fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Krachtdoppensets

Krachtdoppen zijn ook bekend onder de namen slagdoppen of impactdoppen. Onder krachtdoppen zijn natuurlijk verschillende soorten verkrijgbaar, zoals l Lees meer...

Krachtdoppen zijn ook bekend onder de namen slagdoppen of impactdoppen. Onder krachtdoppen zijn natuurlijk verschillende soorten verkrijgbaar, zoals lange krachtdoppen, diepe krachtdopen en zware krachtdoppen. Deze zijn zowel los te koop of verkrijgbaar in een doppenset. Op de site van Kippers staan verschillende slagdoppensets inclusief beschermhoes.

17 resultaten
Sorteer op
Filters

Krachtdoppen gebruik

Krachtdoppen zijn, in vergelijking met andere doppen, een stuk sterker waardoor deze zeer geschikt zijn om te gebruiken op slagmoersleutels. Een pneumatische slagmoersleutel is een luchtgereedschap die wordt gebruikt om moeren en bouten los of vast te draaien. Pneumatische slagmoersleutels worden aangedreven door perslucht. Hierdoor halen deze slagmoersleutels de maximale slagkracht. Daarom worden pneumatische slagmoersleutels voor de zwaardere klussen gebruikt. Dit luchtgereedschap werkt dus met zeer grote kracht waar normale doppen niet tegen bestand zijn. Normale doppen kunnen bijvoorbeeld kapot springen bij extreme krachten. Krachtdoppen zijn meestal gemaakt van chroom-molybdeen. Dit een sterkere staalsoort die ervoor zorgt dat de doppen niet kapot kunnen springen door de kracht die op de doppen wordt uitgeoefend. Slagmoersleutels en slagdoppen kunnen worden gebruikt voor het sleutelen aan auto’s en machines.

Krachtdoppen maten

Bij Kippers Rijssen zijn krachtdoppen verkrijgbaar in verschillende sets en verschillende maten. U kunt kiezen uit een 3-delige set of een 7-delige set. Slagdoppen komen voor in verschillende maten. De meest gebruikte maat is de half inch of half duims. Doppensets met deze maat zijn makkelijk aan te vullen. Dat komt omdat de meeste doppen verkrijgbaar zijn in half inch. De dopmaten kunnen dan variëren van 10mm tot ongeveer 30mm. De doppensets van Kippers hebben ook een opname van een halve inch en de dopmaten variëren van 17mm tot en met 27mm. De slagdoppensets worden met een beschermhoes geleverd om te voorkomen dat de doppen beschadigd raken.

Krachtdoppen advies

Weet u nou niet precies welke doppenset u moet aanschaffen? Of weet u niet welke maten slagdoppen het beste bij uw slagmoersleutel passen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kippers of om langs te komen in de showroom. Hier kunt u terecht voor advies en tips zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste aankoop doet.

De types luchtgereedschap beschikbaar bij Kippers

Zoals u nu weet heeft Kippers dus een breed aanbod aan verschillende gereedschappen die werken door middel van pneumatiek. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: