fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Slijpmachines

Eén van de luchtgereedschappen die u bij Kippers in het aanbod tegenkomt, is de haakse slijpmachine. Dit gereedschap is ook bekend als flex, slijpmach Lees meer...

Eén van de luchtgereedschappen die u bij Kippers in het aanbod tegenkomt, is de haakse slijpmachine. Dit gereedschap is ook bekend als flex, slijpmachine of slijptol. Met dit gereedschap kunt u metalen, steensoorten en hout slijpen. Zo kunt u met een slijpmachine bijvoorbeeld (licht) slijpwerk verrichten, roest verwijderen of laswerk gladmaken. Deze slijpmachine is bekend onder de naam haakse slijpmachine, door de positie van de slijpschijf tegenover de positie van het motorgedeelte. Deze staan namelijk haaks op elkaar. Wanneer de slijpschijf lineair op het motorgedeelte staat, wordt er gesproken van een rechte slijpmachine of een lineaire slijpmachine.

18 resultaten
Sorteer op
Filters

Slijpmachines werking

Deze slijpmachines die u bij Kippers kunt kopen, worden aangedreven door middel van pneumatiek. Door de aandrijving van perslucht kan de slijpschijf of de slijpsteen enorm snel roteren. De slijpschijf wordt dan tegen het materiaal gehouden, om zo het werkstuk tot de gewenste vorm te bewerken. De slijpschijf waarvan gebruik gemaakt wordt, kan variëren. De keuze om een bepaalde slijpschijf te gebruiken, hangt af van het materiaal en de bewerking. Zo zijn er slijpschijven voor bepaalde steensoorten. Voor het bewerken van metalen of hout kunt u ook weer andere slijpschijven nodig hebben. Verschillende soorten slijpschijven zijn:

  • Doorslijpschijven voor metalen
  • Slijpschijven voor steensoorten
  • Afbraamschijven voor metalen
  • Widia- of -freesschijven voor hout en speksteen.

Daarnaast kan er ook nog verschil zitten in de korrels op de slijpstenen. Deze korrels kunnen grof of fijn zijn en hebben uiteraard invloed op het eindresultaat van uw werkstuk. Let op bij het aanschaffen van slijpschijven of slijpstenen voor slijpmachines dat de diameter in montage gat overeenkomt met de diameter van de aandrijfas. Wanneer deze niet overeenkomen kunt u de slijpschijf niet aan uw slijptol bevestigen. De maat die over het algemeen in Europa gehanteerd wordt, is 7/8” inch.

Slijpmachines gebruik

Het werken met een slijpmachines vraagt alertheid. Het gebruik van dit apparaat komt namelijk niet geheel zonder risico’s. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om er op te letten dat u de juiste slijpschijf gebruikt voor uw werkzaamheden. Het mag niet voorkomen dat u een doorslijpschijf gebruikt om metaal af te bramen. Wanneer u uw slijpschijf dan verwisselt, moet u er zeker van zijn dat de slijptol uitstaat. Haal dus altijd de stekker eruit. Wanneer u de stekker weer in het stopcontact wilt steken, controleert u eerst of de slijpmachine daadwerkelijk uit is. Tijdens het slijpen zelf moet u er aan denken om uw ogen te beschermen tegen opspattende deeltjes die vrijkomen tijdens het slijpproces. Daarnaast moet u zorgen voor een goede verlichting, zodat u goed kan zien wat u doet. Ook is het belangrijk dat het werkstuk goed vast staat. De kracht van de slijpmachine is namelijk zo groot dat deze uw werkstuk in beweging kan brengen. Dat wilt u natuurlijk zien te voorkomen. Leg tot slot nooit uw slijptol neer wanneer de slijpschijf nog draait. Hierdoor kan deze wegschieten en voor gevaarlijke situaties zorgen.

Kippers beschikt over een ruim assortiment zoals: