fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Metaal bandschuurmachines

Schuurmachines zijn onmisbaar voor de echte klusser. Een schuurmachine kunt u gebruiken voor het verwijderen van verfresten, het het glad maken of vor Lees meer...

Schuurmachines zijn onmisbaar voor de echte klusser. Een schuurmachine kunt u gebruiken voor het verwijderen van verfresten, het het glad maken of vormen van bepaalde oppervlakten of als voorbehandeling van bepaalde materialen. Schuurmachines kunnen kleine apparaten zijn die u zelf over het werkstuk beweegt, maar het kunnen ook stationaire schuurmachines zijn waarbij het werkstuk over de schuurmachine bewogen moet worden.

Filters

Er bestaan veel verschillende soorten schuurmachines met verschillende toepassingen, eigenschappen en voordelen. Een aantal verschillende schuurmachines zijn:

  • De vlakschuurmachine
  • De deltaschuurmachine
  • De excentrische schuurmachine
  • De bandschuurmachine

In deze tekst kunt u meer lezen over de bandschuurmachine. Zo weet u na het lezen van deze tekst zeker dat u de juiste schuurmachine aanschaft die bij uw klussen past.

Wat is een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is een schuurmachine met twee rollen. Een van deze twee rollen wordt door middel van een elektromotor aangedreven. Over de twee rollen van een bandschuurmachine is een schuurband gespannen. Een schuurband is een soort schuurpapier met een grove korrel. Dit stuk schuurpapier is, zoals de naam al zegt, als een band of cirkel aan elkaar bevestigd. Een schuurband is dus eindeloos. Wanneer een van de rollen gaat draaien, komt de schuurband in beweging. De beweging van deze schuurband lijkt op dat van een rupsband of een lopende band. Door de beweging van de schuurband kunt u met een schuurbandmachine met zeer weinig moeite hout en andere materialen schuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bandschuurmachine?

Als je een bandschuurmachine wilt kopen, is het wel zo handig om de juiste te kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden als je een bandschuurmachine wilt kopen. Daarom is het handig om op de volgende dingen te letten. Het is als eerste belangrijk om te kijken naar de kracht van de schuurmachine. Als je grote oppervlaktes wilt schuren, is een bandschuurmachine ideaal. Als het oppervlakte dat je wilt schuren groter is, is het belangrijk dat de bandschuurmachine voldoende vermogen hiervoor heeft.

Verder is het belangrijk om te kijken naar stofafzuiging. Als je aan het schuren bent, komt er vaak veel stof vrij. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het stof ergens naartoe kan gaan. Door hier een afzuiging voor te hebben, is het mogelijk om direct van alle stof af te komen. Meestal is een speciale aansluiting voor afzuiging hier de beste optie voor.

Een bandschuurmachine is de meest krachtige schuurmachine die je kunt kopen. Als je een goede schuurmachine wilt hebben, is het daarom ook belangrijk om te letten op de veiligheid. Veel schuurmachines bieden daarom de optie om het schuuroppervlakte af te dekken. Hierdoor voorkom je dat je zomaar met ongevallen te maken krijgt.

Hoe gebruik je een bandschuurmachine?

Als je een bandschuurmachine wilt gebruiken, is het erg belangrijk om dit goed te doen. Dit is echter niet altijd even makkelijk als het lijkt. Het is belangrijk om het werk dat je schuurt goed vast te gaan houden. Doordat een bandschuurmachine zo krachtig is, is het ook een stuk makkelijker om het werk per ongeluk los te laten.

Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een fijnstofmasker op hebt. Door ervoor te zorgen dat je hier een masker voor op hebt, voorkom je dat je hier veel van inademt. Tijdens het schuren komt dit namelijk veel vrij. Daarnaast is het ook handig om zelf een veiligheidsbril op te hebben. Als er iets los komt van het schuren, kan het op die manier niet in je ogen komen. Verder is het fijnstof ook niet zo fijn om in je ogen te krijgen.

De voordelen van een bandschuurmachine

Een bandschuurmachine biedt heel veel voordelen bij het schuur proces. Met een bandschuurmachine kun je bezig gaan met schuren op een hele gemakkelijke manier. Als je simpel schuurgereedschap gebruikt is het namelijk nooit effectief en efficiënt te werk gaan. Voor professionele bedrijven is het daarom heel belangrijk om over schuurmachines te beschikken van hoge kwaliteit. Bandschuurmachines zijn daarnaast de perfecte apparaten om lange en vlakke oppervlaktes te kunnen schuren. Je krijgt de werking van bandschuurmachines namelijk gemakkelijk onder de knie en bovendien gaat het gehele schuur proces ook razendsnel. Zo kun je meer tijd besteden aan andere taken die ook heel belangrijk zijn. Over het algemeen gezien worden bandschuurmachines gebruikt meubels, deuren en andere soorten houten randen. Doordat de bandschuurmachine over een schuurband beschikt, is het mogelijk om razendsnel een mooi schuur resultaat te bereiken.

