advies vragen omtrent betonscharen of andere producten. Online bestellen kan uiteraard ook. Door de snelle levering kun je binnen enkele dagen al gebruik maken van de bestelde betonschaar of betonscharen. Wees er dus snel bij een kies voor de betonscharen van Kippers!