fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Taparmen

Op eenvoudige wijze 300 gaten tappen ? Dan is een zogenaamde taparm een machine waar u eenvoudigweg niet zonder kunt. Uiteraard heeft Kippers Rijssen Lees meer...

Op eenvoudige wijze 300 gaten tappen ? Dan is een zogenaamde taparm een machine waar u eenvoudigweg niet zonder kunt. Uiteraard heeft Kippers Rijssen ook deze machines in het assortiment opgenomen. U heeft de keus uit verschillende modellen met een bereik van M3 tot M16 tot M6 tot M36. Bekijk ons gehele aanbod taparmen hieronder.

Filters

Taparmen

Kippers Rijssen heeft er heel bewust voor gekozen om pneumatische taparmen in het assortiment op te nemen. Het voordeel van een pneumatische taparm is de gunstige prijs-kwaliteit verhouding van deze machines. Uiteraard zijn er ook nadelen aan deze machines verbonden. Zo maakt de pneumatische variant iets meer lawaai dan de elektrische of hydraulische variant. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen en het is dan ook niet vreemd dat de pneumatische taparmen tot de meest verkochte modellen mogen worden gerekend.

Taparm, alle informatie.

Het gaat hier wat ver om elk type taparm tot in detail te beschrijven. U zou door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij ervoor gekozen om elk model apart te voorzien van een zeer gedetailleerde productomschrijving. Uiteraard ontbreken de productfoto’s hierbij niet. Bovendien hebben wij ook alle technische details en productspecificaties bij het betreffende model vermeld. Dit alles bij elkaar helpt u bij het maken van de juiste keuze. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met de verkoopspecialisten van Kippers Rijssen. Zij beantwoorden niet alleen uw vragen, maar helpen u ook graag bij het maken van de juiste keuze. Zij kunnen u ook verder helpen met:

Taparmen pneumatisch en elektrisch

Taparmen, zowel pneumatische als elektrische, zijn onmisbare gereedschappen in de metaalbewerkingsindustrie. Ze worden gebruikt om tappen, ook wel schroefdraadsnijden genoemd, op een efficiënte en nauwkeurige manier uit te voeren. Taparmen zijn ontworpen om het proces van handmatig tappen te vereenvoudigen en te versnellen, waardoor tijd en arbeid worden bespaard.

Pneumatische taparmen

Pneumatische taparmen maken gebruik van perslucht om het tapproces te automatiseren. Ze bestaan uit een pneumatische cilinder die de taphouder beweegt, en een besturingssysteem dat zorgt voor de juiste positionering en het in- en uitschakelen van de luchttoevoer. Pneumatische taparmen zijn ideaal voor lichte tot middelzware toepassingen en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende tapposities en -maten. Ze zijn relatief eenvoudig in gebruik en vereisen weinig onderhoud.

Elektrische taparmen

Aan de andere kant zijn er elektrische taparmen, die werken op basis van elektrische aandrijving. Deze armaturen worden vaak aangedreven door een elektromotor die zorgt voor de beweging van de taphouder. Elektrische taparmen bieden een hogere mate van controle en precisie dan pneumatische taparmen. Ze kunnen vaak worden geprogrammeerd met verschillende tappatronen en -snelheden, waardoor ze geschikt zijn voor complexere bewerkingen en grotere werkstukken. Elektrische taparmen zijn duurzamer en kunnen over het algemeen worden gebruikt voor zowel lichte als zware industriële toepassingen.

Voordelen van taparmen

Beide soorten taparmen hebben hun voordelen, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Pneumatische taparmen zijn vaak kosteneffectiever en gemakkelijk te gebruiken, terwijl elektrische taparmen meer geavanceerde functies en hogere precisie bieden. Bij het kiezen van een taparm is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het type werkstuk, de benodigde nauwkeurigheid, de productiesnelheid en het beschikbare budget.

Het gebruik van taparmen, of ze nu pneumatisch of elektrisch zijn, kan de productiviteit en efficiëntie van het tapproces aanzienlijk verbeteren. Door de automatisering van de schroefdraadsnijbewerking kunnen bedrijven tijd en kosten besparen, terwijl ze tegelijkertijd consistente en hoogwaardige resultaten behalen.

Kortom, taparmen zijn waardevolle gereedschappen in de metaalbewerkingsindustrie. Of het nu gaat om pneumatische taparmen voor eenvoudige toepassingen of elektrische taparmen voor complexere bewerkingen, deze apparaten bieden een efficiënte en nauwkeurige oplossing voor het tappen van schroefdraad.

Taparmen bestellen

Wanneer u de best bij u passende taparm heeft gevonden is het bestellen ervan in onze webwinkel eenvoudig. In slechts een beperkt aantal handelingen wordt u door het bestel –en betaalproces geleid. Wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen zorgen wij dat deze zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd. Uiteraard kunt u in veel gevallen uw bestelling ook af komen halen in onze fysieke vestiging in Rijssen.