Toepassing bandschuurmachines

Een bandschuurmachine kunt u gebruiken voor de klussen die voor een schaaf of een zaag te weinig zijn en die voor een vlakschuurmachine te veel is. Een bandschuurmachine kan tientallen keren sneller schuren dan een vlakschuurmachine. Dit is te danken aan de krachtige motor die over het algemeen een vermogen van 500 W of meer heeft. Dit is echter wel te krachtig en te snel wanneer u oud schilderwerk wilt verwijderen, tenzij u tot op de kale ondergrond wilt komen. Sommige bandschuurmachines beschikken over een hulpstuk waarmee u nauwkeurig kunt instellen hoeveel materiaal u wilt wegschuren. Een voordeel van een bandschuurmachine is dat de schuurband slechts in een richting beweegt. Zo kunt u altijd met de nerf richting van het hout mee schuren waardoor u lelijke krassen kunt voorkomen.

De kosten van een bandschuurmachine

Een bandschuurmachine is niet heel goedkoop, omdat het geen eenvoudig gereedschap is. Schuurpapier is uiteraard een stuk goedkoper, maar als je bekijkt hoeveel tijd je daar wel niet aan kwijt bent, dan kunnen we concluderen dat een bandschuurmachine veel effectiever en efficiënter is. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel tijd, moeite en wellicht personeelskosten. De benodigde tijd voor het schuren wordt namelijk sterk gereduceerd met aanschaf van een bandschuurmachine. Bij Kippers is het mogelijk om een bandschuurmachine aan te schaffen voor een prijs van tussen de 150 euro en 1250 euro. Dit is uiteraard een groot prijsverschil. Als je de machines vergelijkt, dan zie je echter dat er veel onderlinge verschillen zijn qua mogelijkheden en kwaliteit. Als je veel schuurwerkzaamheden moet gaan verrichten, dan is het verstandig om een bandschuurmachine uit het premium segment te kiezen. Heb je de bandschuurmachine slechts sporadisch nodig, of bijvoorbeeld voor hobby-werkzaamheden? Dan is één van de goedkopere types een geschikte optie.

Vergelijkbare apparatuur bij Kippers

Hoewel het aanbod van bandschuurmachines bij Kippers al heel breed en divers is, beschikken we daarnaast ook nog over andere soorten machines en apparaten van hoge kwaliteit. Een bedrijf heeft namelijk nooit slechts één hulpmiddel nodig, en bij Kippers willen we zoveel mogelijk hulp bieden. Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag met één of meerdere tools van Kippers. Hieronder zie je enkele voorbeelden van andere producten in ons assortiment:

Stationaire bandschuurmachines

Bandschuurmachines kunnen gebruikt worden voor het bewerken van verschillende werkstukken van variërende groottes en materialen. Voor het werken met grotere oppervlakten en materiaalafname is het gangbaar om een stationaire bandschuurmachine te gebruiken. Een stationaire bandschuurmachine is een grote machine die op een voetstuk op de grond kan worden geplaatst. Hierbij beweegt u het werkstuk over de machine. Voor het schuren van kleine plekjes en hoekjes kunt u een handbandschuurmachine gebruiken. Bij dit apparaat zitten de motor en het handvat boven de band. Hierdoor kunt u met gemak de bandschuurmachine over het werkstuk bewegen.

Advies nodig bij het aanschaffen van een bandschuurmachine?

Het kan best lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken als het op bandschuurmachines aankomt. Het aanbod is namelijk groot, en het is vaak lastig in te schatten wat je precies nodig hebt. Bij Kippers kunnen wij je hierover voorzien van advies. Je kunt namelijk gemakkelijk een mailtje sturen of de chatbox gebruiken om je vragen te stellen. Als je daarbij aangeeft voor welke doeleinden je een bandschuurmachine nodig hebt, en hoe frequent je deze wilt gaan gebruiken, dan kunnen we je op basis daarvan nuttig advies geven. Op deze manier kun je de perfecte bandschuurmachine uitkiezen, zodat je nog een hele lange tijd bezig kunt gaan met schuurwerkzaamheden.