• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Tappensets

Tappensets

In de metaalbewerking is het werken met tappensets de normaalste zaak van de wereld. Met deze sets maak je immers snel en relatief eenvoudig een zogenaamde ‘inwendige schroefdraad’. Het gereedschap dat je hiervoor nodig hebt wordt een ‘tap’ genoemd. Het daadwerkelijk aanbrengen van schroefdraad, dat noemen we dan ‘tappen’. Kippers Rijssen bied u een ruim assortiment tappensets aan. Bekijk hieronder het volledige aanbod.

Het gebruik van tappensets

Het aanbrengen van een inwendige schroefdraad is nauwkeurig werk. Het verlangt geduld, een vaste hand en, vanzelfsprekend, een vakman die weet waar hij/zij mee bezig is. Voor het maken van een schroefdraad heb je in de regel drie taps nodig. De eerste tap die ingezet wordt loopt conisch toe aan de onderkant en wordt ook wel ‘voorsnijder’ genoemd. Deze specifieke tap is te herkennen aan één enkele ring die aan de bovenkant van de tap is gegraveerd.

De tweede tap uit de tappenset die wordt ingezet is loopt eveneens aan de onderzijde conisch toe, zij het in mindere mate in vergelijking met de voorsnijder. Deze tap kom je ook tegen onder de naam middensnijder. Deze middensnijder is gemakkelijk te herkennen aan de twee gegraveerde ringen die aan de bovenkant zijn aangebracht.

De derde tap wordt ook wel nasnijder genoemd en deze wordt gebruikt voor het over de volledige lengte aanbrengen van de schroefdraad. De nasnijder herkent u aan het ontbreken van gegraveerde ringen of door de aanwezigheid van drie gegraveerde ringen aan, wederom, de bovenzijde van de tap.

Voor het ronddraaien van de verschillende taps wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd wringijzer. In veel van de tappensets uit ons assortiment is dit wringijzer een standaard accessoire. Een voorbeeld hiervan geven wij u natuurlijk graag en wel in de vorm van de Tappenset 32 delig metrisch (artikelnummer td32mm).

Wilt u meer handgereedschap bekijken? Ontdek het hieronder:

Tappensets kopen

Het gebruik van het juiste gereedschap bepaalt mede de kwaliteit van het resultaat. Maar natuurlijk dient ook het juiste gereedschap van topkwaliteit te zijn. Kippers Rijssen kiest altijd alleen voor de absolute top en doet dit dus ook met betrekking tot de tappensets die wij verkopen. Naast kwaliteit vinden wij de prijs een minstens zo belangrijke factor om rekening mee te houden. Wij laten zien dat topkwaliteit gereedschap hand in hand kan gaan met scherpe prijzen. Bestel daarom vandaag nog in de webwinkel van Kippers Rijssen.