fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Borensets

Om uw boormachine te kunnen gebruiken heeft u daarvoor uiteraard de juiste boor nodig. Elk materiaal vraagt namelijk om een ander soort boor. Zo zijn Lees meer...

Om uw boormachine te kunnen gebruiken heeft u daarvoor uiteraard de juiste boor nodig. Elk materiaal vraagt namelijk om een ander soort boor. Zo zijn er houtboren, steenboren, speedboren, verzinkboren, glasboren en meer. Voor de echte klusser is het erg handig om al deze boren in zijn werkplaats te hebben en deze ook geordend te hebben. Een borenset is daarom de perfecte uitkomst. U haalt in een keer alle boren in huis die u voor al uw klussen kunt gebruiken.

24 resultaten
Sorteer op
Filters

Conische borenset

Omdat er verschillende soorten boren op de markt zijn, is het vanzelfsprekend dat u bij Kippers Rijssen ook verschillende soorten borensets kunt kopen. Een van deze soorten borensets zijn de conische borensets. In deze sets zitten 9 of 10 conische boren van verschillende maten. Een conische boor wordt gebruikt voor het boren in dunne platen. Hierbij kunt u denken aan blik, aluminium en kunststof. Dankzij de kegelvormige schacht van de boor, is het mogelijk om met een conische boor gaten van verschillende diameters te boren zonder te hoeven wisselen van boor. Ook is het met deze soort boor erg makkelijk om een bestaand gat groter te maken. De conische borensets van Kippers worden geleverd in een houten cassette en zijn te koop vanaf 129 euro.

HSS borenset metaalboren

Een ander soort borenset is de HSS borenset. Dit zijn de borensets van Kippers met metaalboren. Metaalboren zijn, zoals de naam al zegt, bedoeld voor het boren in metaal. Een metaalboor kenmerkt zich door de scherpe punt aan het uiteinde van de boor. Deze punt is er om door het metaal te kunnen snijden. In de lengte van de boor blijft de diameter hetzelfde. Een aantal de HSS boren zijn speciaal bedoeld voor het boren in harde metalen, zoals RVS. Dan spreken we van HSS Kobalt boren. Deze boren hebben een iets minder scherpe aansnijhoek en bestaan voor 95% uit HSS staal en voor 5% uit Kobalt. Bij deze boren is het belangrijk dat ze tijdens gebruik worden afgekoeld met boorolie. Daarnaast beschikken we bij Kippers over allerlei soorten handgereedschap:

SDS borenset

Een derde soort borenset in het assortiment van Kippers is de SDS-plus borenset. Boormachines hebben niet alleen verschillende boortjes nodig door de verschillende materialen die u kunt bewerken, maar ook omdat de boorhouder een rol speelt. Boormachines kunnen namelijk beschikken over een snelspanboorhouder of een SDS boorhouder. Een SDS boorkop zorgt ervoor dat de boor met geen mogelijkheid los kan komen tijdens het gebruik van de boormachine. Wanneer u met een SDS boorkop en SDS boor werkt, kunt u dus zwaardere klussen te lijf gaan dan met een snelspanboorkop. Omdat de boren in een SDS boor anders ingespannen worden, heeft u dus ook speciale SDS boren nodig. Daarom kunt u bij Kippers ook terecht voor een SDS borenset. Deze SDS-plus borenset bestaat uit 7 verschillende boortjes van verschillende afmetingen. Mocht u nog vragen of twijfels hebben, bent u altijd welkom om contact op te nemen met Kippers voor gratis professioneel advies.