fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kabelschoentangen

Een kabelschoentang is ook wel bekend onder de naam krimptang. Een krimptang heeft meerdere functies waaronder; knippen, krimpen en strippen. De funct Lees meer...

Een kabelschoentang is ook wel bekend onder de naam krimptang. Een krimptang heeft meerdere functies waaronder; knippen, krimpen en strippen. De functie waarvoor de kabelschoentang het meest voor gebruikt wordt is toch wel het monteren van kabelschoenen. De kabelschoenen, of connectoren, worden dan bevestigd aan een UTP-kabel. Deze techniek wordt krimpen genoemd en wordt veel gebruikt in de elektrotechniek. De belangrijkste benodigdheden voor het uitvoeren van deze techniek is een kabelschoentang en kabelschoenen. Op de site van Kippers vindt u deze gereedschappen zodat u zelf aan de slag kunt.

Filters

Kabelschoentangen werking

Krimpen is een techniek die veel wordt toegepast in de elektrotechniek. Door middel van deze techniek wordt er een verbinding gemaakt tussen twee of meerdere geleiders in een krimpkous. U kunt bijvoorbeeld een kabelschoen aan een geleider verbinden. Een kabelschoen is een connector die wordt gebruikt om een kabel te verbinden met een vlak aansluitstuk. Een kabelschoen van goede kwaliteit bestaat uit koper en heeft een zachte metallisatie zodat het elektrisch contact verbetert. De verbinding wordt gemaakt door middel van de krimptang. De krimptang vervormt de krimp dusdanig dat de krimp als een veer op de samengeperste draad blijft drukken.
Voordelen kwalitatieve kabelschoentangen
Het werken met een goede professionele kabelschoentang heeft meerdere voordelen. Een van deze voordelen is dat een professionele krimptang vaak all round of universeel is. Deze kan dus worden gebruikt voor het verbinden van meerdere soorten connectoren. De connectoren die door een all round krimptang bevestigd kunnen worden zijn:

  •  RJ45
  •  RJ12
  •  RJ11

Een tweede voordeel van een goede kabelschoentang is dat het persgedeelte horizontaal is aan beide zijden. Bij een kabelschoentang van mindere kwaliteit ziet u vaak dat het persgedeelte aan een kant diagonaal is. Het voordeel van een horizontaal persgedeelte is dat de krachtverdeling gelijk is. Zo weet u zeker dat alle aderparen van de kabel goed aangedrukt worden en de verbinding optimaal werkt.
Een derde voordeel van een professionele krimptang is de stevigheid. De stevigheid van een goede krimptang zorgt ervoor dat de tang beter in de hand ligt en uw klussen nog eenvoudiger uit te voeren zijn.

Kenmerken kwalitatieve kabelschoentangen

Het aanschaffen van een kwalitatief goede kabelschoen tang brengt dus genoeg voordelen met zich mee. Een laatste voordeel is dat u met een kwalitatief goede krimptang, een goede krimp kunt maken. Maar wanneer is een krimp nou een goede krimp? U kunt een goede krimp onder andere herkennen aan de stempel van de tang die leesbaar is in de krimp. Zo weet u dat de druk van de krimptang voldoende is. Een ander kenmerk van een goede krimp is een krimp waarbij er geen scherpe randen te zien zijn. Dit geeft aan dat de gebruikte krimp niet te groot is voor de gebruikte matrijs en draadsectie. Een ander belangrijk kenmerk is natuurlijk dat de geleider niet beschadigd is. Tot slot is het een goed teken wanneer de volledige lengte van de kabelschoen is gebruikt voor het krimpen.
Om een goede krimp te realiseren is het van belang een goede krimptang te gebruiken en om materialen met de juiste maten te gebruiken. Op de site van Kippers vindt u kabelschoentangen en kabelschoen sets die u op de juiste weg helpen. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kippers.